Pages

Friday, February 27, 2015

Pentru ca apa mea calda nu e fierbinte, am început să trăiesc ca Mihaela Radulescu

Nu, nu m-am mutat la Monaco si gagicu-meo nu e săritor din stratosferă. Sunt tot la Londra și al meu tot contabil e. 

Dar hai să vă fac un preambul, ca să pricepeți dimensiunea tragediei.

Mie îmi place căldura și afară și în casă și în cadă. Știți caniculele românești, da? Ei bine, în Craiova terminam serviciul la 4 și plecam pe jos acasă, cam 45 de minute. Vara. Nu era țipenie pe stradă, doar eu cu o sticlă de apă. După 45 de minute de mers în soare, ajungeam acasă și făceam un duș fierbinte. Iarna nu mergeam pe jos pentru că frigul mă scoate din minți. Sufăr fizic și psihic când îmi e frig.

Poate cea mai simpatică reacție la problema mea cu căldura și cu apa caldă au avut-o băieții de la salonul unde îmi făceam părul. Gen: Puneți-vă mănușile de azbest că trebuie s-o spălăm pe Lavinia pe cap! sau Lavinia, costumul tău de baie e o salopetă de blană pe gât? sau Dați centrala la 180 de grade că a intrat Lavinia sau Lavinia, pe taică-tu îl cheamă Prometeu? etc etc etc

Acum că ați înțeles, să revenim în zilele noastre. Mai precis, m-am mutat într-o garsonieră că îmi era dor să fiu doar eu cu mine și mai ales îmi era dor să las vasele murdare în chiuvetă fără să îmi facă cineva capul calendar.

Garsonieră spațioasă, în zonă bună, nu foarte scumpă, ce mai, mă simțeam de parcă câștigasem la loterie. M-am mutat, mi-am îndesat catraliardele de rochii, pantofi, cărți în niște amărâte de dulăpioare existente în garsonieră apoi dau să fac un duș. Apa călie. Nu se încălzea cu dat dracu. Am înjurat bilingv și m-am dus la iubit acasă, în puterea nopții, unde am stat sub duș o oră, de parcă era ultimul duș din viața mea. 

Zilele următoare, cât m-am rățoit la băieții de la agenția imobiliară, am făcut duș pe unde am apucat, chiar și la serviciu. Au venit cei de la agenție să vadă care e problema, că cică dușul e nou. Și după invetigații meticuloase (not!) se pare că atâta poate dușul. E un duș electric, apropo. Le-am arătat la chiuveta din bucătărie cum îmi trebuie mie apa și tipul și-a retras degetul imediat. Se uita la mine de parcă mă verifica de arsuri de gradul x. Am început să râd. Da, știu că îmi place apa fierbinte. Nu am reușit niciodată să fac o baie romantică cu vreun tip că nu a putut nimeni să își bage mai mult decât un deget în apa mea. (Asta am zis în gândul meu și vă spun vouă acum, dar rămâne între noi, că nu vreau să-mi stric reputația la Londra). 

Până mă hotărăsc ce să fac (schimb dușul pe banii mei sau mă mut) trebuie să mă adaptez la condițiile existente, nu? Și am găsit soluția. Pentru ca apa să fie suportabilă trebuie să transpir rău înainte de duș. Așa că încep ziua cu sport, ceea ce nu credeam că o să fac vreodată. În zilele în care trebuie să mă duc la serviciu, adică luni marți miercuri, mă trezesc la 6 dimineața, fac repede o cafea și încep să mă mișc. Abdomene, greutăți, genuflexiuni, timp de vreo jumătate de oră. Vorba șefului meu, până termin contractul de închiriere o să mă înscriu la triatlon cu el. 

Apoi evident că sunt înfometată deci fac un mic dejun consistent: ouă, pâine prăjită, cereale, fructe. La ora 7 sunt atât de plină de energie că îmi vine să scriu pe facebook dar mă abțin, că nu vreau să-i iau Mihaelei Rădulescu pâinea de la gură. (Cu plăcere, Mihaela).

