Pages

Friday, March 29, 2013

O poveste tristă


Am 32 de ani. Am fost premiantă, am făcut o facultate şi un master, vorbesc limbi străine, am un loc de muncă stabil şi îmi place să mă plimb prin lumea largă. Ies în oraş, beau cât să mă simt bine, nu fumez, am grijă ce mănânc şi mă îmbrac frumos. Citesc, scriu, ascult muzică bună uneori, alteori ascult muzică proastă,  că deh, am şi eu plăceri vinovate, ca tot omul, mă uit la filme, gătesc, râd cu poftă, am simţul umorului, mă duc la teatru, mă duc la filarmonică, mă duc la concerte, vizitez muzee şi am prieteni în toată lumea. Sunt decentă, tolerantă, nu sunt rasistă, nu am prejudecăţi, visez, nu mi-e frică nici de schimbare şi nici de moarte. Tot ce vreau este să trec prin viaţă frumos şi demn şi mai ales SĂ TRĂIESC, că vorba aia, de murit, moare toată lumea.

Dacă aş putea alege să am o putere magică, aş alege să pot uita. Aş vrea să uit o mare parte din viaţa mea, mai précis, partea aceea de viaţă în care am fost în grija părinţilor mei. Este partea de viaţă în care trebuie să fii sprijinit, ocrotit şi pregătit pentru restul existenţei tale. Pentru mine, este bucata de viaţă pe care încerc s-o îngrop, s-o sufoc cu milioane şi milioane de amintiri clădite aproape compulsiv, cu sentimente pozitive şi cu optimism aproape idiot, dar, de câte ori cred că am reuşit să uit, fantomele traumelor de demult se iţesc crude şi obraznice în sufletul meu.

Copilăria şi adolescenţa mea au fost un amalgam de deznădejde, de furie, de frustrare şi de ură. Mai mult de jumătate din viaţă mi-am petrecut-o cu sufletul otrăvit de resentimente şi de planuri crude de răzbunare. Nu visam să îmi fac iubit, să fiu studentă sau să am cea mai frumoasă rochie la balul bobocilor. Visam fie să mă fac mare şi să scap de iadul familiei mele, fie să mor. În prea multe nopţi am mers la culcare sperând că a doua zi nu mă voi mai trezi.

Am fost bătută de când mă ştiu. Fiecare obrăznicie, fiecare telefon primit de la vreun băiat, fiecare minut întârziat acasă, fiecare polonic de ciorbă neterminat din farfurie, fiecare act de revoltă, fiecare oracol completat, fiecare poster lipit pe perete, fiecare boacănă, fiecare notă mai mică de 10 era sancţionată cu palme şi pumni în cap.  De multe ori, nu ştiam pentru ce sunt pedepsită. Nu mi se explica ce am greşit, mă trezeam din senin cu capul vâjâind de la vreo lovitură. Eram bătută şi pentru că tata era beat şi nu ştia ce face şi pentru că mama era nervoasă şi trebuia să se descarce.

Mă trezeam noaptea la cel mai mic zgomot, gata să mă apăr. Sau să o apăr pe mama. Şi mă trezesc şi în ziua de azi la cel mai mic zgomot. Şi fiecare ceartă pe care o aud întâmplător sau la care asist, mă duce înapoi în timp şi retrăiesc iar lovituri şi insulte. Şi vreau să îmi pun mâinile la urechi, să nu mai aud nimic sau să fug departe, departe. Dar ştiu că oriunde aş fugi, amintirile mă vor urma. Aşa că stau pe loc. Şi încerc să lupt cu anxietatea care se declanşează la un ton mai ridicat al oricui, chiar dacă nu îmi este adresat. Şi apoi încerc să lupt cu insomnia pe care mi-o aduce orice atac de anxietate.

Bătăile erau însoţite de insulte şi reproşuri. Orice copil era mai bun ca mine, nimic din ceea ce primeam sau ceream nu era meritat. Mi se cumpărau haine care apoi îmi erau luate înapoi, pentru că nu le meritam. Eram vinovată că părinţii mei erau nefericiţi, mi se reproşa mereu că stau împreună ca să am eu şi mamă şi tată. Între timp, eu mi-aş fi dorit să fiu orfană. Eram vinovată că am fost bebe şi mama a fost nevoită să îmi schimbe scutecele sau să stea noaptea la capul meu când eram bolnavă. Eram vinovată că nu ştiam să vorbesc calm şi că eram îmbufnată.

Nu aveam voie să am prietene pentru că mă învăţau prostii. În clasa a şasea, mama a sunat-o pe colega mea de bancă şi a facut-o curvă, ca să mă lase în pace, să nu mai vorbească cu mine. Nu aveam voie să vorbesc cu copiii de la bloc pentru că erau copiii nemernicilor de vecini, cu care părinţii mei avuseseră nenumărate scandaluri. În perioada liceului, nu am avut voie să am prieten, nu am avut voie să ies în oraş  şi trebuia să fiu acasă înainte să se întunece. Orice abatere de la reguli era pedepsită cu bătaie. În plus, nu mai primeam bani pentru mâncare la şcoală.

Când tata a crezut că am un iubit, m-a bătut până mi-am pierdut cunoştinţa. M-au dus la spital şi când mi-am revenit am fost diagnosticată cu depresie majoră. Aveam 15 ani. Am stat o săptămână internată în spital. Părinţii mei au refuzat să facă şedinţe de terapie împreună cu mine, mai mult, nu m-au lăsat nici pe mine să fac şi nici să urmez tratamentul recomandat de medic. Mi-au reproşat că mă prefac şi că îi fac de râs. Luni de zile nu au vorbit cu mine.

Nu mi-a mai fost frică de părinţii mei de când aveam 10 ani. Frica s-a transformat în ură. Îi uram că mă bat, îi uram că nu sunt iubitori ca alţi părinţi, că nu îmi vorbesc frumos, că nu mă protejează, că nu mă sprijină, că îmi taie aripile de câte ori vreau să zbor. Am început să-i mint din ce în ce mai des până când nu le-am mai spus nimic. De aproximativ 20 de ani, părinţii mei nu ştiu nimic despre mine. Nu ştiu cum sunt eu ca om, nu ştiu ce prieteni am, nu ştiu când sunt veselă sau tristă, nu ştiu pe unde am fost, ce am făcut şi ce am văzut.

Violenţa şi abuzul au creat o prăpastie între noi şi nimic vreodată nu va umple golul acesta imens. Nu-i iubesc. Nici nu-i mai urăsc. Dar nu pot să-i privesc în ochi. Mi-e milă de ei cumva, dar pe de altă parte îmi sunt la fel de indiferenţi ca nişte oameni de pe stradă pe care îi zăresc întâmplător de la înălţimea etajului 10.

Cât despre mine, ce pot să spun? Am supravieţuit. Dar nu sunt întreagă. Am sufletul ciuntit de răni vii care probabil nu se vor vindeca vreodată. Fac terapie când simt că pierd sensul lucrurilor şi se instalează depresia. Am depresie recurentă dar am învăţat să-i recunosc primii paşi pe care îi face în mintea mea, şi să mă iau cu ea la trântă, să n-o las să poposească prea mult.

Până acum câteva luni am dus povara acestor amintiri în deplină singurătate. Nu am povestit nimănui despre copilăria mea. Am avut câteva încercări timide în adolescenţă dar mi-a fost teamă să nu fiu luată în râs şi umilită mai rău decât eram deja. Aveam nevoie ca măcar în afara casei mele să mă simt normală. Toamna trecută am început să vorbesc despre asta. Mai întâi cu un terapeut, apoi cu câţiva prieteni. Mi s-a spus uneori că tot răul a fost spre bine, că întâmplările acelea triste m-au transformat în femeia puternică de azi, că datorită copilăriei mele nefericite sunt ceea ce sunt acum. Nu sunt de acord. Mai degrabă, sunt ceea ce sunt în ciuda copilăriei mele nefericite.

Deşi am o viaţă relativ normală, văd în mine consecinţele abuzurilor la care am fost supusă.  Nu cred în iubire, nu vreau să mă mărit şi deşi îmi doresc un copil, probabil nu-l voi avea curând pentru că mi-e groază că n-o să fiu o mamă bună. Nu am rădăcini, nu aparţin nici unui loc şi cu fiecare bucată din mine pe care o descopăr cu chiu cu vai printre molozul traumelor, simt că mai lipsesc încă o sută. O viaţă întreagă m-am străduit să fiu diferită de părinţii mei încât uneori simt că m-am pierdut pe mine.

Obişnuită fiind să trec prin toate singură nu cer ajutor, nu ştiu să rezolv probleme în doi, sau în mai mulţi. De fapt, problemele le rezolv cel mai bine fugind de ele. Problemele cu iubitul le rezolv despărţindu-mă de el, problemele de serviciu le rezolv demisionând, problemele sociale şi politice din România le rezolv plecând din România. Dacă fug, nu trebuie să mă confrunt cu cineva sau cu ceva şi asta este bine, pentru că nu pot face faţă unei confruntări.

Când eram mică nu puteam să fug mai departe de camera mea. Dar din camera mea reuşeam să evadez mental în paginile albe ale vreunui caiet şi să scriu poveşti despre familii fericite, despre copii iubiţi de părinţi, despre sărbători de iarnă tihnite şi vacanţe frumoase. Când eram în clasa a şaptea am scris un roman despre o fetiţă fericită. Am vrut să-l citesc părinţilor mei. M-au ascultat preţ de o pagină apoi mi-au rupt caietul în bucăţi şi mi-au spus să termin cu prostiile şi să pun mâna pe carte.

De fiecare dată când sunt la cotitură mă transform în fetiţa umilită şi îndurerată care plângea în întuneric, deznădăjduită, dar care a doua zi se trezea cu sufletul trist şi cu zâmbetul pe buze şi cumva, o lua de la capăt, fără să ştie cum, fără să ştie de ce.

În unele zile mă obosesc cumplit toţi demonii aceştia şi aş vrea să fie totul mai uşor. Aş vrea să am amintiri frumoase din copilărie, aş vrea ca prezentul să nu fie aşa o luptă cruntă şi în capul meu să fie mai puţină gălăgie. În fiecare zi care trece sper într-un mâine care să fie mai bun cu mine. Ştiu că merit să fiu fericită şi mi-am promis cândva, demult,  să nu accept altceva în viaţa asta decât fericire. Şi o să mă ţin de cuvânt.


Notă: Acest articol este scris pentru campania "Copii fără etichete", derulată de asociaţia Salvaţi copiii şi Blogal Initiative

183 comments:

cotos said...

Da, in astfel de situatii nici nu am ce spune. Doar ca si eu am cunoscut o familie, in care tatal, un betivan notoriu, isi snopea copiii in bataie zi de zi. Adevarul e ca, toti s-au simtit usurati atunci cand a murit, cumva atunci s-au eliberat de povara sufleteasca..

Lavinia said...

Mi-a fost tare greu sa scriu articolul acesta. Apoi am stat cateva zile in cumpana daca sa-l public sau nu. Am ales sa-l public, in incercarea de a transforma acele experiente in ceva pozitiv. Daca macar un parinte agresiv citeste si isi schimba comportamentul, sunt multumita.

BloglaIInitiative.ro said...

uff:(

Anonymous said...

Mi-ai adus aminte de o parte din copilaria mea... Biiiiiig huuuug! Mai multe poate om vorbi vreodata fata in fata.

Adriana Dinu said...

Am trăit fiecare cuvințel scris! Mă doare numai gândul că tu sau oricine altcineva poate trece prin așa ceva. Îi blamez pe cei care fac din existența lor nefericită iadul pe pământ pentru cei din jurul lor. Și, ăsta este un moment în care mă-ntreb de ce Dumnezeu ar da o așa povară de dus pentru unii.
Îmi iubesc părinții cu atât mai mult după ce am citit acest articol.
Te felicit pentru că ai avut curajul să povestești toate astea și sper ca efortul tău să valoreze mai mult decât o simplă poveste emoționantă, tristă. Sper să educe, sper să semnaleze, sper să poată alina cuiva durerea prin rândurile pline de speranță expuse timid mai sus.

Dana said...

Cu ochii in lacrimi mi-am cautat cuvintele ca sa-ti pot lasa un comentariu.... Nu stiu ce sa iti spun, sunt fara cuvinte. Pot doar sa imi doresc sa te ajute Dumnezeu sa poti uita ce ai trait si sa iti ofere numai zile senine pline de fericire!

mihaela said...

Oamenii isi dau foarte rar seama ce e in spatele fiecarui om vesel. Daca ai puterea sa rezisti pana la urma dintr-o copilarie din asta inveti cum sa fii parinte, cu totul altfel decat au fost ai tai.

Anonymous said...

Articol scris cu dorinta de a fi vadit impresionant, dar suna fals oricarui om, cu o o minima experienta de viata. Te-ai gandit ca, poate firea ta si felul tau de a fi, sau ideile tale au generat actiunile punitive? Parerea mea este ca n-ai fost batuta degeaba. Poate, din cand in cand, ti-ar mai trebui cate o bataie si acum. Succes!

Adriana said...

Acum realizez de ce te-am simtit atat de aproape din ziua in care ti-am citit primul articol... un om care a trecut prin atatea nu poate fi egoist,batjocuritor... te admir pentru puterea de care dai dovada si pentru simtul umorului in ciuda a tot ceea ce ai trait... esti un exemplu pentru multi dintre noi....

Butterfree said...

poate din cauza unor oameni ca tine sunt necesare astfel de campanii. Cam care crezi tu ca ar fi greselile pe care le poate face un copil/adolescent ca sa merite sa fie batut pana intra in spital?

vienela said...

Lavinia, as avea atat de multe de spus! Si totusi aleg sa nu spun nimic. Mi-ai sfasiat sufletul cu acest text! Te imbratisez cu mare, mare drag!

mihaela said...

Poate din cand in cand draga Anonymous, ar trebui sa verifici daca atunci cand simti nevoia sa emiti o opinie creierul tau e conectat la organele responsabile cu exprimarea. De asemenea ar fi o idee ca periodic , de trei ori pe zi sa zicem sa dai sanatos cu capul de un perete de prin casa poate poate ti s-o aseza neuronul la locul lui, parerea mea e ca nu ai peretii aia degeaba.
Bine eu ma indoiesc sa se repare ceva dar se tot sustine ca miracolele exista

Tina said...

De cand am intrat prima data pe blogul tau si pana acum, mi s-a parut ca in spatele acelor istorii pline de umor si ca dincolo de persoana puternica care ne-o prezinti in diferite posturi, se ascunde acolo o anumita sensibilitate, dar nu m-am gandit ca ai trait atat de dramatic niste clipe care ar trebui sa fie frumoase. Chiar imi pare rau. Nu mai stiu ce sa zic.
Sotul imi povesteste de multe ori amintirile lui despre aceleasi batai pe care le-a luat, chiar nefacand nimic, dar el a ajuns sa-si ierte si sa-si iubeasca parintii, iar ei s-au schimbat. Sotul a plecat departe de casa, la studii, de la 15 ani, de aici a intervenit si schimbarea probabil. Nu stiu daca sa-ti zic sa faci la fel, iertarea e mare lucru, dar tu esti cea care stii mai bine ce anume trebuie sa faci si ce simti. M-a intristat postul tau, mi-a readus in atentie diversele cazuri de maltratare a copiilor pe care mi-a fost dat sa le intalnesc, cu regret.

Sonia said...

Este cutremurător ceea ce ai scris. Singurul lucru care îmi vine în minte este că dacă aș avea putere aș face afișe enorme cu articolul tău și le-aș pune în toate maternitățile. Spre luare aminte.
Te îmbrățișez cu drag.
(sunt convinsă că vei fi o mamă perfectă)

Ana Araia said...

Dragă Lavinia
E nevoie de mult curaj ca să scrii un articol ca al tău şi de şi mai mult ca să îl publici. Şi tu îl ai din plin, se vede.
Ajungem unde sau cine ajungem datorită părinţilor şi în ciuda lor. Uneori mai mult în ciuda lor...

