Pages

Tuesday, December 21, 2010

Aventurile lui Catrinel la Hong Kong, partea întâi

Catrinel isi imbraca pantalonii bufanti (aia pentru zboruri mai lungi de 10 ore), isi pune ochelarii Ray Ban si tarand dupa ea cateva valize pline ochi cu rochite, pleaca la Hong Kong.
Calatoria incepe prost: si-a uitat cartea acasa (cartea pentru zborurile mai lungi de 10 ore) asa ca in avion nu ii mai ramane altceva de facut decat sa doarma. Dar o doare urechea dreapta. Si ii este frig. Se gandeste ca trebuia sa-si traga si niste colanti pe sub pantalonii bufanti. In avion sunt cativa infanti si crede ca si pe ei ii dor urechile. Ca plang. Plang rau. Dar nu ii dor urechile in acelasi timp asa ca plang pe rand. Catrinel ar vrea un Xanax...sau doua...


Dupa 30 de ore, Catrinel ajunge la hotel. Hotel luxos, bineinteles cu piscina, ca sa aiba Catrinel unde sa-si completeze bronzul inceput in martie la Mumbai.  Nu prea ii place lui Catrinel sa nu fie bronzata de Revelion.  Abia asteapta sa ajunga in camera, sa despacheteze si sa se odihneasca putin, ca sa poata face cumparaturi cu simt de raspundere si maxima seriozitate, cum ii place ei, o perfectionista prin definitie.


Dupa ce baga toate bagajele in camera, Catrinel isi da seama ca ea nu mai are loc! Netrecandu-i prin cap ca poate are ea prea multe bagaje, merge la receptie sa-si ceara dreptul de turista: o camera decenta in care sa poata avea loc atat ea cat si bagajele. Este rugata politicos sa astepte putin, timp in care intregul personal al hotelului intra in sedinta. Se ia in calcul numarul impresionant de bagaje adus de Catrinel si numarul impresionant de bagaje lasate de Catrinel la hotel data trecuta cand compania aeriana a refuzat s-o imbarce, punand-o sa aleaga: ori ea, restul calatorilor si o parte din bagaje, ori doar bagajele ei si nici un calator. Si nici macar ea. De asemenea s-a mai tinut cont de numarul  aproximativ de mall-uri si de outlet-uri existente in imprejurimi, pe care Catrinel cu siguranta le va lua la rand, pe indelete. Probabil le va rata doar pe cele inchise pentru inventar sau primire marfa dar nu este nimeni sigur de asta. Ea gaseste mereu o cale sa intre intr-un magazin, chiar daca este inchis. Angajatii hotelului si-au mai amintit si de cantitatile mari de lapte baute in salonul de mic dejun la vizita precedenta, de ziceai ca-i Cat Woman. Asa ca turista Catrinel primeste un apartament. Sa aiba loc sa puna bagajele. Si sa isi pregateasca singura micul dejun. Hotelul nu prea mai are resurse de lapte pentru inca o vizita de-ale lui Catrinel.
Dimineata urmatoare Catrinel serveste micul dejun. La Starbucks. Inca nu este pregatita sa gateasca dar se gandeste la asta din ce in ce mai des.  In primele magazine care ii apar in drum, D&G si Versace, nu poate intra. Chinezii au format cozi ceausiste pana in strada asa ca ocoleste aglomeratia si o ia agale spre metrou. Se uita totusi de cateva ori in urma cu tristete si curiozitate. Ar vrea sa stie de ce sunt aceste cozi? Ce fel de rochite or avea pe stoc de stau chinezoaicele aliniate la coada pana in strada? Totusi, isi continua drumul spre metrou pentru ca stie ea un mall cu 10 etaje undeva in apropiere.
Leganata suav de metroul care o duce spre cele 10 etaje de magazine, Catrinel vede cum un domn chinez ce pare destul de tulburat, merge agale prin vagon, agitand un pistol. Ce sa faca? Ce sa faca? In prima faza il cauta din priviri pe Bruce Willis. Nu e! Ce sa faca? Ce sa faca? Pana la urma, Catrinel hotaraste ca daca nu-i acorda atentie domnului chinez pistolar, poate, poate n-o observa.  Nu stim cum crede Catrinel ca poate trece neobservata printre cateva zeci de chinezoaice galbene si pipernicite . Nu ne-a explicat. Pistolarul chinez inainteaza incet si din cand in cand mai tinteste cate un calator, privindu-l amenintator, nu mult, cam cat sa apuce calatorul sa faca un pipi mic in pantalonii scurti. Dupa care se razgandeste si isi continua drumul. Ajunge la Catrinel. Catrinel, senina, priveste pe geam, cu foarte mare interes si detasare. Nici macar nu are pantaloni pe ea, sa poata face un pipi de frica. Are o rochita scurta si s-ar vedea daca i-ar fi teama. Asa ca nu-i este, ca doar n-o sa-si strice reputatia la Hong Kong! Chinezul o tinteste. Catrinel se uita in continuare pe geam. Chinezul apasa pe tragaci. Catrinel se uita in continuare pe geam. Pentru ca poate sa mai distinga in jurul ei una alta, deduce ca nu i-a zburat chinezul creierii. Aaaaa! Chinezul se pare ca se joaca impuscatelea cu pasagerii. Este un pistol de jucarie! Mai sa fie! S-a speriat degeaba. Rasufla usurata si se ridica de pe scaun. Urmatoarea statie are peronul pe partea dreapta si mall-ul cu 10 etaje de magazine este atat de aproape incat Catrinel aproape plange de emotie.

No comments: