Pages

Wednesday, June 18, 2014

Azi am chef să fiu sinceră la maxim. Poftiți vă rog la adevăruri incorecte politic

Am tot citit în ultimul timp postări în care unii bloggeri nu mai pot de grija altor bloggeri. Postări pline de răuate absolut gratuită și inutilă, scrise așa, doar pentru că unii se simt puternici când dau cu parul. Cred că știți genul: supărați pe tot ce există, totul le pute și mereu le plouă. Cunosc sentimentele foarte bine pentru că am fost și eu așa într-o vreme, când depresia mea atinsese cote maxime și tot amânam să merg la doctor. Nu știu dacă autorii despre care vorbesc și pe care nu am de gand să-i menționez, sunt depresivi, frustrați sau răi de la mama natură. Și nici nu mă interesează de fapt.

De mine nu se leagă nimeni niciodată pentru că sunt o anonimă în blogosferă dar în această postare vreau să vă dau motive să mă înjurați în viitor, dacă nu mai aveți pe cine (să presupunem că se va lăsa toată lumea de scris advertoriale, de exemplu). Acum o vreme am interzis critica referitoare la calitatea literar-artistică a conținutului acestui blog. Părerea mea e că dacă nu vă place cum scriu, e ceva în neregulă cu voi. Că nici mie nu-mi place Tolstoi, dar nu zic că scrie el prost, ci că nu sunt eu deșteaptă. Așa și cu voi, cititorii care nu înțelegeți că scriu absolut minunat.  Și pentru că nu aveți voie să criticați calitatea conținutului, generoasă cum sunt, zic să vă dau alte motive.

1. Pentru mine dumnezeu intră în aceeși categorie cu moș crăciun, poseidon, zâna măseluță, bau-bau etc. Adică la categoria basme. Eu cred în NASA și în mine. Atât. Ca să vă scutesc de scris blesteme la comentarii, menționez că sunt conștientă că o să ajung în iad. În toate religiile chiar. Am scris în header asta, ca un fel de disclaimer, deci nu vă mai obosiți. Ne vedem acolo.

2. Religia în general mi se pare o invenție murdară și grețoasă. Nu pot să înțeleg cam câte grame de creier trebuie să ai ca să crezi în cărți sfinte și în apă sfințită, să lingi icoane și oase și să te uiți evlavios la un patriarh burtos și mai plin de lanțuri de aur ca un cântăreț de hip-hop, cum spoiește pereții cu trafaletul de sfințire, să nu care cumva să se infiltreze satana prin crăpături. Plus că habar n-are de time management. Dacă sfințea direct vopseaua cu care s-a zugrăvit, ieșea o chestie 2 în 1, pe care putea s-o și patenteze. Mai făcea un ban, mai cumpăra un bling bling.

3. Mi-a plăcut Conchita Wurst. Nu mă interesează prin ce orificiu face sex că eu am alte hobby-uri. Nu mă interesează nici că are și barbă și rochie că la o adică și patriarhul are și barbă și rochie, plus turban și broșe și mai multe cruci ca Ozzy Osbourne. A cântat mișto și gata. Și am câteva întrebări pentru cei care ați băgat ca pretext că n-o placeți pe motiv că vai, ce-i spuneți voi copilului când vă întreabă ce-i cu arătarea: a) voi când ați făcut copii nu ați știut că lumea-i diversă și că o să trebuiască să explicați chestii? b) de ce nu vă dorm copiii la ora la care se difuzează Eurovisionul?

4. Susțin comunitatea gay, mariajul între persoanele gay și adopția în cadrul unui cuplu gay. De ce? Pentru că avem cu toții dreptul la fericire, indiferent cu cine ne-o tragem, indiferent pe unde ne-o tragem.

5. Împart lumea în buni și răi, nu în culori și rase. Nu am prea multă apreciere și înțelegere pentru rasiști. Nu pot să găsesc scuze orizontului limitat pentru simplul fapt că stă în puterea noastră să îl lărgim.

6. În străinătate evit românii. Pentru că sunt gălăgioși, pentru că mănâncă semințe și scuipă cojile pe jos în parcuri, pentru că atunci când dă o rază de soare fac grătare pe unde li se scoală, pentru că vorbesc urât, pentru că sunt neîngrijiți, pentru că sunt complexați, pentru că țipă la copiii lor, pentru că de câte ori îi aud vorbind, fie bârfesc pe cineva, fie nu le convine ceva, fie pun la cale o șmecherie. Și mi-e silă.