Nu-mi mai aduc aminte prea mult din copilăria mea. Am crezut că n-o să uit niciodată, am crezut că voi fi mereu condamnată să port cu mine amintirile alea. Îmi era teamă ori de câte ori vedeam un om beat. Ori de câte ori auzeam pe cineva certându-se, simţeam că aş vrea să fug...

Până la 41 de ani viaţa mea a fost şi ea o luptă cu demonii trecutului. Apoi, anul trecut am fost la un work-shop de respiraţie holotropică. De fapt, am fost la mai multe, unul din ele - Chemarea Străbunilor - fiind hotărâtor în vindecarea acestor răni.

E greu de descris ce am trait atunci, însă ştiu că am terminat cu durerea pe care am cărat-o atâţia ani după mine. Mă simt ca şi cum aş fi... puţin amnezică. Şi mi-e atât de bine! Nu mai tresar la fiecare vorbă puţin mai aspră, nu mai simt nevoia să mă apăr la orice reproş, nu mai simt nevoia să dovedesc nimic...

Nu pot să-mi schimb copilăria. Dar am putut să arunc toată mizeria care s-a strâns în timpul ei. Si nu pot decât să mă bucur.

bucuros said...

trist, foarte trist. nu vreau sa judec... dar astfel de oameni nu pot fi numiti parini.

mihaela said...

e foarte usor sa ai copii, dar nu este usor sa fii parinte
e greu sa schimbi o mentalitate inradacinata ca, daca doi tineri s-au casatorit, anul urmator trebuie sa apara si copilul
nu te intreaba nimeni daca esti pregatit, moral, financiar, daca iti doresti asta

Maria said...

Sper că ești, sau ai vrut să fii ironic. Ceea ce nu prea ți-a reușit.
În caz contrar, ești una dintre brutele despre care e vorba în povestea asta sfâșietoare. Și care n-ar trebui nici măcar să se nască pe pământul ăsta. Nici măcar ca ANONIM.

Tomata said...

:( n-as fi banuit asta niciodata. dar acum inteleg de ce esti atee.
si nu-mi gasesc cuvintele, nu stiu ce as putea spune legat de trecutul tau. pot spune ca esti demult pe drumul cel bun si te felicit pentru ce ai devenit, indiferent daca in ciuda copilariei sau datorita ei.

Lavinia said...

Da, da. Fata in fata cu o bere:)))

Lavinia said...

Daca randurile mele schimba macar partial viata unui copil, eu sunt fericita. As vrea sa pot face mai multe pentru copiii aflati in situatia aceasta, dar nu prea stiu de unde sa incep...

Lavinia said...

Multumesc frumos, Dana:)

Lavinia said...

Teoretic, asa ar trebui sa fie, practic, o sa vedem, cand o sa ma hotarasc sa fac pasul cel mare:)

Lavinia said...

Draga anonimule sau anonimo, nu stiu cum sa raspund comentariului tau. Tot ce pot sa spun e ca sper din tot sufletul meu ca nu vei avea copii niciodata.

Lavinia said...

Nu ma consider un exemplu. Am supravietuit fara sa stiu cum am facut-o. Cred ca sunt doar norocoasa:)

Lavinia said...

Multumesc frumos, draga Vienela:)

Lavinia said...

De iertat, am iertat si eu. Inca nu stiu cum sa fac sa uit, sau macar sa accept ce s-a intamplat. Multumesc pentru vorbele frumoase:)

Lavinia said...

Multumesc, Sonia:)

Lavinia said...

Ma bucur ca ai reusit, Ana. Sper ca intr-o zi o sa reusesc si eu:)

Lavinia said...

Faptul ca fizic esti capabil sa procreezi, nu te califica drept parinte. Am invatat asta pe pielea mea:)

Lavinia said...

Sunt de acord. Multi oameni fac copii pentru ca e timpul sau pentru ca nu mai gasesc ei alta cale sa simta impliniti. Un copil nu trebuie sa-l faci pentru tine, ci pentru el.

Lavinia said...

Multumesc frumos, draga mea Andreea:)

Anonymous said...

Da, ma regasesc in acest articol in proportie destul de mare. Cand credeam ca viata mai fututa ca a mea nu a avut nimeni, ite ca m-am inselat... E ciudat, dar nu ma simt singur, vazand ca si altii au trait lucruri din astea... Lumea asta avida numai dupa bani, careia nu ii pasa de astfel de lucruri sau de sentimente, lumea asta de rahat in care traim, te face sa te simti pe zi ce trece tot mai singur... Pentru oricine e greu, daramite pentru noi, cei ce am avut o viata de cosmar... Mi-e ciuda cand vad pe unii care habar nu au ce inseamna suferinta, ca li se pare greu cand nu au miliarde cum erau obisnuiti, ci doar milioane.... Ei abar nu au ca altii au miliarde...dar nu e euro, ci de griji... Viata asta e o porcarie, nu eu am ales satraiesc, mi-am dorit si e sa mor, uneori si acum imi mai doresc. Dar mi-e frica sa ma sinucid, asta e, sunt prea las. Oare?

Anonymous said...

**Alin.

frmshk said...

Am 32 de ani și-am avut o copilărie... cam ca și a ta. Am 32 de ani și am coșmaruri în care ai mei mă bat. Anxietatea stă la pândă și iese la iveală cu fiecare ocazie, și, în lumea în care trăim, sunt destule. Am un băiețel de patru ani jumate pe care mi l-am dorit din suflet și mi-e teamă în fiecare clipă că nu reușesc să fiu mama de care el are nevoie, că port în mine prea multe care mă afundă. Și, merg mai departe, zi de zi, așa, neîntreagă! Că, până la urmă, suntem obligate să facem asta. Să îți fie bine!

Paul said...

Uite, de frica asta n-am făcut, eu și soția, copii. Dacă eu am fost maltratat psihologic, ea a trebuit să fie operată la cap...
”Reinvent Yourself” de Fiona Harrold - pe mine m-a ajutat să mă mai scutur de demoni...

raul rual said...

Adolescenta si ce urmeaza dupa e doar punerea in practica a ceea ce se invata in copilarie.

isabella said...

Lavinia, cauta-ti o prietena... :)

isabella said...

App, te mai vezi cu parintii?

Lavinia said...

Suferinta poate fi cauzata de multe lucruri, nu numai de o copilarie nefericita. De depresie pot suferi si oameni care aparent au totul. Totodata, exista pe lume oameni care au probleme mai mari decat o copilarie nefericita si daca ne raportam la ei, noi suntem bine. Dar, parerea mea este ca nu trebuie sa ne raportam la nimeni, fiecare individ este unic si la fel sunt si sentimentele lui. Eu, una, asa cum am scris si in text, am hotarat sa fiu fericita. Sa caut calea spre fericire chiar daca imi va lua toata viata. Nu am meritat ce mi s-a intamplat, atunci nu aveam control asupra situatiei, dar acum am. Te sfatuiesc sa faci la fel. Si te mai sfatuiesc sa nu treci singur prin asta. Exista terapeuti care te pot ajuta, terapia chiar face o diferenta. Sper sa iti fie bine. Succes:)

Lavinia said...

Si tie sa iti fie bine:) Ma bucur pentru tine ca ai copilul pe care ti l-ai dorit. Ai grija de el si ai grija si de tine.

Lavinia said...

Multumesc pentru recomandare. Inteleg perfect de ce nu ati facut copii si nu va sfatuiesc sa va razganditi. Va sfatuiesc doar sa faceti pasul acesta cand va simtiti pregatiti psihic. Sa faceti copilul pentru el, nu pentru voi. Numai bine! :)

Lavinia said...

In cazul meu, e mai mult incercarea de a uita ce am invatat in copilarie :)

Lavinia said...

Da, nu vad rostul sfatului la situatia descrisa mai sus, poate "utilizam" prietenele in mod diferit, cine stie:)) Oricum, pentru ca te-ai obosit sa imi dai totusi un sfat, nu pot decat sa iti multumesc frumos.

coolnewz said...

hmmm ... din scriitura ta nu as fi ghicit o astfel de poveste.
Sunt insa curios citi oameni la care ar trebui sa ajunga aceasta campanie citesc articolele astea.
In orice caz, dincolo de "campania" in sine, pe de o parte tu ai impartasit cu noi istoria ta, pe de alta parte noi te cunoastem mai bine!

Lavinia said...

Daca articolul meu pune pe ganduri o singura persoana, eu sunt multumita. Campaniile de genul acesta nu au puterea sa schimbe multe, dar pot face o diferenta. Putin este mai mult decat nimic. Pe mine m-a ajutat sa scriu despre asta. Totusi nu as fi facut-o daca nu ar fi fost vorba de campania asociatiei Salvati copiii. Incerc sa transform experienta mea in ceva pozitiv, cred ca imi va fi mai usor sa traiesc cu amintirile dureroase daca stiu ca am ajutat cel putin un om. Cat despre scriitura mea...da, nu se ghiceste in scriitura mea nimic de genul acesta. Si nici in comportamentul meu, in general, pentru ca nu am permis sa ma defineasca copilaria mea. Sunt mai mult decat atat:)))

oferte bulgaria said...

ma bucur ca ai avut taria sa ne povestesti asta , multi ar fi ascuns acest lucru de ochii oricui . Imi pare rau ca ai avut o copilarie grea , stiu cum e si nu ii doresc nimanui . Incearca sa treci peste , poate cu ajutorul articolului asta mai te eliberezi .

vara in cizme said...

Poveste trista, gen Cuore, inima de copil de Edmondo de Amicis, si foarte bine scrisa. Ai putea scrie un roman, si poate vreun regizor se va gandi sa-l transpuna intr-un film. Astfel, ideea de baza va avea audienta maxima si, probabil, si efecte pozitive vizibile.

Lavinia said...

Da, sper sa si reusesc pana la urma. Mersi frumos:)

Lavinia said...

Multumesc frumos dar Cuore a fost mai amarat ca mine, bietul:)))) Si nu stiu daca cinematografia romaneasca mai are nevoie de inca un film trist. Dar o sa incerc la Hollywood:))))

Nautilus said...

Cum ar fi zis o vuvuzelă porno pe nume Mircea Pene-n-fund, prietene, nu pot decât să sper că într-o zi o să te repezi la unul pe stradă să îi smulgi telefonul mobil sau ceasul, urlând că ăla merită să fie bătut şi jefuit fiindcă ascunde el ceva şi are o faţă care cere acţiuni punitive.

Şi ăla o sa facă ceea ce a făcut Adrian Iovan.

Nautilus said...

Unul mic şi creţ care conducea ţara acum 32 de ani a zis că a inventat el două substitute (sau, cum le spunea materialelor pentru haine sau pantofi, "înlocuitori") pentru pregătirea morală şi financiară.

Un substitut se numea "Săniuţa" şi celălalt "Două Prune".

Ana Q. said...

Of Doamne, citind povestea ta a mea mi se pare piece of cake :( Nici eu nu am avut cea mai fericita adolescenta, dar atat cat s-a putut parintii mei au facut totul pentru mine. De batut, am fost batuta doar in clasele primare de catre mama, cu cureaua. Lovituri pe care oricat as incerca si oricata iertare si-ar cere acum ea, n-o sa le pot uita.

amiralul said...

sper ca te-a ajutat scrisul povestii pe blog. lumea nu are de ce sa rada si nu are de ce sa te considere ciudata. intr-adevar, 80% din tineretul din ziua de azi e imbecil si nu poate sa inteleaga o situatie daca nu o traieste pe pielea lui. teama de a povesti e de inteles. si eu am ramas cu traume din copilarie insa nu simt nevoia sa le scriu pe blog. nu cred ca ar interesa pe cineva... oricum, ma bucur ca am mai cunoscut o particica din tine si daca vreodata o sa vrei sa te mariti sa-mi spui sa stau la coada pretendentilor :))

Parinte Cuminte said...

Felicitari pentru curajul de a scrie despre experiente personale atat de dureroase. Te cred ca ai vrea sa uiti, dar durerile tale sunt si ele parte din tine si vor ramane acolo. Ce sta in puterea ta e sa lupti sa ramana acolo, in trecut si sa se reverse cat mai rar in prezent sau in viitor.

Mihaela Preda said...

Un asemenea OM ca tine mai rar. Dincolo de instinctul de fuga, ai un fundament solid, un psihic de invingator. "De fiecare dată când sunt la cotitură mă transform în fetiţa umilită şi îndurerată care plângea în întuneric, deznădăjduită, dar care a doua zi se trezea cu sufletul trist şi cu zâmbetul pe buze şi cumva, o lua de la capăt, fără să ştie cum, fără să ştie de ce." Ai o putere de a depasi orice obstacol (chiar ocolindu-l). Nu e rau, dar infruntarile iti vor creste stima de sine, increderea in sine.
De aceea, eu te sfatuiesc sa mergi mai departe cu psihoterapia, sa-ti recladesti increderea si combativitatea, sa ajungi cu stima de sine undeva sus. Si sa reusesti sa ai copilul dorit alaturi de un barbat care sa te merite. Vei fi mama mai mult decat perfecta, fiind vei feri puiul de om de cosmarul prin care ai trecut. Si fiindca ii vei oferi dragostea de care tu ai fost lipsita. Nu te priva de experienta maternitatii, este darul cel mai frumos de la Dumnezeu.
Ce nu te omoara te face mai puternic. Asa s-a intamplat si cu tine.
Si continua sa scrii. Scrisul este o metoda terapeutica aflata la indemana oricui. Te eliberezi de emotii si astfel te iubesti pe tine, eliberandu-ti organismul de tensiune.
Daca te pot ajuta, te rog nu ezita! Chiar si vorbitul cu cineva este terapie.

Mihaela Preda said...

Imi permit un reply, desi nu obisnuiesc. Traumele copilariei marcheaza viata adultului in cele mai adanci colturi. A tine cu puterea constientului toate aceste traume sa nu iasa la suprafata este consumatoar de energie si intr-un moment poate aparea prin oboseala, renuntarea, deci depresia, pe care Ana o si experimenteaza recurent. Asta e rezultatul incercarii de a tine un capac pe o oala care clocoteste.
Terapia este singura care poate ajuta un suflet chinuit sa se elibereze de aceste traume. Nu fac publicitate psihologilor, insa spun cu convingere documentata aceste lucruri.

Florina said...

Stimabile/a anonim/a, nici un copil nu merita sa fie batut si umilit, indiferent de ceea ce a facut sau ar fi putut face! Viata intr-o familie in care unul dintre parinti este alcoolic este un iad pe care nici un copil ar trebui sa il traiasca (si spun asta in cunostiinta de cauza, din pacate!). Ar trebui sa exersezi compasiunea.

Parinte Cuminte said...

Eu sunt perfect de acord cu ce spui. Nici nu ma gandeam sa lupte neaparat cu puterea constientului si nici sa puna capac pe o oala care clocoteste. Sunt si acestea mijoace, dar nu m-am gandit niciun moment la ele, stiu si eu cat sunt de ineficiente. Dar ea are de dus o lupta, fiindca sunt sigura ca isi doreste sa traiasca o viata implinita in pofida trecutului ei, eu asa am inteles din articol. Ori lupta se poate duce cu diverse mijloace (unele eficiente, altele nu). In mod cert ajutorul de specialitate poate sa o indrume inspre mijloacele cele mai eficiente.

Florina said...

Nu stiu cine esti, dar cu siguranta voi citi mai multe de pe blogul tau in zilele ce urmeaza si poate te voi cunoaste mai bine. Am ajuns la postarea ta ca urmare a unui link pus de o prietena draga mie. Am retrait mare parte din propria copilarie citindu-ti postarea. Te felicit pentru curajul de a povesti public tot ceea ce ai trait. Mie personal, mi-a fost greu si mi-a luat mult timp sa povestesc chiar si celor apropiati...
Daca imi permiti, am doua sfaturi pentru tine: 1. nu te feri de maternitate, atunci cand ii va veni timpul! Este minunat sa fii mama si vei fi, cu siguranta, o mama buna! Ii vei oferi pruncului tau toata dragostea pe care nu ai primit-o tu ca si copil! Te va vindeca de ura ascunsa in fundul sufletului!In plus, vei (re)trai copilaria pe care nu ai avut-o! Doar de cand sunt mama, am inceput sa iubesc Craciunul, spre exemplu!
2. consilierea psihologica este foarte importanta, dar merita sa incerci si o alta abordare. Eu personal, am avut mult de castigat in urma masajului polinezian - o metoda veche de vindecare a relatiilor.
Pastreaza-ti speranta!
Te imbratisez! (Te rog sa nu o consideri o indrazneala prea mare din partea mea)

Claudia said...