Acum vă las, că trebuie să fac duș, deci mă duc să alerg. V-am pupat. 

16 comments:

Silving said...

:)))) Tot raul spre bine,nu asa? Din situatii de criza ies lucrurile cel mai bine.Tot 2 oua fierte si tu? :D

Anonymous said...

In sfarsit, ai aparut :))
Eu sunt opusul, nu suport apa fierbinte sau caldura prea mare.

J.V. said...

Depinde şi cu cine faci duş. Uneori nici nu mai sesizezi cum e apa, că fierbi pasional din interior... ;-)

http://justbetweenus2013.tumblr.com/post/112005687681/waistbandboy-male-form

O femeie said...

stai ca eu am inteles mai greu. Deci nu mai stai cu sora ta? nu ne mai scrii nimic nimic de ea? Ne e draga!

Monica said...

Saluti, te înțeleg perfect în privința apei calde! Eu am cam exagerat, văd pe capilare, dar zău dacă o baie fierbinte nu e cât un tort de ciocolată, un film romantic, o carte polițistă- și ce alte bunătăți or mai fi pe lumea asta- la un loc!
zic să îți cauți niște Bikram Yoga:)

Oana said...

Si eu fac si dus si baie tot cu apa fiarta, deci I feel your pain.

Mirona said...

Ha ha ha! Deci in Ro faceam eu baie si isi mai baga sot picioarele in apa, dupa ce ieseam eu, ca sa si l incalzeasca. Rezista cam 30 de secunde de fierbinte ce era. Dupa ce statusem eu in ea cam juma de ora si iesisem ca doar era rece. :))))
Si pana acum vreo luna am avut impresia ca e tragic rau, ca sigur are vreo 50 de grade apa. Asa ca am luat termometrul de baie al ploadei si am verificat temperatura (deh, trebuia testat!). Soc si groaza: 37 de grade! Exact temperatura recomandata pentru beblusi. Ce sa inteleg de aici? Ca inca am un fund de bebelus? :D
Io te sfatuiesc sa faci dus in chiuveta de la bucatarie. Cat despre dusul electric, cauta instructiuni pe net ca nu se poate sa poata doar atat. :)

alexandra said...

si eu urasc frigul ca si tine :)

Lavinia said...

Io le fac omleta :)

Lavinia said...

Am aparut, apoi iar am disparut si iata-ma din nou :)

Lavinia said...

Am zis si in articol, cu mine nu se poate baga nimeni sub dus sau in cada ca nu rezista la temperaturile preferate de mine. Si nici eu la alea normale. In ce priveste dusul actual, dupa ce ca n-are apa fierbinte mai e si minuscul. Abia am loc sa ma desfasor singura, si-s chiar pitica de fel.

Lavinia said...

Nu mai stau cu ea. Am garsoniera de burlaca acum. Nu pentru mult timp, ca o sa ma mut cu prietenul. Nu prea mai am ce sa scroi despre ea, ca nu mai face nimic nou. Aceleasi chestii...e plictisitoare! :) Poate o sa scriu despre prieten, mai pe sustache asa, ca nu ma lasa. Bine ca nu stie romana, hahaha.

Lavinia said...

Bikram Yoga e iubirea mea, e taman buna pentru mine. Pe de o parte, eu ma bucur ca s-a intamplat treaba asta cu apa, ca am pielea si parul facute praf. Apa de aici e si foarte dura, deci o problema in plus. Acum sunt in campanie de hidratare, de exemplu.

Lavinia said...

Multumesc. M-am obisnuit, intre timp. Dar si cand ajung prin alte dusuri, fac prapad! Ies norii de abur in valuri :))))

Lavinia said...

La chiuveta din bucutarie ma mai spal pe par :)) Se pare ca mut iar luna viitoare asa ca nu mai caut nimic pe net. P.S. Cred ca erai in luna a saptea cand ai comentat. Ti-am raspuns si eu dupa ce ai nascut. Cea mai bloggerita sunt, pe cuvantul meu!

Lavinia said...

Ma bucur sa aflu ca nu sunt singura :)