Pages

Monday, March 11, 2013

Ce năzbâtii a mai făcut Lavinia (adică eu)

Cred că v-am mai povestit, eu am fost deosebit de cuminte în adolescență. Nu am fumat, nu am băut, nu am fost punkistă, depechistă, metalistă, rockeriță. Mai fugeam ocazional de acasă pe la vreo petrecere și mă pupam cu băieți. Și cam atât. Am reușit chiar să fiu și virgină până la 20 de ani (doamne, cât timp am pierdut!) iar prima dată m-am îmbătat pe la 20 și ceva de ani, într-un club. Îmi amintesc că m-am urcat pe o masă să dansez, spre disperarea prietenului meu de atunci, care se ruga de mine: "Hai, fată, să mergem dracu' acasă. Îți dau drumul la TV pe MTV și dansezi pe masa din bucătărie cât vrei."

În anii care au urmat, am recuperat. Pot să spun că am făcut tot ce mi-a trecut prin cap. Nu regret că nu am făcut năzbâtiile la adolescență pentru că făcându-le după vârsta de 20 de ani, le-am făcut cu cap. În sensul că am știut exact în ce mă bag, am putut anticipa consecințele și am putut să fiu pregătită pentru ele. Ceea ce doresc tuturor tinerilor. Faceți tot ce vreți, dar să știți ce faceți, este foarte important.

Și tocmai când credeam că nu prea mai am ce pozne să fac la venerabila vârstă de 32 de ani, să știți că săptămâna trecută era să plec cu douzeci de metaliști în turneu. Doar că eram în convalescență și nu m-am riscat la un drum lung cu autocarul. Pentru că la drum cu douăzeci de metaliști, problema mea e confortul, ca să ne înțelegem, da?

Acum să vă spun cum am ajuns eu acolo. Nu am nici o treabă cu muzica asta, mi se pare doar zgomot. Dar am un prieten care e manager de turnee de genul ăsta, el însuși foarte metal așa și cântăreț într-o trupă de trash metal parcă, nu că aș știi care e diferența, specific doar în cazul în care știți voi. Și dacă tot s-a nimerit prin România, am zis să mă duc să mai stăm și noi de taină. Evenimentul se petrecea la Slatina, apropo.

A fost mai distractiv decât am crezut c-o să fie. Băieții din trupe au fost amabili și respectuoși, erau bestii doar pe scenă. Am stat așa și m-am gândit că muzica aia ar fi frumoasă dacă nu ar lătra ăia. Adică partea instrumentală e chiar mișto, dar după aia urcă ăștia pe scenă (ei oameni normali de altfel) și încep să urle, să li se bulbuce ochii în cap, să li se umfle venele, de credeam că o să le fie fatal.

Se pare că acest concert a fost un mare eveniment, că formația cap de afiș e sculă pe basculă în America. Eu iar am plecat cu temele nefăcute și nu am știut cu cine beau bere. Nu e prima dată si probabil nici ultima. Sper doar ca daca ajung vreodată să beau bere cu Brad Pitt, să îmi dau seama de asta înainte să ajung acasă.

Pentru că nu am fost interesată de muzică și prietenul meu mai avea și treabă, că doar era la serviciu, am căscat gura la public, un obicei de-al meu. Foarte puțini erau fani adevărați, marea majoritate erau acolo că era eveniment monden și puii mei, nici în Craiova nu ai ce face sâmbăta seara, darămite în Slatina. Erau deosebit de multe piți buclate și pe tocuri cui și mulți băieți de cartier care își tot băgau și își scoteau. La un moment dat eram singură la masă și un fel de pește local care mânca alune vărsate dintr-o pungă de plastic, a încercat să mă convingă să îl las să plaseze 3-4 fete la masa mea, că văzuse el că se perindă străini e acolo. M-am gândit să le fac o surpriză băieților, dar am considerat că nu de fete duc ei lipsă în turnee. A fost simpatic un tip care a venit să invite băieții la masa lui să fumeze iarbă, că săracii metaliști, n-au și ei iarbă, micuții bieți. Am fost pe punctul să-l pocnesc pe un țăran care îi lua pe băieți să facă poze cu ei și le punea coarne. Parcă și vedeam cum le pune pe Facebook cu comentarii gen: "seara în care mi-am bătut joc de fraierii ăia de metaliști faimoși". Nu l-am pocnit că el avea vreo doi metri și eu am doar vreun metru juma, cu indulgență. Plus că el era beat și eu nu. Dar am vrut, zău că am vrut. Mi-a fost dat să văd și un nou exemplar, hipsterul-metalist, cu blugii negri ridicaţi doar până la jumătatea bucilor și fără chiloți. Adevărul e că oricum și hipsterii și metaliștii au părul mai mare, și în funcție de ocazie, doar schimbă cărarea. Foarte tare.