M-a emotionat pana la lacrimi povestea ta. Esti foarte curajoasa ca nu te lasi doborata, si ca te lupti zi de zi, stiu cat este de greu. Si eu am aminitiri traumatizante din copilarie si ma lupt la fel ca adult cu ele. De cand a inceput campania aceasta de la Salvati Copiii am citit multe povesti care exprimau ce nu avusesem curajul sa exprim eu si...intr-un fel ciudat a fost o alinare. Asa ca iti multumesc! Poate nu putem schimba prea multe in lume, dar macar ne putem spune povestile, cu cat suntem mai multi cu atat se va auzi mai tare. Oricat am fi de conditionati de copilaria noastra, nu trebuie sa deznadajduim, si sa speram ca vom gasi iubire in inimile noastre si a lasa pe cineva sa se apropie de noi cu adevarat si a avea curajul sa fim parinti...eu asta imi zic in fiecare zi. Iti doresc multa pace si iubire si putere in suflet. cu drag

Mihaela Preda said...

"Ce sta in puterea ta e sa lupti sa ramana acolo, in trecut si sa se reverse cat mai rar in prezent sau in viitor."
Aceasta lupta o faci prin constient. :) De aceea am spus cele de mai sus. E greu sa ne intelegem virtual.
Insa apreciez enorm campania care a facut sa iasa la suprafata traumele suportate de adulti in copilarie si, de asemena, cazurile de abuz asupra copiilor din zilele noastre. Pentru ei este ocazia de a se vindeca pe cat posibil de suferinta pricinuita de cei pe care societatea le spune "parinti".

Lavinia said...

Si povestea mea pare piece of cake cand aud altele mai urate. Multi oameni traiesc drame mai mari decat ale noastre si merg mai departe. Fiecare poveste trista pe care o aud, imi da putere si speranta in mai bine.

Lavinia said...

Nu stiu daca m-a ajutat sau nu, inca nu imi dau seama. Am facut-o ca sa ii ajut pe altii. Probabil a fost o terapie si pentru mine, probabil voi intelege efectele mai tarziu. Oricum, de cand nu mai fac un secret aceasta parte a trecutului meu, ma simt mai bine, psihic vorbind. Eu te sfatuiesc sa te insori cu o femeie zdravana la cap. Nu vezi cate lampi imi fileaza mie? :)))) De ce te-ai baga in asta voluntar? Dar mersi pentru oferta, apreciez si te trec pe lista:)))))))

Lavinia said...

@Parinte Cuminte si @Mihaela P: Dragii mei, va multumesc mult ca ati citit si va multumesc pentru sfaturi. Aveti dreptate amandoi,intr-un fel sau altul. Cred ca oamenii, asa cum reactioneaza la o problema in mod diferit, au si metode diferite de a trece peste respectiva problema. Pentru ca eu nu am spus nimanui despre ce mi se intampla, am incercat sa lupt cu realitatea mea pe cont propriu, dupa cum imi dicta inima sau urmand sfaturi din diferite carti. Prima mea forma de terapie a fost scrisul. A fost ok pentru ca m-a ajutat sa imi creez un univers paralel in care eram fericita. In continuare scrisul imi ofera aceeasi voluptate si fericire, este mai mult decat o pasiune pentru mine. Am incercat sa ascund drama mea in strafundurile mintii mele, sa uit. Dar a reprima ceva, este ca si cum ai face curatenie in casa si a ascunde gunoiul sub covor. Va incepe sa puta la un moment dat, ca sa zic asa. Deci metoda cu zambeste si mergi mai departe nu a functionat la mine, decat in aparenta. La cea mai mica nemultumire cadeam in depresie. Ani de zile nu mi-am dat seama de unde vin depresiile mele. Ma gandeam ca sunt mai sensibila si asta e. Dar de fapt, paharul meu era deja plin, si micile nemultumiri reprezentau picatura care varsau paharul. Intr-adevar, de cand fac terapie si de cand am ales sa nu mai tin trecutul ascuns in dedesupturile mintii mele, ma simt mai bine. In plus, terapia m-a ajutat sa imi pun ordine in ganduri, sa ma descopar si mai ales sa accept ca asta sunt si nu pot schimba nimic. Pot doar sa accept. Recent am inceput si un tratemnt cu anti-depresive si pot spune ca in sfarsit sunt EU. Da, poti sa rezisti cu vointa si auto-sugestie, poti sa faci sa treaca zilele in felul acesta, dar este o lupta grea, un chin. Eu, una, am ales sa nu mai duc lupta asta singura, pentru ca vreau sa ma bucur de viata, nu vreau sa ma chinui. Exista doctori si medicamente care ma pot ajuta sa traiesc o viata normala. Singurul meu regret este ca mi-am dat seama de asta prea tarziu.Am irosit atatia ani din viata simtindu-ma mizerabil. Dar voi avea grija sa ii recuperez. Viata trebuie sa fie mai mult decat lupta. Viata trebuie sa fie o calatorie frumoasa.

Lavinia said...

Multumesc pentru vorbele calde si frumoase, Mihaela. Cu increderea in mine stau foarte bine, sunt cea mai frumoasa si cea mai desteapta din univers, hahahahaha. Nu imi plac confruntarile pentru ca ma duc inapoi in trecut si nu vreau. Am o reactie urata cand e vorba de confruntari. Ma rog, lucrez la asta, e work in progress:)) In ce priveste copilul, probabil il voi face, dar nu prea curand. Vreau sa simt ca sunt impacata 100% cu trecutul meu si gata sa imi folosesc toata energia sa il cresc.

Lavinia said...

Draga Florina, multumesc ca ai citit si iti multumesc pentru vorbele frumoase. Imi pare rau ca a trebuit sa treci si tu prin ceva asemanator si ma bucur din suflet ca esti bine acum. Nu ma feresc de maternitate, doar ca inainte de a aduce pe lume un copil vreau sa simt ca sunt impacata 100% cu trecutul meu si gata sa imi folosesc toata energia sa ma ocup de bebe si sa il cresc frumos, sa il ajut sa devina un om intreg si implinit sufleteste. In orasul meu nu exista alte metode de terapie, mi-ar placea sa incerc metode alternative, poate cand ma voim muta din tara. Sunt deschisa la nou:) Te imbratisez si eu, si te mai astept pe blog. De obicei scriu chestii vesele, sa stii:)))

Lavinia said...

Eu nu am putut sa citesc alte povesti. Am incercat dar ma afecteaza foarte tare si am abandonat. Nu mai pot sa recitesc nici ce am scris aici, sa fiu sincera. Nu este usor sa traiesti cu traume. Noi, cei trecuti prin asta, stim cel mai bine. Dar viata a fost buna cu mine. M-a purtat in locuri frumoase si mi-a scos in cale oameni minunati. Am trait expriente si senzatii incredibile. Am invatat pe propria piele ce frumoasa poate sa fie viata, daca nu ti-e frica s-o traiesti. De aceea lupt cu amintirile mele, ca sa ma impac cu ele, sa ma pot bucura de restul vietii mele.

diana said...

Anoniumule, sa stii ca daca folosesti o exprimare pretentioasa si dou-trei neologisme n-o sa pari mai putin imbecil. Eu m-am regasit in povestea Laviniei, dar n-am nimic impotriva ca tu sa ramii pe veci un prostalan care-si imagineaza ca orice babaci fara vocatie si suflet au mereu dreptate. Nu intereseaza pe nimeni nici viata ta, nici faptul ce esti troglodit pina mori.

Cornel said...
This comment has been removed by the author.
Cornel said...

Extrem de emotionanta si trista povestea ta Lavinia.
Vreau sa-ti zic doar atat: tu nu mai ai ce sa vindeci (in ceea ce te priveste), poti in schimb sa contribui la vindecarea altora.
Numai bine-ti doresc.

Lavinia said...

Multumesc, Cornel:)

orce tata said...

plce sieu freu sa mor mam ltisti de tot

Anonymous said...

Am ajuns pe blogul tau din intamplare, am citit povestea trista si comentariile. Imi promit sa citesc mai multe povestiri de pe blogul tau, si imi doresc ca la un moment dat sa ai puterea scrii cate ceva despre locuri (frumoase), oameni ( minunati), pentru ca ...trecutul nu poate fi sters. Retin, ca o speranta, cateva cuvinte: "Dar viata a fost buna cu mine. M-a purtat in locuri frumoase si mi-a scos in cale oameni minunati. Am trait expriente si senzatii incredibile. Am invatat pe propria piele ce frumoasa poate sa fie viata, daca nu ti-e frica s-o traiesti".
(M,49,Bv)

Lavinia said...

Multam de vizita. Sper sa mai vii pe aici, in mare parte scriu despre lucuri frumoase, sa stii! :)

Lavinia said...

I am sorry, I dont understand what you want to say. Try English maybe?

Anonymous said...

Pentru ceea ce esti si ai scris,iti spun simplu" te iubesc,esti o fata minunat de frumoasa"

Anonymous said...

Nu stiam ca animalele stiu sa scrie,nici macar cainii,anonimi,! Boala ta se numeste dobitocism,nu.mai lasa astfel de comentarii la adresa acestei fete,nu esti intreg la cap! Ar trrbui sa fii executat p scaun electric:-))

AncaTunaru said...

Am citit cu emotie acest articol Lavinia... e trist dar hey ai crescut mare si esti inteleapta , macar sti cum sa te ajuti . Invata sa te iubesti mult de tot astfel incat sa reusesti sa faci fata trecutului tau fara sa il transformi in Umbre .
Iti recomand o carte f draguta si scrisa intr-un fel prietenesc care te poate ajuta sa intelegi mai multe despre cum sa faci fata trcutului fara sa il ascunzi in tine de unde inca te v-a chinui . Adrian Nuta - Umbra .
Fi fericita draga mea , si da admir enorm curajul tau .

dana said...

Te felicit, Lavinia, pentru curajul de a scrie acest articol!
Si, stii, cu demonii nu trebuie sa te lupti, trebuie doar sa-i accepti si sa le diminuezi importanta... or sa fuga singuri :)

Anonymous said...

Asemenea oameni sunt o rezultanta directa a unei societati cu o mentalitate inapoiata,de salbatic.
Imi pare rau ca inca copiii nu pot fi protejati asa cum se cuvine si te admir pentru modul in care ai reusit sa depasesti acele momente.

Alice wonders said...

Daca mi-e permisa o sugestie (as a stranger on the interwebs): nu mai spune ca 'au dus-o altii mai rau ca mine' sau ceva asemanator. Trauma ta nu trebui minimalizata, ti-a afectat copilaria, don't brush it off. Nu te gandi ca te judeca cineva in concordanta cu ea (decat daca e profund cretin, ca unii anonimi de pe aici). Esti un om bun si puternic, chiar daca ai zile cand schiopatezi.

Ce ai scris tu m-a facut sa ma intristez, oamenii cu capul pe umeri se gandesc ani de zile pana fac un copil, iar unii (alcoolici, instabili) ii fac pe banda rulanta si apoi ii chinuie. E o balanta inclinata nedrept.

Anonymous said...

Draga Lavinia ,tot ce am citit ... m a facut sa plang ,practic m am regasit in povestea ta si ma bucur nespus de mult pentru taria pe care o ai acuma ...si vreau numai sa iti zic k si eu in urma cu multi ani am facut o promisiune ...Sa nu devin ca parinti mei si sa ma bazez doar pe mn pt k stiu sigur k o poveste o faci dupa bunul plac asa ma aleg sa fiu personajul principal si sa imi fac singura viata fericita :* iti urez toate cele bune!!

Anonymous said...

Bataia nu mai este demult timp o arma a indreptarii si violenta este o arma a celor incapabilia in a rezolva pasnic o anumita problema.

Irealia said...

Am ajuns, la prima vizită pe blogul tău, de la un articol scris în tonuri ironice, la acesta.
Am doi copii, o valiză de demoni. Am făcut greșeli multe cu primul, deși-l iubesc ca pe ochii din cap, aș da timpul înapoi, nu pot. Voi mai face, probabil, sper că mai puține. Știi, am întrebat odată psihologul de ce, în anumite condiții, procedez asemeni aceluia care mi-a distrus o bucată zdravănă de viață. Care-a murit între timp și pe care nu l-am plâns la momentul respectiv. Răspunsul a fost halucinant, m-a lăsat în lacrimi, dar încă nu pot spune că-l înțeleg: „Poate ăsta-i modul în care alegi să-i spui că-l iubești?!”
Mi-a ajuns până în prăsele povestea ta.

Lavinia said...

Sunt sigura ca vei face din ce in ce mai putine greseli. Toti gresim, important e sa nu gresim prea mult si mai ales, sa incercam sa reparam atunci cand ne dam seama cum si unde am gresit. Iti doresc lupta usoara cu demonii :) De curiozitate, imi dai si mie te rog linkul articolului ironic? Sa vad si eu ce si cum:) Promit sa fiu cuminte! :)

Irealia said...

Lavinia, ar fi mai multe linkuri să-ți dau. Primul articol pe care ți l-am citit a fost cel cu chiriașii, tragi-comic cu accente ironice în descrieri. Apoi am trecut la cel despre sora ta, apoi la cel în care te-a părăsit iubitul de Crăciun, apoi că n-a fost de Crăciun. În toate ai umor, fină ironie, nu cred că mi se pare, mă miră că mă întrebi. :) Articolul de față e diferit, șocant, demn de băgat la cap. Timp să am, că de lecturat mai lecturez pe aici. Mulțumesc.

bianca diana said...

Lavinia, m-ai facut sa plang, iti multumesc cai postat acest articol, in mare parte din el ma regasesc la fel au fost si parinti mei.Tatal un alcoolic dement, iar mama o femeie cu suflet de inger, am fost batuta de tatal meu mereu, amintirile imi dau tarcoale de mai mult de 7 ani nu mai vb cu tata, sper ca intr-o zi sa realizeze tot ce mia facut, am avut sufletul plin de ura, acum sunt unde sunt si am ajuns aici cu lacrimi in ochii depasind toate obstacolele...MULTUMESC , pt acest articol te inbratisez cu drag si iti doresc tot ce-i mai bun din lume. :*

Roxana said...

Doamne, cat curaj sa scrii toata asta. Mi-am regasit copilaria intr-o parte din povestire, nu pot sa zic 'din fericire' doar intr-o parte din povestea asta trista...pentru ca nici o fericire n-a fost in perioada aia.
macar eu primeam explicatii pentru ce eram batuta si cateva luni pe an eram tinuta de bunici care se purtau cu totul altfel. Dar si acum tresar cand aud o voce ridicata si eu imi doresc mai debgraba moartea decat palme (ale caror urme nu se vor sterge niciodata din suflet etc) . Acum cand am trecut peste tot, cred ca tatal meu simte raceala pe care "i-o ofer" si isi regreta comportamentul...dar e mult prea tarziu, nu-l iubesc, (am invatat sa) nu-l urasc, dar imi este efectiv strain.

o femeie said...

Iti citesc blogul cred ca de la inceputuri. Nu am stiut sa comentez, nu am multe sa iti spun, doar ca mereu am simtit ca imi regasesc cate o bucatica din mine printre cuvinte.
Cred ca am citit si recitit acest articol de zeci de ori: descrii pe tine, descrii pe mine, si pe alte zeci de mii de persoane ca noi. Si te admir pt cat de bine ai pus totul in vorbe, evenimente, dar mai ales consecinte, sentimente: eu nu am fost in stare nici fata de mine sa imi dau seama ce simt. Iti admir puterea de a trece peste toate, ma inspir pt ca ma regasesc in ele.

Nu cred ca experienta copilariei ne-a conturat personalitatea, ci doar ne-a trunchiat-o. Cele intamplate ne-au ciuntit din aripi - dar mai putem zbura; asa am ajuns doar sa citim mai mult, sa ne scufundam in lumea cartilor si a vorbelor. Tu ai evoluat frumos, IN CIUDA celor intamplate. Nu toti au insa puterea asta in ei, de aceea starnesti admiratie si sentimente calde.