7. Am depresie, iau antidepresive și nu mi-e rușine. Mai mult, chiar fac mare caz de asta, strig în cele patru zări pentru că vreau să încurajez și alți oameni să caute ajutor specializat. Depresia nu e în mintea noastră, nu trecem peste ea dacă suntem puternici sau deștepți și mai ales, nu e din vina noastră. Pe cei care cred contrariul îi invit să se vindece de orice vor ei: apendicită, lipsă de calciu, cancer, infecție urinară etc doar cu puterea minții, cu tărie de caracter, cu inteligență și cu multă iubire.

8. Nu sunt mândră de Simona Halep pentru că nu am făcut nimic pentru ea. O admir pentru că a reușit să ajungă atât de sus pentru că știu că a face performanță în România, în orice domeniu, e greu spre imposibil.

9. Am 33 de ani, sunt nemăritată și nu sufăr din această pricină. Trăiesc exact viața pe care vreau s-o trăiesc, chiar dacă nu se încadrează normelor sociale. Și nu îmi pasă că îmi deplânge societatea (cea românească, că în Anglia oamenii se mai împlinesc sufletește și pe alte căi, nu doar prin căsătorie) soarta tristă de fată bătrână, că societatea nu îmi dă cu aspiratorul, nu îmi umple frigiderul și nici nu doarme cu mine în pat.

10. N-am copii și nu cred că o sa fac curând. Motivul e foarte simplu, mi-e teamă că n-o să fiu o mamă bună. Faptul că ai aparat reproducător apt nu te califică drept mamă bună. Nici măcar faptul că ai copii nu te poate califica drept mamă bună. Sunt atâtea mame care își distrug psihic copiii, fără intenție, doar din nepricepere, că nu prea am chef să îngroș rândurile. Mi se pare ridicol că ai nevoie de permis ca să conduci o mașină dar orice tâmpit poate aduce pe lume un copil.

11. Dacă într-o zi o să mă consider aptă să fiu mamă, mi-ar plăcea să adopt un copil, să schimb un destin. Nu mi-o dați p-aia cu genele, că poate e criminal sau mai știu eu ce. Mulți criminali s-au născut din oameni cinstiți și din mulți oameni nașpa s-au născut genii. Cred că educația, atenția și dragostea pot modela personalitatea unui copil.

12. Îmi place berea. Mult de tot. Și vinul. Și cocktailurile. Nu mai sunt party girl dar recunosc că sunt multe nopți din viața mea de care îmi amintesc vag. Sunt totuși mândră că am nimerit de fiecare dată drumul spre casă. Daca aș crede în dumnezeu aș zice că m-a călăuzit dar cum cred doar în NASA și în mine, tind să cred că e meritul meu. NASA nu cred că s-a amestecat în nopțile mele de petrecere intensă. Sau mai știi?

13. Am fumat marijuana. De mai multe ori. Și mi-a plăcut. Nu mai fumez pentru că marijuana și depresia nu fac casă bună împreună. Altfel m-aș mai delecta din când în când.

14. Nu-mi plac oamenii dar nu pot să trăiesc fără ei. O să vă explic mai pe îndelete cu altă ocazie.

15. Sunt de acord cu euthanasierea câinilor vagabonzi.

16. L-am susținut pe Ponta. Acum mi-e rușine că mă reprezintă și aș fi în stare să renunț la cetățenie mâine.

17. Nu am planuri de viitor. Am viitorul plănuit până în decembrie, restul e mister. Și nu țin cu dinții de planuri, că interesele mele se schimbă des și nu îmi place să ratez oportunități. Ca să nu mai spun că în ultimii trei ani jumate am locuit în trei țări...Statornicia nu mă caracterizează, mi-e clar deja.

Cam atât, că mi-e somn. Poate fac un later edit dacă îmi mai vine ceva în minte. Observați că nu am zis nimic de sex, da? Mă scuzați dar nu mă simt prea porno azi, poate cu altă ocazie. Deci spor la dat cu pietre dacă nu sunteți toleranți cu opinii diferite de ale voastre. :) Și corectați și greșelile gramaticale, dacă tot vă apucați. Că e text scris la ceas de noapte, de mântuială și necorectat și așa îl las, pentru cei care undeva, cândva, vor avea chef să-mi caute nod în papură.

28 comments:

Oana said...

Ca tot ziceai de gramatica, fix lipsa unei virgule mi-a sarit in ochi. :-P
In rest, n-am nimic rau de zis. I hear you, sister!

Anonymous said...

Uite ca eu am ceva sa iti "reprosez" scrie mai des!!!!!

Tina said...