Cireașa de pe tort a fost un tip cu păr slinos, cu moacă așa, mai de tractorist, mort de beat, care vine la masă și le zice băieților: "Hello. I am your fan. My name is Dorel." Era să cad sub masă, și nu de la alcool. Metaliștii că de ce râd, că să le zic și lor, dar cum naiba să traduc Dorel în engleză?

Pentru că masa noastră era mai restrasă și destul de aproape de scenă, membrii formaţiilor se schimbau de haine chiar acolo, în fața ochilor mei feciorelnici. Deci am văzut și dedesupturile metalului internaţional, cum ar veni. 

Am dat o tură și prin autocarul cu care au cutreierat artiștii Europa. Ce s-a întâmplat în acel autocar, rămâne în acel autocar, cel puțin până îmi dă cineva tag pe Facebook. Dar n-or fi așa tâmpiți. Sper. După care, pe la 12, asemeni Cenușeresei, am părăsit petrecerea, recuperată fiind de niște prieteni care, după ce au văzut afișul evenimentului, au zis să nu mă lase totuși acolo. 

Iniţial, eu m-am gândit că ar fi trebuit să plec totuşi cu metaliştii. Nu de alta, dar poate fac vreun copil roacker din ăsta înrăit și când o fi la apogeu să pot să-i zic: băi, lasă vrăjeala, că mă-ta a fost în turneu cu 20 de roackeri adevărați, cărora tu le asculți cd-urile acum, nu  mă sperii tu pe mine.După care, m-am gândit că oricum nu are de unde să  știe viitorul meu fiu roacker înrăit, dacă am fost sau nu în turneu. Pot să-i torn și o minciună, la nevoie. Deci am plecat acasă. Nu de alta, dar vă zisei, mă simțeam rău. Şi nici nu am vrut să-mi stric reputaţia în Slatina. 




39 comments:

Florin Răvdan said...

Oare se traduce "Darrell" ? :))) . Sau "guy that works while others make fun of him"

Lavinia said...

Nu inteleg:)

Adriana said...

Doamne, numai tu poti avea asemenea experiente... te invidiez pentru ca nu ai timp sa te plictisesti niciodata.... vreau si euuuuuu!

Lavinia said...

Pai pentru ca le caut cu lumanarea si nu ma dau in laturi de la nimic:)))Unii o numesc inconstienta, eu o numesc efervescenta. Promit ca data viitoare cand mai pun la cale o aroganta te anunt si daca vrei, poti sa mergi cu mine:)

vienela said...

Ciudat! Eu nici la masa nu am stat vreodata cu rockeri pletosi si totusi copilul meu asculta doar muzica urlata de rockeri. La inceput ma facuse cu nervii, simteam ca explodez cand dadea drumul la muzica. Ascultandu-le mereu, mi-am dat seama ca nu sunt chiar atat de rele. Acum ma trezesc si ii pun pe cei de la Slipknot sa imi cante, sa incep bine ziua. :))

Lavinia said...

Hahaha. Intreaba-l daca a auzit de Pro Pain. Cu ei trebuia sa plec eu in turneu :))))

vienela said...

Ha, ha... Stai sa vina de la scoala si il intreb. Pare exact genul care ii place lui, desi sunt un pic mai "cuminti" decat Pantera si Motorhead. :))

Lavinia said...