O sa te rog sa scrii in continuare, scrii frumos, scrii vibrant. Chiar si aceasta poveste trista la tine devine o manevrare talentata de cuvinte.

Anonymous said...

Părerile nu se schimbă cu bătăi. De exemplu, să zicem că eu vin acum și-ți trag o bătaie. O meriți. Doar ai părerea că e bine să bați copii. Ce efect va avea bătaia asta asupra ta? O să fii brusc convins că bătaia copiilor nu e bună? Sau o să-ți vină să mă iei și tu la bătaie pe mine?

Nu. Bătaia nu schimbă păreri. Bătaia doar duce la mai multă violență, în fapte sau în gândire.

Anonymous said...

esti frumoasa!..si foarte desteapta..! si foarte puternica! si sa scrii pana-n ultima clipa a vietii tale,pt ca scrisul tau e captivant,invata,amuza,teleporteaza...Your fan,forever!

Adamutza said...

Draga Lavinia, azi mi-a recomandat o prietena blogul tau. Am ras o tura buna cu postul despre V day si apoi am dat de povestea trista. Te iau in brate si iti spun ca esti foarte curajoasa. Iti multumesc ca ai share-uit povestea ta. Si multumesc ca ne faci sa zambim, sa radem, o sa te citesc de acum incolo :) Multumesc ca existi si multumesc ca ne colorezi viata!

roberts said...

Doamne-ajuta, ce poveste!!! imi pare tare rau pentru copilaria ta nefericita. totusi, imi pare tare rau pentru parintii tai, pentru brutaliatea lor gratuita si pentru ghinionul tau ca ai fost (esti) copilul lor..

Lina said...

MULTUMESC PENTRU CEL MAI BUN DR. Sunny SOLVÂND PROBLEMELE MELE Email-ul dvs. este (drsunnydsolution1@gmail.com
Numele meu este Miss Jones, m-am căsătorit cu soțul meu timp de 5 ani, am trăit fericit împreună în acești ani și nu până când a călătorit în Australia pentru o călătorie de afaceri unde a întâlnit această fată și de atunci ma urăște pe mine și pe copii și O iubesc singură. Apoi, când soțul meu sa întors din călătorie, a spus că nu mai vrea să mă vadă pe mine și pe copiii noștri, așa că ne-a dat afară din casă și acum mergea în Australia să vadă cealaltă femeie. astfel încât copiii mei și cu mine eram atât de frustrați și tocmai locuiam împreună cu mama și nu se tratase bine pentru că mama sa sa căsătorit cu un alt bărbat după moartea tatălui meu, așa că bărbatul căruia i sa căsătorit nu a tratat-o ​​bine, eu și copiii mei am fost confuz și căutam o modalitate de a-mi lua soțul acasă pentru că îl iubesc și îl apreciez foarte mult, așa că într-o zi în timp ce-mi navighez computerul am văzut o mărturie despre acest vrăjitor DR Sunny, mărturii comune pe internet despre o doamnă și mă impresionează atât de mult încât mă gândesc și la încercarea ei. La inceput am fost speriat, dar cand ma gandesc la ceea ce trec prin copiii mei, l-am contactat si mi-a spus sa stau calm timp de doar 24 de ore pentru ca sotul meu sa se intoarca inapoi si spre surprinderea mea am primit un apel. a sotului meu, a doua zi, întrebându-mă despre copii și l-am sunat pe DR Sunny și mi-a spus că problemele lui sunt rezolvate, fiule. așa că așa am primit familia mea după o lungă perioadă de stres de frânare pentru o doamnă rea, așa că, cu tot ajutorul de la DR Sunny, vreau ca toată lumea din acest forum să mă alăture în semn de mulțumire DR Sunny și ce voi face, de asemenea, sfaturi pentru oricine pe o problemă similară sau similară sau orice fel de problemă pe care ar trebui să o contactați, de asemenea, este adresa dvs. de e-mail) (drsunnydsolution1@gmail.com) el este soluția pentru toate problemele și situațiile din viață. Încă o dată, adresa dvs. de e-mail este (drsunnydsolution1@gmail.com)

SPECIALIZAȚI ÎN URMĂTOAREA SPELL

(1) Dacă doriți să vă recuperați ex

(2) Dacă aveți întotdeauna vise rele.

(3) Dacă doriți să fiți promovat în biroul dvs.

(4) Dacă doriți ca femeile / bărbații să alerge după tine.

(5) Dacă vreți un copil.

(6) Dacă vrei să fii bogat.

(7) Dacă doriți să vă legați sotul / soția să fie pentru totdeauna.

(8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.

(9) Cum te-au înșelat și vrei să recuperești banii pierduți.

(10) dacă doriți să vă opriți divorțul.

(11) dacă vrei să divorțezi soțul tău.

(12) dacă doriți să vi se acorde dorințele.

(13) Sarcina de a concepe copilul

(14) Asigurați-vă că câștigați dosarele problematice și divorțul indiferent de cum

(15) Împiedicați căsătoria sau relația voastră de rupere.

(16) dacă aveți o boală cum ar fi (H I V), (CANCER) sau orice boală.

(17) Dacă aveți nevoie de rugăciuni pentru eliberarea copilului sau a dumneavoastră.

(18) HERPES 1/2

asigurați-vă încă o dată că îl contactați dacă aveți probleme care vă ajută. adresa dvs. de e-mail este (drsunnydsolution1@gmail.com) contactați-l imediat ... sau sunați-l sau numărul de telefon WhatsApp +2348077620669

Lina said...

MULTUMESC PENTRU CEL MAI BUN DR. Sunny SOLVÂND PROBLEMELE MELE Email-ul dvs. este (drsunnydsolution1@gmail.com
Numele meu este Miss Jones, m-am căsătorit cu soțul meu timp de 5 ani, am trăit fericit împreună în acești ani și nu până când a călătorit în Australia pentru o călătorie de afaceri unde a întâlnit această fată și de atunci ma urăște pe mine și pe copii și O iubesc singură. Apoi, când soțul meu sa întors din călătorie, a spus că nu mai vrea să mă vadă pe mine și pe copiii noștri, așa că ne-a dat afară din casă și acum mergea în Australia să vadă cealaltă femeie. astfel încât copiii mei și cu mine eram atât de frustrați și tocmai locuiam împreună cu mama și nu se tratase bine pentru că mama sa sa căsătorit cu un alt bărbat după moartea tatălui meu, așa că bărbatul căruia i sa căsătorit nu a tratat-o ​​bine, eu și copiii mei am fost confuz și căutam o modalitate de a-mi lua soțul acasă pentru că îl iubesc și îl apreciez foarte mult, așa că într-o zi în timp ce-mi navighez computerul am văzut o mărturie despre acest vrăjitor DR Sunny, mărturii comune pe internet despre o doamnă și mă impresionează atât de mult încât mă gândesc și la încercarea ei. La inceput am fost speriat, dar cand ma gandesc la ceea ce trec prin copiii mei, l-am contactat si mi-a spus sa stau calm timp de doar 24 de ore pentru ca sotul meu sa se intoarca inapoi si spre surprinderea mea am primit un apel. a sotului meu, a doua zi, întrebându-mă despre copii și l-am sunat pe DR Sunny și mi-a spus că problemele lui sunt rezolvate, fiule. așa că așa am primit familia mea după o lungă perioadă de stres de frânare pentru o doamnă rea, așa că, cu tot ajutorul de la DR Sunny, vreau ca toată lumea din acest forum să mă alăture în semn de mulțumire DR Sunny și ce voi face, de asemenea, sfaturi pentru oricine pe o problemă similară sau similară sau orice fel de problemă pe care ar trebui să o contactați, de asemenea, este adresa dvs. de e-mail) (drsunnydsolution1@gmail.com) el este soluția pentru toate problemele și situațiile din viață. Încă o dată, adresa dvs. de e-mail este (drsunnydsolution1@gmail.com)

SPECIALIZAȚI ÎN URMĂTOAREA SPELL

(1) Dacă doriți să vă recuperați ex

(2) Dacă aveți întotdeauna vise rele.

(3) Dacă doriți să fiți promovat în biroul dvs.

(4) Dacă doriți ca femeile / bărbații să alerge după tine.

(5) Dacă vreți un copil.

(6) Dacă vrei să fii bogat.

(7) Dacă doriți să vă legați sotul / soția să fie pentru totdeauna.

(8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.

(9) Cum te-au înșelat și vrei să recuperești banii pierduți.

(10) dacă doriți să vă opriți divorțul.

(11) dacă vrei să divorțezi soțul tău.

(12) dacă doriți să vi se acorde dorințele.

(13) Sarcina de a concepe copilul

(14) Asigurați-vă că câștigați dosarele problematice și divorțul indiferent de cum

(15) Împiedicați căsătoria sau relația voastră de rupere.

(16) dacă aveți o boală cum ar fi (H I V), (CANCER) sau orice boală.

(17) Dacă aveți nevoie de rugăciuni pentru eliberarea copilului sau a dumneavoastră.

(18) HERPES 1/2

asigurați-vă încă o dată că îl contactați dacă aveți probleme care vă ajută. adresa dvs. de e-mail este (drsunnydsolution1@gmail.com) contactați-l imediat ... sau sunați-l sau numărul de telefon WhatsApp +2348077620669

Annie Maxwell said...

WhatsApp: +1 (478) 247-0671 sau e-mail: okosunhomeofsolution@gmail.com
CEL MAI BUN PENTRU COPII, CARE VĂ VĂ AȚI AJUTA CĂ AȚI VĂ RUGĂM LOVE-UL LOVE, EX-GIRLFRIEND, GIRLFRIEND, EX-BOYFRIEND, BOYFRIEND, EX-WIFE, WIFE, EX-HUSBAND, HUSBAND ÎN 48 ORE, SPELLS TO RETURITE REUNITE EX LOVER

Diana Hanganut said...

Când l-am gasit pe dr. Ogume, care locuie?te în Turcia, am avut nevoie disperata de a-mi readuce fostul iubit. M-a lasat pentru o alta femeie. S-a întâmplat atât de repede ?i nu am avut niciun cuvânt de spus în situa?ie. Doar m-a aruncat dupa 3 ani fara nicio explica?ie. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul sau ?i mi-a spus ce trebuie sa fac înainte sa ma ajute ?i am facut ceea ce mi-a spus, dupa ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vraja de dragoste care sa ne ajute sa ne întoarcem împreuna. La scurt timp dupa ce ?i-a facut vraja, prietenul meu a început sa-mi trimita mesaje din nou ?i m-a sim?it oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus ca eu sunt cea mai importanta persoana din via?a lui ?i ?tie asta acum. Ne-am mutat împreuna ?i el a fost mai deschis pentru mine decât înainte ?i a început sa petreaca mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios ?i mai aproape de mine decât înainte. Recomand pe dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com îl pute?i contacta pentru oricare dintre urmatoarele probleme:
1) Vraji de dragoste
2) Vraji de dragoste pierdute
3) Vraji de divor?
4) Vraji de casatorie
5) Vraja de legare.
6) Vraji de rupere
7) Alunga un iubit trecut
8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
9) dori?i sa va satisface?i iubitul
Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
ogumenspellcaster@gmail.com

Anonymous said...

Vă confruntați cu orice fel de dificultate în viață și doriți o soluție de durată contactează dr. Ajayi, el este un puternic caster de vrăji pe numărul Viber sau WhatsApp: +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com

Soțul meu plănuia să divorțeze spunând că s-a săturat de unirea noastră, am fost surprins, deoarece asta a venit dintr-o dată și instinctul meu mi-a spus că ceva nu merge bine, mai târziu am aflat că soțul meu are o femeie afară, l-am întrebat despre asta , s-a enervat într-adevăr și a spus că de aceea vrea să divorțăm, a plecat de acasă timp de 6 luni, când am văzut contactul doctorului Ajayi, războiul vrăjitor, o femeie a explicat cu cine a putut să rămână însărcinată și să aibă un copil cu un medicament pe bază de plante după 9 ani de căsătorie, am luat contactul său și i-am explicat situația cu soțul meu, mi-a spus că soțul meu a fost manipulat de forța întunecată, mi-a spus câteva lucruri de făcut și să fac o vrajă pentru mine, după șapte zile de vraja soțul meu a venit și acasă și a rupt hârtia de divorț, trăim fericiți acum, mulțumită dr. Ajayi. Nu vă fie rușine de problema dvs. căutați ajutor și rezolvați-l.

Unknown said...

SALUTĂRI PUBLICULUI !!!

Sunteți binevenit la soluția Dr. Ajayi acasă unde totul este posibil, ați fost divorțat de soțul sau soția dvs. și ați dori să vă întoarceți EX?
Relația dvs. nu funcționează așa cum ar trebui și aveți nevoie de o soluție permanentă la relația dvs. sau de orice altă problemă?
Vrei vraja să câștigi un proces în instanță?
soarta pentru câștigurile la loterie și jocuri de noroc?
Suferi de vreo boală și ai nevoie de un vindecător sau de un leac?
Ești singur și vrei un suflet pereche?
Vrajă pentru a câștiga un contract mare?
AI NEVOIE DE UN FERM BUN DE NOROC?

Apelați și Whatsapp +2347084887094
viber: +2347084887094
E-mail: drajayi1990@gmail.com

Dr. Ajayi m-a ajutat să mă împac cu frumoasa mea soție după aproape 15 luni de separare, am crezut mai întâi că nu va funcționa, dar astăzi sunt o mărturie vie a marii sale puteri și este un bărbat autentic.

Unknown said...

Vreau să-i mulțumesc doctorului Ayo, un jucător de vrăji foarte puternic, care mă ajută să-mi aduc soțul la mine, acum câteva luni am o problemă serioasă cu soțul meu, până când a părăsit casa și a început să se întâlnească cu o altă femeie și el a rămas cu femeia, am încercat tot ce am putut să-l aduc înapoi, dar tot efortul meu a fost inutil până în ziua în care prietenul meu a venit să mă vadă în casa mea și ea m-a întrebat despre soțul meu, i-am spus tot ce s-a întâmplat între mine și soțul meu, apoi mi-a spus despre un puternic jucător de vrăji care o ajută când se afla în aceeași problemă, mi-a dat contactul doctorului Ayo și l-am contactat și i-am spus tot ce s-a întâmplat și el mi-a spus să nu-mi fac griji din nou, că soțul meu se va întoarce la mine după ce a aruncat o vrajă asupra lui, am crezut că este o glumă, după ce a terminat de aruncat vraja, mi-a spus că tocmai a terminat de aruncat vraja surpriză în 72 de ore, soțul meu chiar s-a întors implorându-mă să-l iert, dacă ești afară în fața unei astfel de probleme și doriți să fiți din nou fericiți, dr. Ayo vă va ajuta. contactați-l pe Whatsapp +2347055691377 sau EMAIL-L: drayo47373@gmail.com este 100% dispus să ajute orice organism care are nevoie de ajutorul său.

annonymous said...

Numele meu este Kelvin Jose. Vreau să mulțumesc unui om grozav cunoscut sub numele de Dr. Ayo, este un sorter puternic și a ajutat mulți oameni din întreaga lume cu diferite probleme conjugale. Îmi iubesc cu adevărat soția și nu vreau să divorțăm, așa că cer ajutorul drăguțului dr. Ayo, el mi-a pregătit o vrajă de dragoste și soția mea a anulat divorțul în 2 zile ... probleme în relația dvs. și doriți o soluție rapidă și durabilă, îl puteți contacta pe Dr. Ayo prin e-mail: drayo47373@gmail.com sau prin numărul de Whatsapp: +2347055691377

annonymous said...