Te scuzi prea mult, vorba ta, in fata unei societati care nu gateste pentru tine, nu munceste pentru tine si deci n-are nici un drept sa judece, chiar daca o face. Unii judeca din plictiseala, altii ca asa e firea lor, cu ei or fara ei viata merge inainte.
Dar, cu depresia e de lucru. Zici ca ei depresive, probabil ca te ajuta, dar cred ca e temporar, asta e strict parerea mea, iar eu nu-s vreun medic asa ca poti sa n-o ei in calcul. Ideea e ca depresia e, sa zicem o boala a mintii si a sufletului. Mananci prost, fumezi, lucrezi cu chimicale, faci cancer. Ei depresia nu cred ca are o cauza din asta pe care o poti inlatura cu speranta ca n-o sa mai faci cancer. Depresia are o cauza mai profunda, incearca sa-ti dai seama tu sau cu ajutorul unui medic care e cauza ei, ca sa poti sa o inlaturi si poate in timp sa nu mai ai nevoie nici de depresive. Sau poate ca tu stii cauza, dar nu stii cum sa o inlaturi sau pur si simplu ignori. Nu stiu, zic si eu. Am avut si eu momente nasoale de depresie, insa n-a fost atat de grava incat sa fie necesar sa iau antidepresive. Ce m-a ajutat pe mine au fost schimbarile.
Eu sunt convinsa ca esti o persoana sensibila in interiorul tau si desi faci misto de problemele tale, suferi mult, chiar daca nu arati. Te apreciez pentru ca te consider puternica si avand curaj sa faci ceea ce iti place.

Larisa said...

Eu te admir si te citesc cu placere chiar daca nu-ti impartasesc chiar toate opiniile. Nici n-as avea cum, noi oamenii suntem diferiti, trebuie doar sa ne acceptam unii pe altii. Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea, sa-si traiasca viata cum vrea, cum simte si nu cum cere societatea. Pana la urma pe cine conteaza sa multumesti? Pe tine. Atat timp cat tu esti multumita si-ti traiesti viata cum iti place e perfect.

Adriana said...

Nu ştiu dacă ţine de zodie, sunt tot capricoarnă, dar cu mult, f. multe sunt de acord, iar cu cele ce nu sunt nici că-mi pasă pentru că stii sa le spui şi ai umor. M-am măritat la 36 de ani, nu vreau sa fac copii că nu mă simt capabilă, am avut depresie, uneori simt ca as intra repede doar intr-o astfel de stare, nu cred ca am mai intalnit asa o persoană sinceră şi zău, dacă nu mor de ciuda ca nu scrii mai des. In rest trăieste cum vrei, cum iti place şi cum poti că se pare ştii s-o faci. Numai bine! Eşti super girl.

Adriana said...

...ah, si incă ceva, că ori am intrat la moderare, ori m-am logat aiurea de nu văd primulcomentariu-...mă cheamă Adriana ...nu Bianca, şi m-am emotionat toată că m-am văzut in blogrollul tău. Nu ştiu dacă merit. Te pupic.

Adriana said...
This comment has been removed by the author.
Vladimir said...

Ha! N-am avut norocul sa dau prea des peste asa declaratii! Toata admiratia. Si speranta. :)

Anonymous said...

Nu stiu daca "iti voi da in cap" in cadrul unui articol, dar prin intermediul a ceea ce ai scris mi-ai atras atentia! esti de urmarit! ma voi documenta ma atent asupra acestui blog... traiasca fb ca mi te-a scos in cale :D

No One said...

Te-a ghidat NASA cu GPS-ul pan' acasa.

Eu is mai magar asa. Cred in D-zeu, sustin persoanele gay (dar si alte minoritati pe putinta si intelegere) si casatoria intre persoane de acelasi sex, nu sustin biserica, hai sa vad ce mai e...., nu ma intereseaza Eurovision-ul (de asta nici nu m-am uitat), impart lumea in nuante (nu culori de piele), nu am fost in strainataturi (doar doua ture de autocar in Grecia si Europa Centrala) dar nu toti romanii de acolo sunt de evitat (dar poate sunt subiectiv ca am prieteni si veri prin tari vestice, nordice si sudice), am avut depresie, am luat si antidepresive dar cred ca tb sa lucram si la mintea noastra cu putin efort in afara medicamentelor, nici eu nu o sa fac copii prea curand pe aceleasi considerente, nu beau alcool in general (nu pe considerente religioase, bag eu disclaimer, ca se gaseste unu sa-mi scoata ochii acush), nu am fumat marijuana (si nici nu fumez, caci sunt perfect dragutul de mine), tolerez oamenii dar parca as vrea si sa stau singur in plata mea, nu sunt de acord cu eutanasierea animalelor si imi bag picioarele in politica (nu am naivitati politice de pe vremea PNTCD-ului cand m-am convins cum e). Gata, cred ca lista e parcurs. Acu plec in Congo.

Arivederci.

No One said...

Ah, si detest 50 Shades of Alb combinat cu Negru da Grey. Such a stupid trilogy dar nahh stiu persoane pe care le apreciez (femei nah, ca-s magar cum am zis) carora le plac chestiile (cartile adica) astea.