De Pantera am auzit tot in ziua aia in care am fost la concert. Cica sunt legende:))) De Canibal Corpse stiam, ca prietenul asta al meu i-a manageriat si pe ei :) Sunt inculta rau de tot, bag seama:))))

Kathy Bates said...

Pot să spun că am făcut tot ce mi-a trecut prin cap

Am mai auzit expresia asta.

Faţa opusă a monedei era faptul că aceluia care o spunea îi trecuseră foarte puţine lucruri prin cap (noroc că nu se dusese la vreo beţie pe la el la ţară, pe lângă Iaşi, fiindcă atunci risca să îi treacă prin cap vreo bâtă). Fiindcă nici la adolescenţă, nici la tinereţe, nici la maturitate tipul în cauză n-a avut imaginaţie nici măcar cât Dorelul anglofon de la Slatina.

Lavinia said...

Am citit despre Dorelul tau:) Am scris si eu despre doamna Nuti acum o vreme. Vroiam sa o fac serial dar am abandonat. Cred ca ar trebui sa reiau povestea.

Kathy Bates said...

De, uneori imaginaţia pe care n-o ai mai are nevoie de câte un mic şut în fund, care, după cum spunea Mugur Isărescu în 2000, e un pas înainte.

Cuvânta said...

Ah, ce eveniment ai pierdut! Aş fi regretat amarnic în locul tău o asemenea aventură :D

Lavinia said...

Eram dupa o boala grea, prea slabita ca sa fac fata la aventuri "grele". Nu regret, ca slava domnului, nu de aventuri duc eu lipsa. Oricum, data viitoare ma duc, nu mai scapa metalistii de mine:))))

Unknown said...

:)) M-am amuzat... Lasa, ca o gramada de prostii de genul asta am facut si eu in viata. Cand am citit inceputul articolului am crezut ca l-am scris eu si nu-mi aduc aminte :))

vienela said...

Le poti transmite ca au mai castigat doi fani. Nu ii stia Ionut al meu, dar de cand s-a intors de la scoala ii tot asculta, desi in prima clipa spunea ca nu au destula "tarie". Dar a descoperit cateva melodii care i-au dovedit ca se insela, ca nu trebuie sa judece pripit. :))

cotos said...

:)) What happend in the bus, stays in the bus. Mi se pare si corect...Iti recomand sa te uiti la Californication, cred ca o sa iti placa :)

Lavinia said...

Si eu am multe povesti de care nu-mi aduc aminte. Dar poate ca e mai bine asa:))

Lavinia said...

Iti dai seama ca sunt fana Californication:))))

Lavinia said...

Doi fani, tu si Ionut? :)) Esti cea mai cool mama ever! :)))

Lavinia said...

Mersi pentru şutul în fund, atunci:))

vienela said...

Nu stii cat de fericit este el, ca imi place muzica pe care o asculta, ca nu il mai cert cand da boxele la maxim. Si rade de mine cand ma vede dand din cap... :))

coolnewz said...

dedesubturile erau mai degraba metal, sau mai degraba trash?

Lavinia said...

M-am uitat cu ochii inchisi, ca eu sunt mai rusinoasa de fel.

Lavinnia said...

Si pe mine ma termina psihic tati cu muzica lui zgomotoasa. Si stam la bloc, si cand da drumul la muzicuta, imi sparge capul. Da-i ok.. :D Il suport ca-i al meu :)) Si imi plac si mie cateva melodii, dar nu chiar dalea nebune nebune.. ca dreacu, nu inteleg nimic. Te pup my beautiful Lavinia. Aici sunt, te citesc.

Lavinia said...

Mersi, draga mea tiza:)) Ai un daddy cool, ce mistooo:)))

Anonymous said...

Te miri de fani...de unde atatia slatineni metalisti la concert, statistica cred ca nici nu-i cuprinde! :)) Tare aia cu Dorel, sper sa nu-l fi luat drept exponent prietenii tai internationali :D

Lavinia said...

Am avut grija sa fiu eu fermecatoare si de neuitat, ca sa ma ia pe mine drept exponent:)) Ce nu fac eu pentru reputatia patriei noastre! :))

Ghost said...

