Pages

Friday, December 7, 2012

Ana Lavinia is in a relationship with chocolate and it's complicated.


Eu am foarte puţine certitudini pe lumea asta. Ştiu că soarele răsare dimineaţa (ar trebui să spun că ştiu că răsare de la est, şi chiar ştiu asta doar că nu ştiu întotdeauna unde este estul, aşa că mai bine tac), ştiu că după zi vine noapte şi mai ştiu că nu pot să trăiesc fără ciocolată.

De exemplu, când se vor reglementa sejururile pe alte planete, eu nu voi călători în spaţiu decât dacă pe planeta de destinaţie au şi ciocolată. Dacă se va demonstra ştiinţific că Terra este singura planetă cu ciocolată, eu aici rămân, chiar şi în situaţie de asteroid, potop, cutremur sau alte cataclisme.  Să fie clar.

Mayaşii au fost o civilizaţie foarte dezvoltată, asta se ştie, deci evident că ei au făcut cele mai şmechere descoperiri din lume, printre care cele mai însemnate sunt apocalipsa şi ciocolata. 

Impresiile lor despre apocalipsă s-au pierdut odată cu apocalipsa lor personală, aia pe care au omis s-o prevadă şi care, ca orice apocalipsă care se respectă, le-a fost fatală. 

Dar mai avem impresiile lor despre ciocolată, pe care o considerau hrana zeilor. De fapt asta  şi înseamnă “cacao” în limba Maya, "hrana zeilor".  Pe vremurile alea, ciocolata era mâncată cu evlavie, aşa cum o mănânc şi eu azi, de altfel (cred că ma trag din mayaşi).  Doar că ei o consumau sub forma unei băuturi amare în care amestecau boabe de cacao, ardei iute, făină de mălai şi uneori ciupercuţe halucinogene. 

Cred că era foarte distractiv pe la templele mayaşe, m-aş duce zilnic la biserică dacă mi-ar da ciocolată şi ciupercuţe din alea. Dar nu, frate. La noi doar post şi rugăciune, o colivă din când în când dacă nimereşti vreun mort prin zonă. Şi nici aia cu nucă, dacă ai ghinion. Şi se mai miră biserica şi papa şi toţi popii că se înmulţesc ateii. Păi d-aia. Pun pariu că pe vremea mayaşilor era unul mai credincios ca altul. Ăia ştiau cum să promoveze credinţa, nu ca în ziua de azi. După ce că doar iau, bisericile din ziua de azi te mai şi ameninţă cu iadul de câte ori faci şi tu ceva interesant, ca de exemplu o ciulama de ciuperci.

Dar să lăsăm ciupercile şi să revenim la ciocolată. Statisticile arată că 10 oameni din 8 iubesc ciocolata. Da, aţi citit bine, nu vă mai holbaţi atâta. E şi normal. Ciocolata este cel mai bun lucru care s-a întamplat planetei noastre (dupa apă și oxigen) și este și foarte, foarte sănătoasă. Se pare că 29 de grame de ciocolată, conţin 10% din cantitatea de fier necesară într-o zi şi un pătrăţel de ciocolată îţi asigură suficientă energie să te deplasezi 150 de metri, suficient cât să găseşti alt pătrăţel de ciocolată zic eu…De exemplu, Napoleon avea mereu ciocolată la el, ca să-i asigure energia zilnică. El era un om activ, ba era prin războaie, ba i-o trăgea lui Josephine, poate chiar ambele în acelaşi timp, că doar era Napoleon, nu?

Cică ciocolata rezistă la raft un an de zile. O rezista. După ce ajunge de la raft la mine în coş mai rezistă maxim o oră, depinde cât de mare e coada la casă. Daca e coada prea mare, o mănânc pe loc, casierele de la supermarketul de la mine din cartier mă ştiu ca fata care dă la scanat ambalaje de ciocolată. Ştiţi oamenii ăia care desfac o cutie de bomboane şi ţin din ea o lună, că mănâncă şi ei, ca oamenii, o bomboană acum, una peste trei zile, şi mai dau şi la musafiri? Da? Şi eu îi ştiu şi habar n-am cum fac. Eu cum desfac ceva ce conţine ciocolată, am şi mâncat. La musafiri mai dau şi pâine cu gem, dacă e…

Acum să vorbim despre ciocolată şi sex, zic. Faza este in felul următor. Cercetătorii britanici au descoperit că pofta de ciocolată nu poate fi satisfăcută cu nimic altceva decât cu ciocolată, dar ciocolata suplineşte sexul fără probleme. Conform unui studiu, o ciocolată declanşează mai multă plăcere în creier, decât un sărut. Ca să măreşti plăcerea, studiul recomandă să laşi ciocolata să se topească în gură şi cică e orgie la tine în creier. Eu fac asta chiar acum, de exemplu. Dar nu vă pot spune ce se întîmplă la mine în creier în acest moment, dacă nu aveţi acordul părinţilor. În plus, ciocolata declanşează în organism reacţiile chimice care se declanşează şi când te îndrăgosteşti. Mă rog, eu nu simt nimic de genul ăsta, dar dacă zic cercetătorii britanici, nu comentez. Tot ei au mai zic că scamele din buric sunt albastre şi că mahmureala trece cu pâine şi miere. Aia cu mahmureala nu e adevărată, conform cercetărilor mele personale.


De asemenea, tot după studii amănunţite, s-a constatat că femeile apreciază mai mult ciocolata decât sexul, având în vedere că dacă ar fi să aleagă între ciocolată şi sex, 87% dintre bărbaţi ar alege sexul şi 52% dintre femei ar alege ciocolata. Eu sunt foarte multi-tasking de fel, şi le aleg pe ambele. Simultan sau consecutiv, sau şi simultan şi consecutiv, nu contează. Eu şi vreau, şi pot să le fac pe ambele, cred că mă trag din spiţa lui Napoleon. Scundă sunt, multi-tasking sunt, ciocolata îmi place, sexul şi mai mult, ce mai, nici nu mai e nevoie de test ADN, pe bune.