Am zis ca nu suport cand aud de carti? Da, am zis.

ps: cand vine The Rover in Romania
pps: cica ungurii (aia din Ungaria) zic ca Transilvania e pamant unguresc si ca noi i l-am luat. Ei nahh probabil cartile de istorie la ei sunt cu alte informatii decat ale noastre. Asta ma face sa imi pun problema ce carti de istorie de fapt zic adevarul? (naivii ar zice ca ale noastre, dar eu sunt in dubiu acum de cum se scrie istoria prin manuale. si nu numai la noi)

Cuvânta said...

Cand eram mica ma simteam vinovata ca obligam cateii sa manace tot si ca uneori, cu maxima cruzime, ii impingeam de pe scaun pe jos si ei scheunau. Si chiar nu era frumos ce faceam.
Dupa ce am crescut am auzit de copii care torturau animalele ucigandu-le in chinuri si nu m-am mai simtit atat de rea.
Asa si tu. :)

adriana said...

Eu mi-s linistita cand te citesc. Nicio urma de depresie, asta-i sigur.

Deci, o să te citesc in continuare. Și astept fiecare postare cu nerabdare.

Lavinia said...

Doar una??? Sunt tare! :)))))

Lavinia said...

Așa reproșuri să tot primesc! Aș vrea să scriu mai des dar sunt incredibil de leneșă. Aș putea să spun că am eu o tactică de marketing cu scrisul din când în când, ca să mă dorească cititorii mai mult. Dar nu, nu e o tactică. Mi-e pur și simplu lene. :))))) Mulțumesc frumos pentru vizite!

Lavinia said...

Am descoperit cauza, lucrez la ea. O să treacă mult timp până o să pot regla niște chestii, poate chiar ani. Depresia o am din copilărie, netratată și cronicizată. De când am început să o tratez am făcut progrese semnificative pe mai multe planuri. Sunt bine :)

Lavinia said...

Dragi cititori, Larisa tocmai a prezentat o mostră de gândire sănătoasă! Felicitări, Larisa. Mă bucur că te numeri printre cititorii mei.

Lavinia said...

Multumesc frumos, Adriana :)

Lavinia said...

Hahaha, ce drăguță ești! Auzi, te-ai emoționat! O să modific numele, îmi cer scuze pentru confuzie. Blogrollul meu conține bloguri pe care îmi face plăcere să le vizitez din când în când și îmi e mai ușor să le am pe toate la un loc, că altfel uit de ele. Știu că am făcut ditamai cârnatul acolo și că nu e bine pentru nu știu ce naiba, dar cum blogul meu e my playground și nu o sursă de venit, fac câte greșeli vreau! :)))

Lavinia said...

Să știi că sunt din ce în ce mai "rău"! Nu știu ce o să se aleagă de mine! :))))) Mulțam că ai trecut pe aici. Eu te citesc de ceva vreme, dacă vrei să știi!

Lavinia said...

Hahahaha, mersi frumos!

Lavinia said...

Știu că nu-s toți românii la fel, că până la urmă și eu sunt tot româncă și nu sunt vreo deosebită, mai sunt și alți ca mine sau mai buni ca mine. Problema e că de la un timp am senzația că românii civilizați se constituie într-o minoritate. Predomină ghiolbanii și în țară și în străinătate. Așa că îi evit pe toți ca să nu mă enervez. Asta deocamdată. Că mă pregătesc să devin interpret de limbă română și atunci voi avea de-a face cu numeroase personaje pitorești :))))

Lavinia said...

Eu nu mă simt vinovată pentru alegerile și principiile mele. Mai bine zis, nu mă mai simt vinovată. Iar rea nu mă simt că nu sunt. Nu urăsc pe nimeni, nu invidiez pe nimeni, trăiesc fix cum îmi place și îi las și pe alții să facă la fel. Toleranța m-a adus la un nou nivel spiritual. Cu cât tolerezi mai multe chestii, cu atât o să fii mai liniștit sufletește. În plus, sunt mai decentă în comportament decât mulți pioși cu frica lui dumnezeu. Și fac multe chestii altruiste despre care nu o să scriu niciodată pe blog, pentru că am sentimentul că și-ar pierde valoarea dacă le-aș aduce în discuție.

Lavinia said...

Ești o drăguță :) Mulțumesc!

Anonymous said...

Ha sa iti zic ceva draga Lavinia... incearca sa fii mai umila, sa respecti oamenii din jurul tau si sa accepti parerile altora. vei avea numai de castigat.

Adriana said...

Eheee.. demult nu te-am mai citit si chiar imi era dor... Nu ca nu am vrut pur si simplu nu am avut timp.. ramai aceeasi... imi place...

Petronela said...

e terapeutic spusul se adevăruri în gura mare.

Ninulescu said...

Punctul 16 ne este comun ! :)