"Am stat așa și m-am gândit că muzica aia ar fi frumoasă dacă nu ar lătra ăia. Adică partea instrumentală e chiar mișto, dar după aia urcă ăștia pe scenă (ei oameni normali de altfel) și încep să urle, să li se bulbuce ochii în cap, să li se umfle venele, de credeam că o să le fie fatal."

pân' aici! şi când mă gândesc că te citeam şi-am vrut chiar să comentez...

Lavinia said...
This comment has been removed by the author.
Lavinia said...

Adica m-ai citit pana acum, ti-a placut ce am scris dar pentru ca nu imi place muzica metal sau cum se numeste, nu o sa ma mai citesti? Mi se pare ca iei prea personal gusturile mele muzicale :))) Amicul de care vorbeam in text e manager de turneu pentru trupe metal si este si lead singer intr-o astfel de trupa dar nu se supara ca nu-mi place muzica lui si chiar suntem prieteni de vreo opt ani, in ciuda muzicii pe care o ascultam. Si nici baietii din trupele de la concertul mai sus amintit nu s-au simtit ofensati, tot au stat cu mine la povesti. Si vorba aia, ei fac muzica asta. No bine. Ce sa zic? Multam ca m-ai citit pana acum si ca intentionat chiar sa comentezi. Happy life!:)

Ghost said...

hmmmm, "şi este şi lead singer", treaba asta aproape mă întoarce din decizie... apoi mai e şi timpul pe care l-ai acordat pentru răspuns şi bâlba adolescentină cu ştersu dinainte. toate mă îndeamnă să-ţi mai acord o şansă, chiar dacă pe scara mea de valori, după sex, gusturile muzicale sunt următoarea chestie "personală".

Lavinia said...

Am sters comentariul precedent pentru ca am scris "ei" in loc de "iei" si nu am buton de editare:))) Nu pot decat sa iti multumesc pentru sansa acordata!:)))O curiozitate am...de ce te intoarce treaba cu lead singer din decizie? Care-i diferenta? Si apropo de raspuns... eu raspund la toate comentariile, ca asa e frumos. Cand omul isi rupe un minut din viata sa comenteze pe blogul meu, pentru mine asta e mare, mare lucru:)

Ghost said...

"Am sters comentariul precedent pentru ca am scris "ei" in loc de "iei" si nu am buton de editare:))) "

aha. deci să n-o iau personal...

"Nu pot decat sa iti multumesc pentru sansa acordata!:)))"

aşa.

"O curiozitate am...de ce te intoarce treaba cu lead singer din decizie?"

curiozitatea asta e orientată pe o direcţie greşită, n-are rost să răspund.

"...eu raspund la toate comentariile, ca asa e frumos. Cand omul isi rupe un minut din viata sa comenteze pe blogul meu, pentru mine asta e mare, mare lucru:)"

hmmmm.... aşa faci, deci. atunci trebuie că la primu meu comentariu, a fost o eroare tehnică de comunicare. da' io sun de 2 ori ca să n-am conştiinţa încărcată că n-am încercat...

http://ana-lavinia.blogspot.ro/2011/06/defeated.html

Lavinia said...

Pardon, am ratat acel comentariu. Ma bucur ca e din 2013 si nu din 2012, deci nu am lag chiar asa de mare:)

Lavinia said...

Si imi place si melodia:) Hai ca nu sunt chiar o cauza pierduta din punct de vedere muzical:))

Ghost said...

mda. pen'că am avut inspiraţia şi rafinamentu de-a alege ceva în care nu se latră. care-i regula? dacă io continui să comentez, tu eşti supusă lu "aşa e frumos" şi-mi răspunzi?

Lavinia said...

Cam asa, mai ales daca ma tot intrebi chestii. Iti raspund pana vineri dimineata asa, apoi iau pauza de la internet pana luni, cand iti raspund iar.

Ghost said...

excelent, în weekend lucrez.
ok, te absolv si mă retrag. mersi de interacţiune.
:)

Lavinia said...

Multam inca o data ca m-ai iertat. Cu placere pentru interactiune:) O saptamana misto iti doresc.