Este povestea vieții mele. Am fost căsătorit cinci ani fără copii din cauza faptului că soțul meu a început să facă lucruri ciudate venind târziu acasă și să nu petreacă timp cu mine timp de 3 luni dormeam într-o cameră separată viața noastră sexuală mai târziu a murit avocatul familiei noastre m-a sunat pentru soțul meu pentru divorț la o săptămână după ce am divorțat, am fost foarte trist și am pierdut totul în viața mea, deoarece medicul meu mi-a spus că nu există nicio cale să rămân însărcinată, chiar mi-a făcut viața nenorocită, până când am întâlnit un prieten care mi-a spus despre Dr. Ayo pe internet, mi-a spus cum Dr. Ayo a ajutat-o ​​pe ea și pe multe femei cu aceste probleme similare prin care trec, așa că l-am contactat și i-am explicat totul despre problema mea și mi-a spus tot ce ai nevoie. pentru a oferi înainte de a putea arunca o vrajă de reunificare pentru fostul meu soț, ceea ce am făcut și el a trimis o rugăciune puternică. A trebuit să spun miezul nopții în timp ce el arunca vraja iubirii. A fost un miracol, la 2 zile după încheierea vrăjii, soțul meu s-a întors. mie și mi-a cerut scuze pentru toate acestea pe care le-a făcut și i-am spus că sunt complet gata să mă susțină în orice vreau, l-am sunat repede pe doctorul Ayo și i-am spus ce se întâmplă în acel moment și, de asemenea, el m-a pregătit și m-a trimis unele plante El a spus că va vindeca orice boală sau infecție nedorită care mă va împiedica să concep. Mi-a spus cum să o folosesc înainte de a-l întâlni pe soțul meu acolo, după ce am folosit aceste rădăcini de plante native pe care Dr. Ayo mi le-a dat câteva săptămâni mai târziu. simți semne de sarcină peste tot. Am fost la spital și medicul a spus că este cu adevărat însărcinată, că tocmai a născut un copil. Mă bucur să îl cunosc pe Dr. Ayo. Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, vă asigur că Dr. Ayo vă va ajuta în oricare dintre problemele dvs. conexe cu care vă confruntați, îl puteți contacta prin WhatsApp: +2347055691377 sau prin e-mail: drayo47373@gmail.com

Unknown said...

soțul meu ne-a lăsat pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie. După 6 ani de căsătorie, eu și soțul meu am fost atrași de o ceartă sau alta până când el m-a pierdut și s-a mutat cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a pierdut și copiii mei s-au pierdut, nu și-au mai văzut niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am control asupra durerii care mă chinuie inima. Inima mea era plină de griji și dureri, pentru că sunt într-adevăr în omul meu de război, în fiecare zi și în fiecare noapte, el credea că vine mereu în inima mea și îi aparțin, Următoarele informații pe care le-am primit despre Dr. Ayo în internet cum îi ajută pe oameni să ajungă acolo dragoste înapoi, am simțit, de asemenea, că ar trebui să încerc. Am luat legătura cu el și am spus ce ar trebui să fac și am făcut-o, apoi a făcut o (vraja de dragoste) pentru mine. 72 de ore mai târziu soțul meu m-a sunat cu adevărat și mi-a spus că mi-e dor de mine și de copii atât de mult, atât de important !! Așa că s-a întors în aceeași zi cu multă dragoste și bucurie și s-a pierdut în greșeală și durere. Din acea zi, căsătoria noastră a fost acum pentru totdeauna, eu
poate naver uitat totul despre Dr. Ayo. Sunt foarte fericită cum funcționează vraja în viața mea Dr. Ayo, ești un zeu trimis la mine. Dacă aveți o problemă în viața dumneavoastră, Dr. Ayo vă va ajuta. îi poți încerca și să vezi cum vei fi fericit din nou în viață, îl poți contacta pe WhatsApp +2347055691377 sau prin e-mail: drayo47373@gmail.com viber him.

Anonymous said...

Viața este un mister cu multe întrebări care au nevoie de răspunsuri, cu ce probleme te confrunți pe pământ?
Ți-a părăsit soțul sau soția viața fără nicio explicație bună care te face să te confuze și să-i vrei înapoi în viața ta? Dr. Ajayi este omul potrivit pentru meserie, el este un puternic jucător de vrăji binecuvântat de strămoșii săi și acceptat de zei ca purtător de cuvânt pe pământ, Dr. Ajayi mă ajută să-mi salvez acasă spartă aducându-mi înapoi soțul la mine cu vraja lui puternică . Eu și soțul meu am fost separați 9 luni fără comunicare, dar odată cu vraja exprimată de Dr. Ajayi, el sa întors și suntem din nou o familie fericită. Contactați-l pe dr. Ajayi, turnătorul de vrăji, dacă vă confruntați cu orice fel de probleme de viață și aveți nevoie de o soluție rapidă. Viber sau Whatsapp: +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com

Unknown said...

Promit să împărtășesc această mărturie tuturor odată ce iubitul meu se întoarce la mine și astăzi dorește cu respect să-i mulțumească doctorului Ayo pentru că a adus bucurie și fericire relației mele cu familia mea. Vreau să vă anunț că există o cutie magică care este reală și autentică. Nu am crezut niciodată în niciunul dintre aceste lucruri până nu mi-am pierdut iubitul, am cerut ajutor până când l-am găsit pe Dr. Ayo un grill vrăjitor și el a aruncat o adevărată dragoste asupra mea și m-a asigurat că îl voi recupera pe iubitul meu în două zile . după ce vraja a fost aruncată. Două zile mai târziu, mi-a sunat telefonul și atât de șocant, iubitul meu nu mă sunase de 2 ani și mi-a cerut scuze pentru că mi-a frânt inima și mi-a spus că este gata să-mi fie coloana vertebrală pentru tot restul vieții cu el. Dr. Ayo l-a eliberat să știe cât de mult îl iubesc și îl doresc. Și a deschis ochii pentru a-și imagina cât de mult avem împreună. În timp ce scriu această mărturie chiar acum, sunt cea mai fericită fată de pe Pământ și logodnicul meu și cu mine trăim o viață fericită, iar dragostea noastră este acum mai puternică decât era chiar înainte de dispariția noastră. De aceea am promis să împărtășesc mărturia mea în tot universul. Toate mulțumesc doctorului Ayo pentru munca excesivă pe care a făcut-o pentru mine. Mai jos este adresa de e-mail dacă vă aflați într-o situație în care suferiți de un infarct și vă asigur că, așa cum a făcut-o și pe a mea, vă va ajuta cu siguranță. E-mail: drayo47373@gmail.com Puteți să-l Whatsapp la +2347055691377 sau viber

Unknown said...

todo gracias al Dr. Ayo por traerme a mi esposo de regreso, hemos estado juntos durante 4 años, vivimos o viață fericită și nostru amor este foarte dulce, dar un zi mi-a spus un veritabil prieten care a vrut casa și niciodată nu a sunat . conmigo y él está muy enojado, así que hago todo lo posible para no saber cuál es el problema, pero él nunca quiere que me acerque a él, así que estaba muy preocupado por él, sin darme cuenta de que estaba teniendo una aventura con otra femeie. , dejó de cuidarme bien y nunca más volvió a pensar en mí y mi vida nunca más recordó lo mismo. Un día când a fost lecând adevărul în Internet, am găsit cu Dr. Ayo, cine a ajutat la oamenii să recupereze amor și să-mi dau un contact de contact și să-mi răspund și să-mi explic problemă și să spun că nu mă preocupă nada que mi esposo volvería a mí y me hizo un hechizo de amor y después de 3 días mi esposo me llama y discúlpame para que lo perdone que nunca más volverá a cometer ese error y lo perdono estamos viviendo un ja ppy vida de nuevo como uno . Todo gracias a la Dra. Ayo por hacerme fericit de nou în viață. si se enfrenta a algún problema in la vida. poate trimite un WhatsAPP la +2347055691377 O ​​Correo electronic: drayo47373@gmail.com. te hará sentir happy de nuevo.

Unknown said...

Viața este un mister cu multe întrebări de răspuns, cu ce probleme te confrunți pe pământ?
Soțul sau soția trăiesc o viață care are o explicație bună care te încurcă și vrea să revină în viața ta? Dr. Ayo este omul potrivit pentru această slujbă, este un vrăjitor puternic, binecuvântat de strămoșii și de zei acceptați ca reprezentantul lor pe pământ. Dr. Ayo mă ajută să salvez casa ruinată, luându-mă înapoi de la soțul meu. . cu vraja sa puternică. . Soțul meu și cu mine divorțasem de 9 ani fără divorț, dar sub incanta doctorului Ayo, el s-a întors și am fost din nou o familie fericită. Dacă aveți probleme de viață și trebuie să le rezolvați rapid, contactați Dr. Ayo Jug. +2347055691377 sau EMAIL: drayo47373@gmail.com

anonymous said...

Acesta este Natali Oskar și sunt aici pentru a le spune tuturor despre DR ISIKOLO. După 5 ani de căsătorie cu soțul meu cu 2 copii, soțul meu a început să se poarte ciudat și să iasă cu alte doamne și mi-a arătat dragoste rece, de mai multe ori amenință să divorțeze de mine dacă îndrăznesc să-l întreb despre relația lui cu alte doamne, eu a fost total devastat și confuz până când un vechi prieten de-al meu mi-a spus despre un jucător de vrăji pe internet numit DR ISIKOLO care ajută oamenii cu relații și probleme de căsătorie prin puterile vrăjilor de dragoste, la început m-am îndoit dacă așa ceva există vreodată, dar am decis să incearca. când l-am contactat, el m-a ajutat să fac vrajă de dragoste și în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine și a început să-și ceară scuze, acum a încetat să mai iasă cu alte doamne și al său cu mine pentru totdeauna și pentru adevărat. Contactați-l pe DR ISIKOLO, cel mai bun jucător de vrăji de dragoste pentru relația dvs. sau problema căsătoriei care urmează să fie rezolvată astăzi prin intermediul lui WhatsApp la +2348133261196.

Unknown said...

Vă mulțumesc foarte mult DOCTOR ISIKOLO pentru că l-ați făcut pe fostul meu iubit să revină la mine. Scriu această minunată mărturie cu privire la acest om. Mi-a îndeplinit toate dorințele. Iubitul meu și cu mine ne-am întâlnit mai mult de 3 ani și, deși am avut atâtea certuri, dar nu ne-am gândit niciodată la o despărțire. Într-o zi, m-a sunat la telefon spunându-mi cum este obosit de relație și nu poate vedea nicăieri spre care ne îndreptăm. Au trecut luni și iubitul meu nu m-a mai contactat și nu am mai auzit de el și telefonul său mobil a fost deconectat. Știam că trebuie să caut ajutor din cauza atâtor dragoste pe care o am pentru el. Am contactat acest mare jucător de vrăji pentru că nu am mai contactat niciodată pe nimeni și vă spun că după 2 zile de contact, fostul meu iubit m-a sunat și mi-a cerut să mă vadă și a doua zi dimineață și suntem fericiți împreună cu ajutorul acestui mare vrăjitor numit DOCTOR ISIKOLO. Am promis să vă manifest lucrările tuturor și vă rugăm să contactați acest om pentru a vă ajuta la: isikolosolutionhome@gmail.com sau WhatsApp lui la el la: +2348133261196.

anonymous said...

Mulțumesc domnule pentru vrăjile tale autentice. Sunt Zara Matteo pe nume. Acest lucru este cu adevărat incredibil și nu am experimentat niciodată așa ceva în viața mea. Înainte de a vă cunoaște, domnule, am încercat toate mijloacele probabile pe care le-am putut pentru a-mi aduce soțul înapoi, dar am ajuns să-mi dau seama că nimic nu funcționează pentru mine și că soțul meu a dezvoltat multă ură pentru mine. Am crezut că nu există nicio speranță de a mă reîntâlni cu fostul meu soț. Dar când am citit recenzii bune despre modul în care DR ISIKOLO îi ajută pe ceilalți, am decis să îl contactez. ca să încerc și am făcut tot ce mi-a instruit și am avut încredere în el și i-am urmat instrucțiunile așa cum mi-a garantat în 48 de ore și tocmai atunci mi-a sunat fostul. Domnule Suntem mai mulțumiți acum ca oricând. Totul arată perfect și atât de natural! Mulțumesc mult domnule pentru vrăjile tale autentice și incontestabile de reuniune. aici din nou E-mailul său: isikolosolutionhome@gmail.com Îl poți și WhatsApp pe +2348133261196.

Unknown said...

Acesta este site-ul pe care l-am citit despre DR ISIKOLO și l-am contactat pentru a mă ajuta să-l iau pe fostul meu iubit să se căsătorească cu mine în această lună și m-am întors aici pentru a posta despre el. ma numesc Kristina Anton. DR ISIKOLO vă va ajuta să vă rezolvați problema indiferent prin ce treceți. Postarea despre un jucător de vrăji este foarte ciudat pentru mine, deoarece nu am crezut niciodată că voi putea spune că am fost ajutat de un jucător de vrăji în readucerea la mine a fostului meu iubit după 3 ani fără contact. Am citit despre vraja lui voodoo de pe alte site-uri web și l-am contactat ca să mă ajute și în mai puțin de 48 de ore fostul meu iubit m-a sunat și m-am bucurat că vrea să se întoarcă la mine. Ne-am întâlnit vineri și el mi-a propus. A fost cel mai frumos inel. Vă rog pe toată lumea de aici, contactați medicul pentru a vă rezolva problema și pentru a vă face fericiți cu relația dvs. care vă face rău. Iubirea este cel mai bun sentiment trăit vreodată. Trimiteți-l prin e-mail la: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l WhatsApp la +2348133261196.

Cipriana Costas said...

Viața nu a fost ușoară cu mine după ce căsătoria mea a fost ruptă când soțul meu a plecat pentru divorț, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că l-a folosit pe DR WALE, care este ca un Dumnezeu pe Pământ pentru a-mi restabili căsătoria ruptă cu vraja sa puternică. Am suferit de depresie timp de 6 luni, dar astăzi, sunt atât de fericit că am cunoscut-o pe DR WALE pentru că vraja lui m-a făcut să cred că adevărul vrăjile sunt reale și funcționează. Am respectat fiecare instrucțiune pe care mi-a dat-o DR WALE pentru că mi-a promis că mă va face fericită și mândră și cu adevărat, toate acestea s-au întâmplat și soțul meu s-a întors la mine, cu genunchii pe pământ, cerându-mi iertare în câteva zile după ce am luat legătura cu el și acum suntem perfect legați din nou pe viață. Pot spune cu îndrăzneală tuturor celor de acolo că vrăjile DR WALE sunt într-adevăr cele mai bune și mai puternice. Îi sunt recunoscător pentru totdeauna până la sfârșitul timpului. Deci, vă puteți conecta cu el prin e-mail prin: WhatsApp / Viber: +2347054019402 sau prin e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Salut, prieteni, sunt atât de bucuros când scriu acest articol astăzi să spun lumii cum DR WALE mi-a vindecat VIRUSUL HSV, am fost detectat cu HSV-1 ȘI HSV-2 de acum șase ani, de atunci viața mea a fost complet bizară. si agonie, am folosit atat de multe medicamente care mi-au fost prescrise de mai multi medici, dar nu mi-a vindecat VIRUSUL HSV si nici nu mi-a redus durerea, pana cand un anume cautam solutie pe internet, apoi ca prin minune am dat peste DR WALE, puternicul herbalist care vindecă numeroase persoane INFECȚIA HSV-1 ȘI HSV-2, apoi i-am contactat numărul de WhatsApp la +2347054019402 i-am explicat totul și i-am pregătit un remediu care îmi vindecă total boala HSV-1 ȘI HSV-2 după ce am primit medicamentul lui pe bază de plante, așa că prietenii mei telespectatori de ce să aștepte și să sufere când există cineva ca DR WALE care poate vindeca orice boală HIV/ CANCER/ VIRUS HEPATIT B, îl puteți contacta prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@ gmail.com

Anonymous said...

