Pages

Monday, November 8, 2010

Cand dragostea este surda

Cand el este destept, cum este Sebastian si ea este proasta dar frumoasa, cum este Alina, ei se fut mult si vorbesc putin. In acest caz, dragostea nu este deloc oarba dar este foarte, foarte surda. Asta o vreme. Dupa ce el se plictiseste de papusa fara sinapse, o face proasta si o da dracului pentru ca un baiat destept ca el, nu poate sta cu o proasta ca ea... Este chiar uimit ca intre timp papusa nu a devenit savant, de parca sperma lui este formatoare de neuroni. 

Cum spuneam, Sebastian este destept si ne spune asta des, nefiind si modest in acelasi timp. Alina, care intelege lucrurile simple greu si pentru scurt timp, nu se stie daca a inteles ca Sebastian este destept, dar cu siguranta a inteles ca Sebastian are multi bani si ca ii plac blondele, ca ea. Nici n-a fost nevoie sa-i explicam. Ca Sebastian da citate din clasicii greci n-o intereseaza, daca nu face asta la Atena, pe Omonia Street, asteptand-o pe ea sa termine de cumparat hainute. 

Noi stim ca Alina este proasta. Ea este singura care nu stie. De proasta ce e. Noi suntem atat de exasperati ca ii spunem asta cu vorbe. Ea ne priveste cu ochii pustii si frumos machiati si noi renuntam. Daca nici in ochi n-are nimic, cum ar putea sa aiba ceva in cap? Sebastian este singurul care nu-i spune cat de proasta este pentru ca vrea s-o futa. O priveste de parca o asculta dar el de fapt se gandeste cum arata dezbracata.

Am uitat sa spun ca Sebastian este urat. Si este si foarte complexat din aceasta cauza. D-aia ii place sa aiba fete frumoase. De urat ce e. Adica, el se gandeste, ca, la o adica, nu are cum sa fie asa urat daca si-a pus-o una frumoasa cu el. Cand femeile fac sex, iau in calcul factori precum: job, salariu, masina. Un barbat care, sa zicem, este directorul unei companii importante, si-o pune cu orice femeie care arata bine fara sa-l intereseze daca ea este studenta, somera, casierita sau agent de bursa pe Wall Street. O femeie frumoasa, indiferent ca este studenta, somera, casierita sau agent de bursa pe Wall Street, nu si-o pune cu barbati care sunt paznici, de exemplu. Sau motostivuitoristi. Sebastian stie aceste lucruri in teorie dar cand una frumoasa da semne ca ar vrea la el in pat, uita tot. 

Alina este proasta dar hotarata. Stie exact cum trebuie sa fie iubitul ei: frumos, faimos si bogat. Sau macar faimos si bogat. Sau macar bogat.  Asa a ajuns la Sebastian. Care macar este bogat. Si asa a inceput o prea frumoasa poveste de dragoste …

Sebastian o scoate des in oras, in primul rand ca sa o arate lumii, ca uite ce femeie are in dormitor un urat ca el si in al doilea rand pentru ca nu poate sa stea mult cu ea in casa. Dupa ce fac sex, ea vorbeste si el se enerveaza. Uneori ea citeste Cosmopolitan si el se enerveaza. O intreaba de ce citeste tampeniile astea si ea ii spune ca nu citeste, doar se uita la poze. Si el se enerveaza. Alteori se uita la filme romantice si plange ca proasta. Si el se enerveaza. Si vara, ea vrea in vacanta la Nisa. Si el se enerveaza si ii vine s-o dea dracului de proasta, ca el vrea in Vama cu cortul si ce-o sa faca el cu proasta in Vama cand ea o sa se machieze dimineata in fata cortului si o sa tipe la el ca de ce fumeaza iarba. Cand aude de Vama si de cort, Alina il da dracului pe Sebastian, un nesimtit, si reincepe cautarea: frumos, faimos si bogat sau macar faimos si bogat sau macar bogat...

9 comments:

Anonymous said...

Genial.

Anonymous said...

:)) prea tare

Elena Stanciu said...

Imi plac foarte tare povestile tale!

Lavinia said...

@Elena: Iti multumesc:)

Anonymous said...

te-ai gandit vreodata sa scrii o carte? pt ca povestile tale imi aduc aminte de "11 minute" de Paulo Coelho...

Ana Lavinia said...

M-am gandit dar inca n-am toate cuvintele la mine, nu cred ca pot sa umplu o carte. Mai citesc, mai ascult povesti, ma mai uit la oameni si poatte intr-o zi...

Unknown said...

nice:)

Narcisa - Maria said...

Daca ea ar vrea in Vama iar el la Nisa i-as mai intelege, dar asa? Cui s-o arate el pe ea in Vama?

Lavinia said...

Şi băieţii care merg în Vamă bălesc după fete frumoase. Şi apropo de asta, îmi amintesc de o fază de pe vremea când eram agent de turism. Un client plin de bani dar foarte superficial şi arogant şi ghiolban, dorea sa meargă de revelion în Poiana Braşov. Eu încercam să-l reorientez spre nişte destinaţii externe (eram agent de turism extern), mai interesante decât Poiana în sensul că în Poiană tot fusese dar locurile pe care i le recomandam îi erau total necunoscute şi mult, mult mai ieftine. El m-a ascultat cu răbdare, apoi mi-a zis: "Păi domnişoară, şi dacă mă duc în străinătate, cine mă cunoaşte pe mine acolo? Maşini ca a mea au şi ei destule şi acolo se duc unii care-s mai bogaţi ca mine. N-o să mă invidieze nimeni acolo. Nici nevastă-mea nu-i suficient de mişto pentru hotelurile astea la care mă trimiţi. Pe când în Poiană...O să se uite toată lumea la mine..." M-a l[sat fără replică. Omul avea dreptate. Românul superficial are nevoie să fie printre ai lui ca să se dea mare. Printre străini se simte complexat.