Acelaşi studiu spune că 30% dintre femei au fantezii cu ciocolată, în timp ce doar 18% dintre femei au fantezii sexuale. Cred că restul au fantezii care implică şi sex şi ciocolată, este o combinaţie foarte sexy şi recomandată de sexologi (ciocolata este afrodiziac) şi de medici pentru că nu implică riscuri, având în vedere că sunt foarte rare cazurile de alergii la ciocolată şi că ciocolată face bine la inimă şi la creier.

Acestea fiind zise, vă anunţ solemn că m-am înscris în Heidi Choco Club. Cercertătorii britanici au descoperit că din clubul Heidi porneşte drumul cel mai drept spre Zurich, şi dacă nici ei nu ştiu…Voi v-aţi înscris? Dacă nu, poftiţi şi voi. Este foarte simplu. Completaţi formularul şi selectaţi   “blog” în campul “De unde ați aflat despre Heidi Choco Club.” Şi de aici încolo, sunteţi mai aproape de Zurich decât aţi fost vreodată în viaţa voastră, conform cercetătorilor britanici, bineînţeles. 




Articol scris pentru Heidi

27 comments:

Taraboste said...

Welcome to the club :D

DoarBaiaMare said...

Hy, my name is Robert, and i am a chocoholic :)

javra said...

Mda, se pare că reţeta fericirii ar conţine neapărat ciocolata şi sexul. Ciocolata stimulează secreţia de endorfine (acestea neutralizează durerea), iar sexul sporeşte încrederea în sine. Cică doar 16% dintre români se declară fericiţi. De aici rezultă că românii nu fac sex destul şi nici ciocolată nu prea mănâncă.
Acum ştiţi ce trebuie să faceţi pentru a fi fericiţi: să beţi o bere şi să vă duceţi la vot.

amiralul said...

ba mai da-i naibii de cercetatori :)) de unde scoateti studiile astea ma? :)) mi-ai facut pofta de ciocolata

bucuros said...

da... intradevar e buna si nu trebuie sa fi femeie ca sa-ti dai seama.

Lavinia said...

Mersi, mersi:)

Lavinia said...

Si berea face bine la fericire, cel putin la fericirea mea:) Si da, da, duceti-va la vot. Neaparat!

Lavinia said...

Ia o Heidi:)

amiralul said...

pai... da-mi :)

Claudiu said...

Imi place si mie ciocolata dar nu-s chiar un fan impatimit. Daca am 3-4 ciocolate, le mananc pe toate odata, iar dupa aia nu-mi mai trebuie vreo 2 saptamani.

DANAP.RO said...

Eu n-am intrat in club, ca imi creste glicemia... :)). Din pacate, e doar un loc la Zurich si tocmai i-am mai urat cuiva sa-l prinda. Desi, dupa povestea de mai sus, si tu meriti sa fii ambasadoare Heidi :)

Lavinia said...

Aren't we all....

Lavinia said...

Pai inscrie-te in club:)

Lavinia said...

Nici mie nu-mi mai trebuie...cateva ore. I have an addiction:)

Lavinia said...

Ce draguta esti! Mersiiiiiii:) As fi cea mai ambasadoare! As manca toooooooot!:))))))

Lavinia said...

E de la zei, e clar ca ciocolata e cel mai bun lucru care s-a intamplat planetei...dupa oxigen:)) ok...si dupa apa:))))

Probiu said...

Ma, nu ma omor dupa ciocolata, dar un lucru il stiu sigur, daca m-apuc de o ciocolata(aia aerata e cea mai buna) pana n-o termin nu ma las :)

Anonymous said...

Ce tare articolul tau :))))))
toate femeile sunt intr-o relatie cu ciocolata, o relatie complicata pt ca ingrasa :))

Anonymous said...

De ce ciocolata e mai bună decât sexul:

1. Poţi să mănânci ciocolată oriunde vrei tu, inclusiv de faţă cu mama soacră.
2. Doua persoane de acelaşi sex pot consuma ciocolată fără să aibă parte de scandal.
3. Dacă mănânci ciocolată nu trebuie să te prefaci ca îţi place.
4. Nu eşti niciodată prea tânăr ori prea bătrân pentru ciocolată.
5. Ciocolata nu are voce şi nu poate să îţi facă scene... :D

~Nautilus

Lavinia said...

Hahaha, daaaaaaa. Sa mancam cicocolata, zic. Da-l naibii de sex:))

Lavinia said...

Ma bucur ca ti-a placut, Alina:)

Lavinia said...

Si eu la fel. Si poate mai incep una, dupa ce-o termin:))

belgianca said...

ha ha! bafta multa, draga mea. dupa cum ai descris fenomenul, eu te-as trimite instantaneu la Zurich sa aprofundezi studiul. :D

Lavinia said...

Asa sa te auda juriul de la Heidi:))

Adriana said...

Bine ai venit in club...
Ciocolata asta ne imbie simturile mmm.. :D
Bafta :)

Anonymous said...

Am avut plăcerea de a te nominaliza la Blog of the Year 2012. Pentru mai multe detalii intră pe: http://literestacojii.wordpress.com/2012/12/15/blog-of-the-year-2012

O zi faină îți doresc 

amiralul said...

hello. te-am nominalizat la Blog of the year 2012 Award :) http://amiralul.info/2012/12/15/blog-of-the-year-2012-award/