În această viață, cu toții merităm să fim fericiți în căsnicia noastră. căsătoria este pentru timp mai bun și pentru cel mai rău timp, căsătoria este pentru ca ambii părinți să devină puternici și să crească împreună copiii. acest lucru de care toate căsătoriile au nevoie. Sunt recunoscător pentru ajutorul acordat de DR WALE mie și soțului meu, căsnicia noastră a fost în pragul colapsului, soțul meu nu a mai contribuit la lucrurile pe care le facem în casă, el aduce mereu tot felul de scuze, nici măcar nu-i pasă mai despre a copiilor noștri. Pe măsură ce am început să-i observ comportamentul amuzant, am fost rapid să-i spun unui prieten care mi-a făcut cunoștință cu DR WALE, apoi i-am spus lui DR WALE despre problemele mele cu care mă confrunt în căsnicia mea. De acolo, DR WALE mi-a spus tot ce trebuie făcut. Am făcut tot ce mi-a cerut el, am plătit și pentru articolele pentru care mi-a cerut. în timp ce scriu această mărturie, acum fericirea mea a fost restabilită și eu și soțul meu suntem acum fericiți împreună. În cazul în care sunteți în DR WALE, ajutați-l să-l contactați pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Bună din nou, am vrut doar să vă mulțumesc pentru vraja de dragoste. Am vrut să vă fac o scurtă istorie a căsătoriei mele. Soțul meu m-a părăsit pentru o femeie mai tânără și am fost devastată. Parcă l-a avut sub o vrajă malefică, soțul s-a întors împotriva mea peste noapte fără niciun avertisment. Sa întâmplat anul acesta, eram disperat să se întoarcă pentru că am construit multe împreună și le-ar rupe inimile copiilor. Am folosit fiecare site de vrăji pe care l-am putut găsi fără niciun rezultat. Apoi am văzut o mărturie specială despre DR WALE și chiar mi-a dat speranță pentru că era similar cu cazul meu. L-am contactat și mi-a explicat totul despre ce ar trebui să fac. A început să lucreze cu mine și, ca urmare a tuturor lucrărilor sale minunate, soțul meu este aici chiar acum lângă mine, ceea ce este un vis devenit realitate. Sunt atât de fericit și privilegiat că l-am cunoscut pe DR WALE. Mulțumesc! Dacă aveți probleme similare, vă rugăm să contactați DR WALE și fiți siguri că veți primi ajutor.
Aici contactul lui.
WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau
E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Eu și soțul MEU ne-am despărțit recent. Suntem căsătoriți de șase ani și a fost o relație abuzivă în toate felurile. Vreau să-mi dau seama și să-mi rezolv propriile probleme, astfel încât să pot fi o mamă și o soție grozave, dar simt că este o pierdere de timp să încerc să-mi rezolv căsnicia pentru că s-a stricat și sunt epuizată din punct de vedere emoțional și vreau doar să o fac. concentrează-te pe copiii mei. Și simt că este nedrept pentru mine să încerc să repar ceva în care sunt singurul care depune eforturi. Sunt așa confuz. Acestea au fost deciziile mele până când am dat peste un articol într-un blog despre cum Ultimate Spell a lui DR WALE, care a ajutat mulți oameni să restabilească căsătoriile/relațiile rupte. L-am contactat repede și mi-a spus ce ar trebui să fac, ceea ce am făcut imediat. În câteva săptămâni, soțul meu s-a întors și cea mai mare parte este că soțul meu s-a schimbat complet, nu mă mai abuzează sau insultă. Astăzi, a devenit un soț iubitor și grijuliu. puteți contacta DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Unknown said...

Soțul meu m-a părăsit pentru o femeie mai tânără și am fost devastată. Parcă l-ar fi avut sub o vrajă malefică, Collin s-a întors împotriva mea peste noapte fără niciun avertisment. S-a întâmplat anul acesta, eram disperat să se întoarcă pentru că ne-am construit o viață împreună și avea să le rupă inimile copiilor. Am folosit fiecare site de vrăji pe care l-am putut găsi fără niciun rezultat. Apoi am văzut o mărturie specială despre Dr. Ilekhojie și chiar mi-a dat speranță pentru că era similar cu cazul meu. L-am contactat și mi-a explicat totul despre ce ar trebui să fac. A început să lucreze cu mine în iulie și, ca urmare a întregii sale lucrări minunate, Collin s-a întors acasă, ceea ce este un vis devenit realitate. Sunt atât de fericit și privilegiat că l-am cunoscut pe Dr. Ilekhojie. Mulțumesc! Vă rugăm să contactați Dr. Ilekhojie dacă aveți probleme în căsătorie și fiți siguri că veți primi ajutor WhatsApp pe +2348147400259 sau trimiteți-i un mesaj prin e-mail: gethelp05@gmail.com

Unknown said...

Ești o femeie care caută fructul pântecului, vrei să auzi vocile copiilor din casa ta, dar nu ai reușit să rămâi însărcinată, nu te mai îngrijorează pentru că dr. Ajayi te va ajuta să ai un copil al tău, mă confruntam situație similară când un bărbat mărturisește cum marele vrăjitor Dr. Ajayi l-a ajutat să-și recapete iubita soție înapoi acasă după 9 luni de separare, l-am contactat pe Dr. Ajayi i-a explicat starea mea, mi-a spus să nu mai plâng și mi-a pregătit o ierburi. băutură pentru mine pe care am luat-o și în trei luni am fost însărcinată cu gemeni, acum sunt o mamă mândră. contactați Dr. Ajayi vrăjitorul pentru orice situație de viață. El este un om bun. Viber sau WhatsApp: +2347084887094 sau e-mail:drajayi1990@gmail.com

Anonymous said...

SERVICII PRESTATATE DE DR. WALE
(1) Dacă îți dorești fostul înapoi.
(2) Pentru a vindeca HIV/SIDA sau boli asociate
(3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
(4) Vrei ca femeile/bărbații să alerge după tine.
(5) Dacă vrei un copil.
(6) Sunteți antreprenor și doriți să câștigați un contract
(7) Vrei să-ți lege soțul/soția să fie
al tău pentru totdeauna.
(8) Dacă aveți nevoie de ajutor spiritual.
(9) Ați fost înșelat și doriți să recuperați banii pierduti.
(10) Opriți divorțul
(11) Ritualul de invocare a banilor
(12) Pentru a verifica dacă iubitul tău online este real
(13) Pentru a verifica dacă împrumutul dvs. online este real
(14) A fi foarte strălucitor
(15) Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă bun
(16) Dacă ești bătrân și vrei să arăți tânăr
(17) Dacă vrei să fii liber de amenințările cu moartea
Si multe altele..
Contactați DR WALE pe WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Funcționează cu adevărat, nu pot să cred că DR WALE este un adevărat vrăjitor de dragoste.
Tocmai mi-am recăpătat soțul cu ajutorul adevăratului vrăjitor de dragoste DR WALE. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, au fost doar trei ani de căsnicie. Cel mai dureros lucru este că am fost însărcinată cu al doilea copil. L-am vrut înapoi. Am făcut tot ce era la îndemâna mea să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, mi-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o aveam pentru el, l-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar a refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea, iar ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi, nu aveam de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj vrăjitorului numit DR WALE și m-a asigurat că nu este nicio problemă și că totul va fi bine în câteva săptămâni. A făcut vraja și, în mod surprinzător, după câteva săptămâni mai târziu, soțul meu m-a sunat. Am fost atât de surprins că am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, că a vrut să mă întorc la el. A mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, așa am început să trăim din nou fericiți împreună. multumesc lui DR WALE. dacă ești aici și iubitul tău te refuză sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactează acum DR WALE pentru ajutor. Aici contactul lui. WhatsApp/Viber: +2347054019402 SAU
E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Au fost suișuri și coborâșuri, dar am fost mai devastată când logodnicul meu, cu care ne întâlnim de 7 ani, a spus că ar trebui să ne anulăm relația. Am întrebat ce am greșit, dar el a spus că este obosit, după câteva luni de separare, am dat peste mărturia unei doamne care a vorbit lucruri bune despre Dr. Ilekhojie, care a ajutat mulți oameni să restabilească pacea și dragostea în casa lor. Îmi iubesc omul cu adevărat și îl vreau înapoi în viața mea, așa că l-am contactat și mi-am explicat, după câteva consultări, mi s-a spus care este problema și ce să fac pentru a mă împacă cu bărbatul meu. Am făcut tot ce mi-a cerut el și după ce s-a terminat ritualul de împăcare, logodnicul meu m-a contactat și lucrurile au devenit mai bune între noi. Dacă aveți nevoie de ajutor, contactați Dr. Ilekhojie și veți fi mulțumit de rezultate. E-mail:{gethelp05@gmail.com}

Unknown said...

Sunt foarte surprinsă de experiența miraculoasă și de minunile Dr. Ayo care au fost răspândite pe internet și în întreaga lume. Cum a ajutat minunat oamenii din întreaga lume să-și restaureze iubiții pierduți. L-am contactat după ce am trecut prin atâtea mărturii de la diferiți oameni. El a ajutat să-l aducă înapoi pe fostul iubit, i-am spus despre soțul meu care m-a abandonat acum 8 luni și a plecat de acasă cu tot ce aveam, am fost nedumerit când mi-a spus doar să zâmbesc și să mă odihnesc asigurându-mă că el se va ocupa de toate în doar 48 de ore, după a doua zi soțul meu m-a sunat, am fost atât de șocată, am preluat apelul și nu-mi venea să cred urechilor, chiar mă implora să-l iert și făcea promisiuni la telefon, S-a întors acasă și mi-a oferit, de asemenea, cadouri foarte frumoase doar pentru el pentru a-și dovedi dragostea pentru mine, am fost atât de fericit că a trebuit să-l sun pe Dr. Ayo și i-am mulțumit, mi-a spus doar să împărtășesc veștile bune peste tot în lume. ,Ei bine, dacă aveți nevoie de un vrăjitor eficient și real pentru orice problemă în viața ta, îl poți contacta pe Dr. Ayo pe e-mailul său: drayospell@gmail.com sau pe WhatsApp-ul lui la: +2347055691377.

Anonymous said...

Bună ziua tuturor, vreau să împărtășesc experiența pe care am avut-o cu un vrăjitor numit DR WALE, este un om foarte puternic binecuvântat de tatăl său anterioară pentru a ajuta oamenii cu diferite probleme de viață, treceam prin cea mai proastă fază a vieții mele pentru că Soțul meu mi-a spus că vrea să divorțeze de nicăieri, l-am întrebat unde am greșit, dar nu mi-a dat niciun răspuns, în schimb, sa mutat din casă, asta a fost foarte ciudat, așa că am căutat ajutor atunci l-am cunoscut pe DR WALE. vrăjitor online, i-am explicat starea mea după câteva consultări, am aflat că soțul meu este cu secretara lui la serviciu și este sub vraja ei, marele vrăjitor mi-a spus ce trebuie făcut și i-am urmat instrucțiunile. Astăzi, sunt o femeie mândră pentru că soțul meu este acasă cu mine și așteptăm al doilea copil, datorită lui DR WALE, vrăjitorul, dacă aveți nevoie de ajutorul unui vrăjitor pentru orice fel de problemă, DR WALE este cel potrivit. persoană pentru un rezultat perfect și de încredere. Contactați-i WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Aceasta este mărturia mea despre munca bună a Dr. Ayo care m-a ajutat... Sunt Ann Earnis din Carolina de Nord, SUA. Și îmi pare rău că am pus asta pe net, dar va trebui, de către acest cel mai bun vrăjitor din lume care l-a adus înapoi pe soțul meu care m-a lăsat afară în ultimii 3 ani, în cele din urmă l-am întâlnit pe acest om pe un site de blog postat de unul dintre clienții lui pentru ajutor, i-am explicat totul și mi-a spus despre un vrăjitor despre care auzise și mi-a dat o adresă de e-mail pentru a-i scrie vrăjitorului să-i spun problemele mele. În doar 1 zi, soțul meu s-a întors la mine. Vreau doar să-i mulțumesc acestui vrăjitor sincer și sincer, domnule, tot ce mi-ați spus s-a întâmplat și vă mulțumesc domnule. Vă rog, vreau să spun tuturor celor care caută orice soluție la problema lor, vă sfătuiesc să consultați acest vrăjitor, el este real, este puternic și orice va spune vrăjitorul este ceea ce se va întâmpla, pentru că tot ceea ce vrăjitorul mi-a spus că s-a întâmplat. Îl puteți contacta pe: direct pe whats-app +2347055691377 sau e-mail:drayospell@gmail.com

Anonymous said...

Eram atât de confuză și devastată când soțul meu m-a lăsat fără un cuvânt, aveam nevoie disperată de el înapoi pentru că l-am iubit atât de mult. Așa că o prietenă de-a mea mi-a făcut cunoștință cu dr. Ilekhojie, care odată a împăcat-o pe ea și pe iubitul ei. Am vorbit direct cu doctorul care m-a asigurat de împăcarea cu soțul meu după ce se face un ritual pentru a ne restabili conexiunea pierdută. Exact 3 nopți mai târziu, soțul meu s-a întors brusc acasă și a început să plângă și să-și ceară iertare și să spună cât de mult i-am fost dor de mine și de copiii noștri. L-am acceptat înapoi și acum suntem o familie fericită de atunci. Dacă aveți vreo problemă în relație, vă sfătuiesc să îl contactați.
WhatsApp: +2348147400259
Sună: +2348147400259
E-mail: (gethelp05@gmail.com)

Unknown said...

Voi continua să-i mulțumesc Dr. Ayo pentru că m-a ajutat să-mi refac și să-mi reunesc casa distrusă cu puterile sale speciale. Înainte să dau de Dr Ayo, am întâlnit pe internet o mulțime de vrăjitori falși care m-au înșelat și m-au înșelat cu banii mei. Dar când l-am întâlnit pe Dr. Ayo, el mi-a rezolvat toate problemele aducându-mi înapoi la mine soțul meu, care m-a părăsit de 2 ani. Dr Ayo este un adevărat vrăjitor care vă poate ajuta să vă rezolvați toate problemele. M-a ajutat în diverse moduri și vă îndemn acum să îl contactați pe whatsapp: +2347055691377. îl puteți contacta și pe e-mailul său: drayospell@gmail.com. Cuvintele nu pot explica cât de fericit sunt acum și cât de bine a făcut Dr. Ayo. Contactează-l și te va ajuta să-ți rezolvi toate problemele.

Unknown said...

Necrezut! Tocmai mi-am recăpătat soțul cu ajutorul unui vrăjitor de dragoste autentică, Dr Ayo. Numele meu este Logan și sunt din MS, SUA. Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, după 17 ani de căsnicie. Cel mai dureros lucru este că am fost însărcinată cu al doilea copil. L-am vrut înapoi. Am făcut tot ce mi-a stat în putere să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o aveam pentru el și de dragul copiilor noștri frumoși, l-am implorat cu tot, i-am făcut promisiuni, dar el refuzat. I-am explicat prietenei mele problema mea, iar ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi. Nu am crezut niciodată în astfel de lucruri, dar nu am avut de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj unui vrăjitor pe nume Preotul Odin, era un om uimitor și mai mult ca un tată pentru mine și a avut, de asemenea, recenzii bune de la toți oamenii pe care i-a ajutat, m-a asigurat că nu este nicio problemă și că totul va fi bine după 48 de ore. a terminat de vraja. De asemenea, mi-a dat detalii despre tot ce avea nevoie pentru muncă și despre cum avea să facă vraja și, în mod surprinzător, 32 de ore mai târziu, soțul meu m-a sunat. Am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat. Voia să mă întorc la el. A mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el. Așa am început să trăim din nou fericiți împreună. Mulțumim doctorului Ayo. Dacă ești aici și iubitul tău te refuză sau soțul tău s-a mutat la o altă femeie, nu mai plânge, contactează acum Dr. Ayo pentru ajutor.
Iată contactul lui.. WhatsApp-i: +2347055691377
Trimiteți-i un e-mail drayospell@gmail.com

Anonymous said...

Aceste sărbători au dezvăluit cu adevărat cât de singur aș fi fost dacă planul unei despărțiri oribile a căsniciei mele ar funcționa. Copiii noștri sunt cu toții liniștiți și acum că ar trebui să mă bucur de viața alături de soțul meu, el a fost dus de recepționerul din biroul lui. 25 de ani de căsătorie aveau să se piardă pentru că o altă femeie a decis să-mi vrăjească soțul. Am devenit disperată și m-am alăturat comentariilor unui grup de femei care au primit ajutor de la doctorul Ilekhojie. Mi-a explicat despre magia neagră care lucrează asupra soțului meu, ceea ce a fost confirmat și de un viitor povestitor cu câteva zile înainte de atunci. Dr Ilekhojie mi-a spus tot ce trebuie să ofer pentru a sparge magia întunecată și în 3 zile, soțul meu s-a schimbat și a început să se comporte ca niște oameni care se aflau într-o pauză. A devenit Sergi cu care m-am căsătorit acum 25 de ani. Lucrurile sunt normale acum și sunt atât de fericit că mi-am avut toată familia împreună în vacanța trecută. Mulțumesc doctorului Ilekhojie că nu m-a dezamăgit. Vorbește-i despre problemele tale în căsătorie și obține soluții. E-mail: gethelp05@gmail.com sau sunați/Viber/Whatsapp +2348147400259

Unknown said...

