Pages

Monday, May 21, 2012

Iubito, cu câți bărbați te-ai culcat înaintea mea?

Guest post scris pentru www.blogatu.ro


Cred că în general bărbaţii sunt mai raționali decât femeile, pentru că ei nu au capacitatea de a despica firul în patru. Femeile au darul deosebit de a fi foarte sensibile. Au milioane de sentimente şi mai mult decât atât, au şi câte un cuvânt pentru fiecare dintre aceste milioane de sentimente. Pentru că sunt mai limitaţi din acest punct de vedere, bărbaţii vorbesc puţin, concis şi fără nuanţe. De exemplu, o femeie poate discuta o noapte întreagă despre cum s-a simţit când iubitul ei a întors capul să se uite după fundul uneia. În schimb, iubitul inculpat termină subiectul în zece minute maxim. Eventual mai ascultă ce spune femeia vreo două ore, ca să nu pară porc, după care se pierde în lumea lui şi mare lucru dacă îşi mai aminteşte de la ce a pornit discuţia. Poate dacă ar mai vedea fundul ăla încă o dată, s-ar edifica, dar nu este treabă sigură.
Totuşi, în ciuda raţiunii cu care sunt înzestraţi, bărbaţii dau şi ei erori grave. Eu una, sunt total depăşită de logica masculină a celor care pun următoarea întrebare: „Iubito, tu cu câţi bărbaţi te-ai culcat înaintea mea?” Şi mă întreb uneori care este răspunsul corect la această întrebare. Sunt sigură că bărbaţii care au curiozitatea asta nu aşteaptă un răspuns sincer. Întrebarea însăşi anulează sinceritatea din eventualul răspuns, fiind foarte intimă, indiscretă şi nepotrivită.
Drept pentru care, mai în glumă, mai în serios, propun fetelor un pachet de răspunsuri corecte, pe categorii de vârstă. Astfel, dacă ai între 18 şi 22 de ani răspunsul tău la întrebarea cu pricina trebuie să se învârtă undeva la 2. Dacă te apropii de 26 de ani, poţi să mai adaugi un bărbat sau doi la listă, nu mai mult, că dai în altele. Dacă eşti pe axa 26 – 30 de ani, opreşte-te la poziţia 5. Pe măsură ce înaintezi în vârstă şi nu te măriţi, deci rămâi pe piaţă, cum s-ar zice, poţi să mai adaugi un bărbat la 3 ani, opţional. Eu vă recomand să rămâneţi la cinci, până pe la 35 de ani. E numărul optim, după calculele mele. Dacă ai în jur de 30 de ani şi ai avut mai puţin de cinci parteneri, un bărbat se gândeşte că este ceva în neregulă cu tine de nu te-au vrut mai mulţi. Nu se gândesc că poate nu i-ai vrut tu, de exemplu. Dacă ai avut mai mult de cinci parteneri, este posibil să fi catalogată drept curvă. Ştim cu toţii, bărbaţii care se culcă cu multe femei sunt macho, femeile care se culcă cu mulţi bărbaţi sunt curve. Pentru bărbaţi este normal să se culce cu o femeie doar din amuzament, pentru femei, a se culca cu bărbaţi din amuzament, este imoral. Astfel, dacă o femeie se culcă cu un tip pentru că îi place de el şi speră la mai mult, iar el se culcă cu ea doar din amuzament, la final, femeia va avea un număr în plus pe listă de justificat iar el va avea un motiv în plus să fie macho. Scuza ca a fost el nesimţit şi n-a mai sunat a doua zi, nu ţine, rişti să pari şi fraieră, pe lângă curvă.
Lăsînd gluma la o parte, pentru că nu mă simt în măsură să dau sfaturi nici bărbaţilor, nici femeilor, vă spun punctul meu de vedere. Eu nu răspund niciodată la această întrebare. Nu este treaba mea ce a făcut un bărbat înainte de a fi cu mine şi vreau ca asta să fie reciproc. Trecutul fuse şi se duse. Rămân lecţiile sau greşelile, depinde cum vrea fiecare să le numească şi opţiunea de a învăţa sau nu din ele. Ceea ce defineşte un om este ceea ce face, nu ceea ce a făcut. Un răspuns sincer la întrebarea mai sus discutată, pe de o parte nu mi se pare relevant pentru o relaţie care tocmai se înfiripă între doi oameni, iar pe de altă parte, mi se pare greu de dat. În principiu, răspunsul este un simplu număr care la o adică, nu spune nimic. Numărul acesta, sec în aparenţă, are în spate poveşti de dragoste cu toate trăirile aferente: dezamăgiri, lacrimi, tristeţe, singurătate, speranţă, trădări, aşteptări, confuzii, răzbunări. Toţi avem un bagaj emoţional sub a cărui povară ne străduim să trăim. Avem oare dreptul să scotocim în bagajul cuiva fără milă, doar pentru că suntem curioşi? Şi dacă o facem, avem dreptul să punem etichete şi să tragem concluzii asupra unei vieţi pe care nu am trăit-o noi?

4 comments:

Anonymous said...

Hi, Neat post. There is an issue along with your site in web
explorer, would test this? IE nonetheless is the market leader and a big
part of people will miss your wonderful writing due to this problem.


Here is my blog ... koerier arnhem vacature

Anonymous said...

Keep on working, great job!

Also visit my homepage :: vakantieparken frankrijk

Anonymous said...

Generally I don't learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite great article.

Also visit my blog - particuliere vakantiehuizen

Anonymous said...

Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know
a few of the images aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a
linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same results.

Also visit my homepage; vakantiehuis