Pages

Monday, October 4, 2010

Domnu' Nelu

Domnu’ Nelu isi incepu ziua cu un ceai si cateva felii de paine unse cu margarina, in racnetele lu’ nevasta-sa si ale copiilor. Apoi isi lua sandvisurile cu parizer facute de Nuti si pleaca la munca. In statia de autobuz isi cumpara o cafea de la dozator.
Domnu’ Nelu are burta, inceput de chelie si ii curge matreata pe tricourile de firma pe care i le cumpara nevasta-sa de la second hand, la promotie, cu un leu bucata. Pe degetul mic de la mana stanga are un ghiul mare de aur rosu, amintire din vremurile in care facea bisnita la turci si ii mergea bine. La gat poarta un lant gros, tot de aur rosu, pe care i l-a facut nevasta-sa cadou de ziua lui. Nu l-a cumparat, ca n-avea bani, a dat niste aur la schimb, avea ea cateva perechi de creole mari care nu mai erau la moda. I-a luat lantul lui Nelu si ei si-a luat niste creole moderne, mai mari si rasucite. Doamna Coca a invidiat-o. Domnu’ Nelu are un dinte lipsa si fumeaza mult, ca e stresat. Casa, nevasta, copii, nevoi, griji… Domnu’ Nelu nu citeste ziare ca toti sunt niste hoti. Nici carti nu citeste. Nu ii place. Oricum la ei in casa nu sunt carti. In rafturile bibliotecii, Nuti a pus niste bibelouri frumoase. E gospodina Nuti. Femeie de casa.
Domnu’ Nelu ajunse acasa tarziu de la munca, manca ce-i puse nevasta in farfurie si vazu stirile din sport. Iesi in fata blocului, la o bere cu domnu’ Pandele, sotu’ lu' doamna Coca de la trei. Berea la doi litri o dadu domnu’ Pandele, ca era dator de cand fusesera la meci , saptamana trecuta. Scuipara seminte, il injurara pe Basescu, pe Piturca, pe blonda lu’ Bote si pe nea Mitel, ca nu le-a pus bine parchetu’. Fir-ar ai dracu’ de hoti. Si de curve. Ascultara manele la telefon si le intrebara pe fetele misto si bune ce treceau pe langa ei: “Ce faci, pisi? Nu bei o bere cu noi?”. Lu’ domnu’ Nelu ii plac fetele frumoase si ingrijite: inalte, cu fundu’ bombat si tate mari, cu parul lung si buze groase, vopsite cu ruj rosu, imbracate in blugi stramti si tricouri scurte ca sa se vada bine fundu’ bombat si tatele mari. Si sa fie facute cu negru mult pe la ochi. Asa ii plac femeile lu’ domnu’ Nelu. Asa era si Nuti cand a luat-o. Acum s-a ingrasat, i s-au lasat tatele si s-a tuns. Si nu se mai face cu negru pe la ochi. D-aia nici n-o mai fute. Ca s-a facut o baragladina. Lu’ domnu Nelu i-ar placea una din astea tinere care trec seara prin fata blocului. “Da’ la astea le place baietii aia dati cu gel si care are masini straine cu numere de Bulgaria” se plange cu naduf la domnu’ Pandele. Niste curve!
Domnu’ Nelu se duse in casa tarziu, mirosind a bere si a tigari. Se tranti in pat, cu spatele la Nuti si adormi bustean.

6 comments:

Kolukul said...

Da' in sufletul lui nea Nelu, ce este?
Adica mi-e bine sa aflu ce vrea gura lui sa manance, ce vrea ochii lui sa vada, ce vrea pula lui sa fute. Dar sufletul lui ala de la ma-sa, ala cu care s-a nascut si a prins soparle pentru insectarul clasei, ala neprihanit de dinaintea primei labe, ala ce vrea? Zau, tare as vrea sa stiu si te-as citi ca pe sfanta scriptura daca mi-ai spune.

Astept cu drag.

Radu Filip said...

Nu te dezminţi deloc. Îmi place mult cum scrii. Aştept cu nerăbdare ceva mai lung şi mai elaborat.
Oricum, te voi citi cu plăcere în continuare.

Lavinia said...

multumesc, radu. sper sa urmeze si ceva lung si elaborat. deocamdata exersez. m-am apucat de scris doar de 2 luni:)

Anonymous said...

Prea multa Craiovitza...tot nu reusesti sa scapi de aerul ala?
Si prea multa Rodica Ojog Brasoveanu...

Lavinia said...

@Anonim: nu stiu in ce cartier din Craiova stai tu in care nu sunt cel putin cativa Nelu:)) Nu sunt cartiere asa selecte in orasul nostru. In fine, nu este doar Craiovita, este Romania insasi. Romania este populata in mare parte de Nuti si Nelu. Cel putin asa vad eu lucrurile. Pe Rodica Ojog Brasoveanu nu stiu unde o vezi...

Anonymous said...

Lavinio, parca am mai auzit despre tine da' nu stiu pe unde; da-mi fun link d-ala cu scriitura de-a ta mai multa, esti interesanta si vreau sa te cunosc mai bine la simtiri. Nu te-ntreb de nicunele, vreau doar sa citesc ce simti si ce crezi.
Saru'mana, fato.

Octapus555@yahoo.com