Soțul meu m-a părăsit pentru o femeie mai tânără și am fost devastată. Parcă l-ar fi avut sub o vrajă malefică, Collin s-a întors împotriva mea peste noapte fără niciun avertisment. S-a întâmplat la începutul acestui an, eram disperat să se întoarcă pentru că am construit multe împreună și le-ar rupe inimile copiilor. Am folosit fiecare site web de vrăji pe care l-am putut găsi fără rezultate. Apoi am văzut o mărturie specială despre Dr. Ilekhojie și chiar mi-a dat speranță pentru că era similar cu cazul meu. L-am contactat și mi-a explicat totul despre ce ar trebui să fac. A început să lucreze cu mine în aprilie și, ca urmare a întregii sale lucrări minunate, Collin este aici chiar acum lângă mine, ceea ce este un vis devenit realitate. Sunt atât de fericit și privilegiat că l-am cunoscut pe Dr Ilekhojie. Îl poți contacta pentru ajutor. Whatsapp: +2348147400259

Anonymous said...

A plecat de la mici neînțelegeri după care mi-a spus că ar fi bine să iau o pauză, care cred că s-a transformat într-o despărțire. Nu mă mai caută. Acest lucru mi-a adus tristețe pentru că suntem împreună din liceu și el a fost prima și singura mea dragoste. Am căutat ajutor peste tot pe internet și apoi am văzut atât de mulți oameni care scoteau comentarii despre dr. Ilekhojie, i-am luat contact printr-unul dintre comentarii și am vorbit cu el despre situația mea și mi-a explicat procesul de reconciliere și cum va face. ajută-mă să mă împac cu el în trei zile. A trecut exact o lună în care l-am contactat acum și totul a fost perfect și a trebuit să transmit acest mesaj pentru că el merită toate cuvintele bune pentru a mă ajuta. Vă las aici contactul lui pentru ca dvs. să cereți ajutor Email: gethelp05@gmail.com sau contactați-l pe Whatsapp +2348147400259

Unknown said...

Sunt mulțumit de felul în care am avut încredere în doctorul Ilekhojie că îl va aduce înapoi pe fostul meu soț după aproape un an de separare. Înainte să-l cunosc pe Dr. Ilekhojie, am căutat pe multe site-uri web căutând modalități de a-mi recupera fostul soț după ce a cerut să divorțeze de mine fără niciun motiv. Am fost devastat, dar doctorul Ilekhojie mi-a dat speranță și siguranța că va fi adus înapoi la mine. După ce a făcut vraja de reconciliere, soțul meu a sunat după două zile și a cerut să se întoarcă acasă la mine și la cei patru copii ai noștri. A doua zi a ajuns acasă și am fost foarte bucuros să-l reîntâlnesc. Folosesc aceste mijloace pentru a-l aprecia pe doctorul Ilekhojie pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru a ajuta atât de mulți alți oameni. Îi las contactul, astfel încât să puteți lua legătura cu el dacă aveți probleme similare. Whatsapp +2348147400259 sau e-mail: gethelp05@gmail.com

Anonymous said...

Soțul meu a început să mă trateze mai bine și a fost un proces de vindecare pentru amândoi. Coșmarul care durase aproape 2 ani s-a încheiat în sfârșit. Parcă ne-am îndrăgostit din nou! Amândoi am lăsat trecutul în urmă și încercăm să mergem înainte – și pentru prima dată după mult timp, viitorul pare mult mai luminos. Nu pot exprima în cuvinte cât de recunoscător îi sunt doctorului Ilekhojie! Este ca și cum am redescoperit în sfârșit acele lucruri unul despre celălalt care ne-au făcut să ne îndrăgostim în primul rând. Toate îngrijorările și stresul au dispărut pur și simplu. Îți mulțumesc Dr. Ilekhojie pentru că mi-ai salvat Căsnicia ruptă. Eu și soțul meu trăim din nou fericiți. Toate mulțumim lui Ilekhojie. Contactați-l pentru a vă restabili căsătoria E-mail: (gethelp05@gmail.com Sunați sau Whatsapp +2348147400259

Anonymous said...

Am început să observ un comportament ciudat de la soțul meu acum câteva săptămâni și am aflat că soțul meu se vede cu cineva. A început să vină târziu acasă de la serviciu, nu-i mai pasă de mine sau de copii, uneori iese și nici măcar nu se întoarce acasă vreo 2-3 zile. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia această problemă, dar fără rezultat. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. În timp ce răsfoiam pe internet într-o zi, am dat peste un site web care sugera că Dr Ilekhojie poate ajuta la rezolvarea problemelor conjugale, la restabilirea relațiilor rupte și așa mai departe. L-am contactat și mi-a promis că mă va ajuta cu o vrajă de împăcare. Am făcut tot ce mi-a cerut și la fel ca și cazul Rodicas, am rezultate. A început să mărturisească tot ce a făcut și mi-a cerut să-i dau o a doua șansă de a face amendamente. Toate datorită doctorului Ilekhojie, soțul meu este acum mai iubitor și mai responsabil. Luați legătura cu Dr. Ilekhojie cu aceste contacte Whatsapp +2348147400259 sau e-mail: gethelp05@gmail.com

Anonymous said...

Iubitul meu de 2 ani s-a despărțit de mine săptămâna trecută. Nu mâncam și nu vorbeam cu nimeni, plângeam mult, eram atât de deprimat și stresat încât am ajuns la spital din cauza stresului și a depresiei. Într-o zi, în timp ce căutam online pentru a obține sfaturi despre dragoste, pentru că îl iubesc și îmi pasă profund de el și vreau doar să fim din nou împreună ca un cuplu. Am găsit un bărbat puternic pe nume Ilekhojie care a rezolvat atât de multe probleme de relație…… așa că l-am contactat și i-am explicat totul, apoi doctorul Ilekhojie mi-a spus că se va întoarce la mine în 48 de ore după ce mă va ajuta cu o vrajă de reconciliere. A funcționat perfect așa cum a promis și David s-a întors și a început să-mi ceară să-l accept înapoi. Sunt atât de fericit acum că Dr Ilekhojie a făcut ceea ce a promis. Contactați-l pe Dr. Ilekhojie ca fiind 100% garantat și eficient. Trimiteți-i un e-mail la (gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

Anonymous said...

Ilgus metus palaikęs santykius su buvusiuoju, jis išsiskyrė su manimi, aš padariau viską, kad jį sugrąžinčiau, bet viskas buvo veltui, labai norėjau jį susigrąžinti dėl meilės jam, maldavau jo viskas, aš žadėjau, bet jis atsisakė. Nuėjau pas draugę ir paaiškinau savo problemą savo draugei, o ji pasiūlė man susisiekti su daktaru Veliu, kuris jai tuo metu padėjo. Taip aš WhatsApp telefonu +2347054019402 Dr Wale, burtininkas, viską jam paaiškinau ir papasakojau, kaip karts nuo karto sutrinka mano protas. ir jis man pasakė, kad nėra jokių problemų, kad viskas bus gerai prieš keturias dienas, jis man pasakė, kad mano buvęs sugrįš pas mane per kelias dienas, jis užkalbėjo ir liepė man laikytis jo man duotų nurodymų, todėl aš padariau. ir vykdė visus jo man duotus nurodymus. Keista, kad antrą dieną tai buvo maždaug vakaro metas. Man paskambino mano buvęs, aš taip nustebau, atsiliepiau į skambutį ir jis tik pasakė, kad labai gailisi dėl visko, kas atsitiko, kad nori, kad grįžčiau pas jį, kad jis mane taip myli. Buvau tokia laiminga ir nuėjau pas jį, taip mes vėl pradėjome laimingai gyventi. Nuo tada pažadėjau, kad visiems pažįstamiems, turintiems problemų dėl santykių, aš padėsiu tokiam žmogui, nukreipdamas jį į vienintelį tikrą ir galingą burtų svaidytoją, padėjusį man išspręsti mano problemą. Jo WhatsApp / Viber: +2347054019402 ARBA el. paštas: drwalespellhome@gmail.com
jei jums reikia jo pagalbos jūsų santykiuose ar kitu atveju.
1) Meilės burtai
2) Prarasti meilės burtai
3) Sustabdykite skyrybų burtus
4) Santuokos burtai
5) Nėštumo burtai
6) Išsiskyrimo burtai
7) Mirties burtai
8.) Norite būti paaukštintas savo biure.
9) nori patenkinti savo meilužį
10) Loterija

Unknown said...

Soțul meu m-a părăsit pentru o femeie mai tânără. Parcă îl avea sub o vrajă diabolică, el s-a întors împotriva mea peste noapte fără niciun avertisment. Sa întâmplat anul trecut, eram disperat, așa că am folosit fiecare site de vrăji pe care l-am putut găsi fără niciun rezultat. Un prieten mi-a trimis contactul doctorului Ilekhojie și l-am contactat. A început să lucreze cu mine în februarie și, ca urmare a întregii sale lucrări minunate, eu și soțul meu suntem din nou împreună. Sunt atât de fericit și privilegiat să am o persoană atât de grozavă ca tine de partea mea. Mulțumesc! Dr Ilekhojie. Aveți nevoie de ajutor, WhatsApp Dr Ilekhojie la +2348147400259 sau e-mail gethelp05@gmail.com

anonymous said...

Bună spectatori online, sunt aici pentru a împărtăși mărturia mea despre cum am fost ajutat să-mi recuperez soția. Am fost un trișor și soția mea m-a prins de mai multe ori. Am încercat să mă repar și de fiecare dată am ajuns să trișez iar și iar. Bănuiesc că nu mi-am dat seama ce a însemnat pentru mine până nu m-a lăsat în pace. Am început să găsesc o modalitate de a o recupera, dar nimic nu pare să funcționeze perfect până când am găsit un articol despre DR WALE care a ajutat mulți oameni din întreaga lume să-și recapete relațiile. L-am contactat pe numărul lui de WhatsApp prin +2347054019402 și m-a asigurat că soția mea se va întoarce la mine în câteva săptămâni cu magiile sale puternice și am plătit o sumă de euro pentru materialele necesare lucrării. În mod surprinzător, soția mea s-a întors acasă după câteva săptămâni spunând că încă mă iubește și am jurat că nu o mai înșel niciodată. Toate datorită lui DR WALE. WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau drwalespellhome@gmail.com

Phana said...

Lucrurile nu funcționează doar până când faci alegerea corectă în viața ta. Am făcut alegerea corectă în viața mea când l-am contactat pe dr. DAWN, omul care este specializat în restabilirea relațiilor și căsătoriilor rupte. Sunt din București și sunt pe acest blog pentru a-i mulțumi Dr. DAWN pentru munca bine făcută. S-a asigurat că soțul meu a oprit planurile de divorț după câteva luni și a cerut să vedem un consilier și să ne rezolvăm diferențele. Nu mi-aș avea familia intactă astăzi fără ajutorul doctorului DAWN și de aceea îi las emailul: ( dawnacuna314@gmail.com )pentru a-ți restabili căsnicia sau relațiile rupte îl poți Whatsapp la: ( +2349046229159 )

Unknown said...

Căsătoria MEA A FUNCȚIONAT DIN NOU CU AJUTORUL DR. ISIKOLO, CARE ESTE CEL MAI CEST VORAȘTOR PE CARE ÎL POȚI GĂSI
Eu sunt Helena Breban. Casa mea a fost plină de probleme și mizerie nesfârșite care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR ISIKOLO după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Mă bucur să vă spun tuturor că dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR ISIKOLO pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i prin WhatsApp +234-8133261196

Unknown said...

Salutare tuturor, numele meu este Anna Macovei. De ceva vreme, soțul meu locuia într-un alt apartament din cauza presiunii de la muncă și eram foarte fericiți împreună, deși a stat departe de noi câteva luni. Nu știam că un coleg de la serviciu avea deja o aventură cu el, ceea ce l-a făcut pe soțul meu să depună de nicăieri un divorț împotriva mea. Știam că ceva nu este în regulă pentru că nu a trebuit niciodată să ne luptăm sau să ne certăm atât de mult ca să-l facem să plece. Am fost traumatizat și caut ajutor pentru a aborda situația care m-a condus la DR ISIKOLO din laudele pe care oamenii i-au făcut-o online. Am discutat pe larg și mi-a spus tot ce trebuia să știu despre ce s-a întâmplat și despre procesul de rezolvare a problemelor. Și-a îndeplinit promisiunile și l-a adus pe soțul meu înapoi la mine, iar procesul de divorț a fost anulat. Acum soțul meu s-a întors acasă la noi și suntem fericiți împreună. Este într-adevăr uimitor cum oamenii pot ajuta cu adevărat pe alții atunci când au nevoie. El te poate ajuta si pe tine. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown said...

MULȚUMESC DR ISIKOLO M-A VENIT ÎN SALVARE ÎN CELE MELE MOMENTE MELE.
Eu sunt Anna Lupan. Eu și soțul meu ne-am luptat cu probleme maritale în ultimele 6 luni și nu știam că familia este creierul din spatele problemelor pe care le-am avut vreodată. Problemele au escaladat și în cele din urmă s-a mutat din casă. Eram singur cu fiica mea și viața era mizerabilă fără el lângă mine. Am făcut tot ce am putut pentru a pune capăt problemelor, dar fără rezultat. Așa că a trebuit să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR ISIKOLO. Așa cum mi-am dorit mereu, mi-a auzit strigătul și mi-a venit în ajutor. A rezolvat problemele pe care le-am avut si eu si sotul meu am revenit impreuna si inca ma uimeste cand primesc rezultatul in 2 zile asa cum mi-a promis. Dacă ai probleme cu partenerul tău, contactează-l acum și el nu te va dezamăgi, deoarece este de încredere și de încredere. e-mail-i: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196

Unknown said...

Anna Valenta

Unknown said...

Numele meu este Georgiana Luca. Am trecut prin momente grele cu diferiți bărbați care au găsit dragoste adevărată și acceptare autentică, până când l-am întâlnit pe soțul meu care a intrat în viața mea și m-a iubit dincolo de cuvintele. Am locuit împreună 2 ani și am fost fericiți până când au apărut prea multe certuri și ne-am împărțit. Am crezut că pot merge mai departe, dar mi-am dat seama că sunt profund îndrăgostită de el și că am nevoie pentru totdeauna de el. Nu am avut nicio opțiune decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să-l contactez pe Dr. Isikolo, știind cum a reușit să-i ajute pe alții. Mi-a acordat atenția și a făcut tot posibilul să ne împace din nou împreună și în 48 de ore, rezultatul s-a manifestat și a revenit la mine și am reinventat lucrurile. Acum dragostea și fericirea au fost restabilite și tot ce pot spune este că apreciez cu adevărat Dr. Isikolo pentru că a fost altruist în a ajuta pe mine și pe alții. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți pe WhatsApp la +2348133261196

Anonymous said...

Eu și fostul meu soț am reușit întotdeauna să rămânem prietenoși după divorțul nostru din februarie. Dar întotdeauna mi-am dorit să mă întorc împreună cu el. Tot ce a fost nevoie a fost să vizitez o pagină în care am văzut comentariile doctorului Ilekhojie, deoarece visul meu era să încep o nouă pagină cu soțul meu și să trăiesc fericit cu el. Dr Ilekhojie a cerut să efectueze un ritual de reconciliere și l-am acceptat. După 48 de ore, ritualul a funcționat pentru mine, iar soțul meu a spus că este regretabil pentru toate faptele sale greșite. Soțul meu s-a întors și ne pregătim cum să mergem în instanță și să ne retragem actele de divorț cât mai curând posibil. Acesta este nimic mai puțin decât un miracol. Mulțumesc Dr. Ilekhojie pentru ritualurile tale puternice. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a aprecia munca ta bună. Cere-i ajutor. E-mail gethelp05@gmail.com și telefon/WhatsApp +2348147400259

Unknown said...

DACĂ AI NEVOIE DE SERVICII ȘI SISTEMUL PENTRU A-ȚI REDUCE AMANTUL LA TI, CONTACTAȚI DR ISIKOLO
Mă numesc Ioana Creangă și sunt aici să-l apreciez pe Dr Isikolo. Întotdeauna am avut o relație complicată cu iubitul meu. Ne-am luptat de atâtea ori din cauza nesiguranțelor de ambele părți și ne-am despărțit. Știam foarte bine că încă îl iubesc și că am nevoie de el înapoi în viața mea. Mi-a neglijat cererea și eforturile de a îndrepta lucrurile și am primit informații că deja se întâlnea cu o altă doamnă. Nu am putut evita situația așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO și am vorbit și mi-am explicat totul. M-a asigurat că mă va ajuta și se va asigura că îl voi întoarce la mine. El nu a pierdut niciodată să mă ajute și mi-a restabilit dragostea și bucuria pe care le-am împărtășit și mi-am adus bărbatul înapoi la mine. Știu mai bine că tot ceea ce spun atât de mulți oameni despre DR ISIKOLO este de fapt adevărat când am primit rezultatul muncii lui pentru mine 48 de ore așa cum a promis. Crede-mă, el te poate ajuta și pe tine dacă crezi. Așa că contactați-l acum. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, puteți să-l WhatsApp/Viber la +2348133261196

Unknown said...

SOȚUL MEU A PLĂCAT ȘI DR ISIKOLO L-A REDUCAT LA MINE ȘI SUNT UIMIT ȘI A TREBUIT SĂ RĂSPÂND VESTIREA BUNĂ
Mă numesc Anna Vlădescu. Când bărbatul meu m-a părăsit, am fost traumatizat și cu inima frântă și nu m-am putut obține luni de zile. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez, dar fără rezultat. Am plecat într-un alt oraș, sperând să o iau de la capăt. Am intrat în contact cu un alt bărbat cu care am încercat din răsputeri să fiu, dar nu a ieșit pentru că nu puteam să-l iubesc. Știam că încă iubesc și îmi doresc bărbatul înapoi la mine. Așa că am început să caut ajutor și atunci l-am găsit pe DR ISIKOLO din diferite puncte de vedere pe care am citit despre el. Am vorbit și l-am făcut să înțeleagă tot ce trebuia să știu și am crezut în el și am respectat procedurile. A lucrat pentru mine și a restabilit dragostea și legătura dintre mine și bărbatul meu și, după 48 de ore, așa cum a promis, omul meu m-a căutat și am vorbit și a coborât să mă vadă unde sunt și am inventat lucrurile și am devenit din nou fericiți împreună. DR ISIKOLO este de încredere și te poate ajuta și pe tine dacă îl contactezi pentru orice. Doar trimite-i un mesaj prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous said...

Este un privilegiu să împărtășesc lumii această mărturie miraculoasă. Soțul meu a divorțat de mine Cu cincisprezece luni în urmă și am fost plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac să rezolv problemele cu soțul meu. Am căutat ajutor pe internet despre cum aș putea obține ajutor în căsnicia mea și am descoperit mărturisitori grozavi despre DR WALE, care a fost progresist cu vrăjile sale. Am luat legătura cu el și iată, DR WALE, mi-a spus că îmi va pregăti o vrajă care să-mi aducă înapoi soțul. Eram sceptic, dar nu aveam altă opțiune decât să lucrez cu el. După ce am lucrat cu DR WALE, câteva zile mai târziu, soțul meu m-a sunat că se întoarce acasă și din acea zi și până în acest moment, trăim în pace. S-a întors acum cu multă dragoste și grijă. Astăzi sunt bucuros să vă anunț că acest vrăjitor are puterea de a aduce iubiți înapoi și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca să fii cu bărbatul pe care-l iubești. Îl voi recomanda cu căldură pe DR WALE oricărei persoane care are nevoie de ajutor. Dacă aveți vreo problemă, contactați-l pe DR WALE, vă ofer 100% garanție că vă va ajuta!!. WhatsApp/Viber/Telegramă: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Vreau să folosesc acest mediu pentru a-i mulțumi marelui vrăjitor DR WALE pentru că mi-a adus înapoi dragul soț. Când soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie, trăiam în dureri pentru că îl iubesc atât de mult, nu știam ce să fac, de fapt am fost confuz până când am întâlnit o prietenă de-a mea pe nume Ella și cu mine. i-a spus prin ce trec, apoi mi-a spus să nu-mi fac griji că și ea a trecut prin aceeași problemă, dar în cazul ei a fost iubitul, apoi m-a dus la un spiritist, un vrăjitor, pe nume DR WALE, care a ajutat-o. înapoi pe iubitul ei, Când l-am contactat pe DR WALE pe WhatsApp +2347054019402, i-am spus problemele mele, după aceea, mi-a spus ce să fac și mi-a spus după ce am făcut ce mi-a spus, după câteva săptămâni soțul meu va veni să se târască pe genunchii lui rugându-mă să-l iert. După câteva săptămâni a venit soțul meu și a început să mă roage, nu m-am așteptat să se întâmple așa de curând, am bătut la ușă, când am deschis ușa, spre cea mai mare surpriză, l-am văzut pe soțul meu în genunchi rugându-mă și pe mine și pe noștri. copiii să-l ierte.
De asemenea, vindecă tot felul de boli, inclusiv pe cea enumerată mai jos,
1. HIV/SIDA.
2. HERPES 1/2.
3. CANCER.
4. ALS (boala lui Lou Gehrig).
5. Hepatita B.
6. HIPERTENSIUNEA.
7. NUMĂR scazut de spermatozoizi.
8. ASTMB.
9. PROBLEMA VIRGINIA.
10. DIAREE.
11. GRAND.
12. herpes rece.
13. AVC.

Și a făcut și următoarele vrăji,

1. vrei o căsnicie bună,
2. ești politician și ai nevoie de protecție,
3. ai nevoie de o vrajă de dragoste,
4. vrei să fii un bărbat sau o femeie bogată,
5. vrei ca partenerul tău să te iubească,
6. Cauți soție sau soț,
7. vrei să lucrezi cu o viză în orice țară la alegere,
8. ești un om de afaceri sau o femeie și vrei ca afacerea ta să se miște,
9. vrei ca șeful tău să te iubească,
10. vrei ca sotul sau sotia ta sa te inchine,
11 Ai nevoie de un loc de muncă,
12 Ai nevoie de promovare în locul tău de muncă,
Oricine are problemele enumerate mai sus ar trebui să contacteze DR WALE, marele vrăjitor. Contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Unknown said...

Nimeni altcineva nu te poate ajuta să-ți rezolvi relația și problemele de dragoste mai bine decât doctorul Isikolo
Eu sunt Elena Ardelean. Te va uimi să știi că tot ceea ce atât de mulți oameni au mărturisit despre DR ISIKOLO nu este altceva decât adevăr. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei pentru că am avut atâtea certuri și certuri. Oamenii lui au fost și împotriva căsătoriei mele cu el. L-am iubit atât de mult și am avut mare speranță că vom construi un viitor luminos împreună. Am așteptat 6 luni și nu s-a mai întors la mine. Așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO, care a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ne reuni și a restabili dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cândva. S-a întors acasă la noi după 48 de ore, așa cum m-a asigurat DR ISIKOLO. Și tu poți obține acest mare ajutor și poți trăi pentru a-i fi recunoscător pentru că nu dezamăgește niciodată pe nimeni. contactați-l e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l contactați pe WhatsApp la +2348133261196

Unknown said...

Sărbătorește Crăciunul cu dragostea vieții tale. Vă sugerez să contactați Dr. AYO. El l-a adus înapoi pe fostul meu iubit. Iubitul meu m-a părăsit și am fost devastată. Cel mai dureros lucru este că am fost însărcinată pentru el. L-am vrut înapoi. Am făcut tot ce era la îndemâna mea să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, mi-am dorit atât de mult înapoi din cauza dragostei pe care o aveam pentru el, l-am implorat cu tot, am făcut promisiuni dar a refuzat. I-am explicat problema mea surorii mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care m-ar putea ajuta să fac o vrajă pentru a-l aduce înapoi, nu aveam de ales decât să încerc. I-am trimis un mesaj vrăjitorului numit Dr.AYO și m-a asigurat că nu există nicio problemă și că totul va fi bine înainte de 72 de ore. A făcut vraja și, în mod surprinzător, 72 de ore mai târziu, iubitul meu m-a sunat. A fost atât de surprinzător, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, și a vrut să ne întoarcem împreună. A mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, așa am început să trăim împreună fericiți din nou.mulțumesc Dr.AYO. dacă ești aici și iubitul tău te refuză, sau iubitul tău s-a mutat la o altă fată, nu mai plânge, contactează Dr.AYO pentru ajutor acum..Aici contactul lui. WhatsApp: SAU VIBERS +2347055691377, e-mail: drayospell@gmail. com

Unknown said...

Mă numesc Maria Ciorbă. N-am știut niciodată că oamenii ar putea fi atât de amabili, altruişti și uimitori până când DR ISIKOLO m-a ajutat cu problemele mele în căsătorie. Unirea mea cu soțul meu nu a durat până la un an când am început să avem probleme. Era atât de frecvent încât am căzut în depresie și am continuat să mă lupt cu ea și, în același timp, soțul meu m-a părăsit și a jurat să nu mă mai întorc niciodată. Nu știam ce să fac cu viața mea în acel moment. A trebuit să continui să caut ajutor până când DR ISIKOLO mi-a venit în ajutor. După ce a făcut consultările cuvenite, mi-a fost clar că fosta iubită a soțului meu l-a tot manipulat ca să-l poată primi înapoi. Mi s-a spus ce să fac de către DR ISIKOLO și cu toată siguranța, trebuie să obțin rezultatul după 2 zile pe care l-am respectat și el m-a ajutat și rezultatul a fost atât de uimitor. Acum soțul meu s-a întors la mine și ne concepem primul nostru copil cu căldură și fericire. dacă aveți probleme similare sau de dragoste, trimiteți-i un mesaj prin Viber/WhatsApp +2348133261196 sau trimiteți-i un e-mail la: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous said...

Sunt mulțumit de faptul că am avut încredere într-un bărbat foarte cinstit care să-mi aducă înapoi fostul soț după aproape un an de separare. Înainte să-l cunosc pe Dr. Ilekhojie, am căutat pe multe site-uri web căutând modalități de a-mi recupera fostul soț după ce a cerut să divorțeze de mine fără niciun motiv. Am fost devastat, dar doctorul Ilekhojie mi-a dat speranță și siguranța că va fi adus înapoi la mine. După ce a făcut vraja de reconciliere, soțul meu a sunat după două zile și a cerut să se întoarcă acasă la mine și la cei patru copii ai noștri. A doua zi a ajuns acasă și am fost foarte bucuros să-l reîntâlnesc. Folosesc aceste mijloace pentru a-l aprecia pe doctorul Ilekhojie pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru a ajuta atât de mulți alți oameni. Îi las contactul, astfel încât să puteți lua legătura cu el dacă aveți probleme similare. Whatsapp/Telegram +2348147400259

Anonymous said...

Soțul sau soția dvs. au spus că nu sunt din nou interesați de căsătorie și că doriți o reconciliere rapidă cu ei, contactați Dr. Ajayi un vrăjitor puternic pe whatsapp +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com este un bărbat înzestrat de strămoșii săi cu mare putere supranaturală pentru că m-a ajutat să-mi recâștig soțul după 9 luni de separare, soțul meu a spus că vrea să divorțeze și că pleacă cu o altă femeie, mi s-a făcut cunoscut că este manipulat de cealaltă femeie din cauza averii sale . Dr. Ajayi mi-a pregătit o vrajă și într-o săptămână soțul meu a rupt documentul de divorț și trăim în pace. Vă mulțumim încă o dată Dr Ajayi, dacă aveți o problemă similară sau ceva care vă tulbură viața, contactați Dr Ajayi pentru o soluție rapidă.

Anonymous said...

Viața mea s-a întors!!! După nouă ani de căsnicie întreruptă, soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi gemeni ai noștri. Am simțit că viața mea era pe cale să se sfârșească, aproape m-am sinucis, am fost emoționat foarte mult timp. Datorită unui vrăjitor numit DR WALE, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce răsfoiam pe internet, căutam un vrăjitor bun care să-mi rezolve problemele. Am dat peste o mulțime de mărturii despre acest vrăjitor special. Unii oameni au mărturisit că și-a adus fostul iubit înapoi, alții au mărturisit că restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate face o vrajă pentru a opri divorțul și așa mai departe. Am întâlnit și o mărturie anume, era despre o femeie pe nume Sofia, ea a mărturisit despre modul în care DR WALE și-a adus înapoi fostul iubit în mai puțin de o săptămână și a inversat efectul cancerului băieților lor, iar la sfârșitul mărturiei ei, ea a renunțat la DR WALE „WhatsApp: +2347054019402. După ce am citit toate acestea, am decis să discut cu DR WALE. L-am contactat prin WhatsApp: +2347054019402 și i-am explicat problema mea. În doar câteva săptămâni, soțul meu s-a întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem și mai fericiți decât înainte. DR WALE este cu adevărat un om talentat și nu mă voi opri din a-l publica pentru că este un om minunat... Dacă ai o problemă și cauți un vrăjitor real și autentic care să îți rezolve toate problemele. Încercați DR WALE oricând, acesta este răspunsul la problemele dvs. Iată contactul lui: WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Am trecut prin momente grele cu diferiți bărbați care au găsit dragoste adevărată și acceptare autentică, până când l-am întâlnit pe soțul meu care a intrat în viața mea și m-a iubit dincolo de cuvintele. Am locuit împreună 2 ani și am fost fericiți până când au apărut prea multe certuri și ne-am împărțit. Am crezut că pot merge mai departe, dar mi-am dat seama că sunt profund îndrăgostită de el și că am nevoie pentru totdeauna de el. Nu am avut nicio opțiune decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să-l contactez pe Dr. Ilekhojie, știind cum a reușit să-i ajute pe alții. Mi-a acordat atenția și a efectuat un ritual de reconciliere în numele nostru și rezultatul s-a manifestat și s-a întors la mine și am reinventat lucrurile. Acum dragostea și fericirea au fost restabilite și tot ce pot spune este că îl apreciez cu adevărat pe Dr. Ilekhojie pentru că a fost altruist în a ajuta pe mine și pe alții din întreaga lume. Aici, vă las contactul de e-mail gethelp05@gmail.com și WhatsApp/Telegram +2348147400259

Unknown said...

CĂUTAȚI AJUTOR PENTRU A-ȚI REDUCE EXISTUL LA DVS., CONTACTAȚI ACUM DR ISIKOLO
Numele meu este Nadia Brancusi. Din abundența de bucurie, inima mea vorbește foarte bine despre DR ISIKOLO. A venit în ajutorul meu când viața mea a fost distrusă luni de zile. Iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă și nu știam că era controlat și hipnotizat. Am făcut tot ce am putut ca să-l fac să se întoarcă la mine, dar fără rezultat. A plecat din oraș cu doamna și nu am mai auzit de el și nici măcar nu l-am mai văzut. Am fost în căutarea ajutorului online când am citit despre modul în care DR ISIKOLO a ajutat alte femei care aveau aceleași probleme. L-am contactat și mi-a spus tot ce trebuie făcut, lucru pe care l-am respectat. Așa cum a promis, dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cu partenerul meu au fost restaurate, iar el a fost curățat de farmecul întunecat pe care l-au pus asupra lui și s-a întors la mine după 48 de ore. DR ISIKOLO este sincer în a ajuta oamenii și vă poate ajuta dacă decideți astăzi să îl contactați. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți pe WhatsApp la +2348133261196

Unknown said...

POSIBILITATEA DE A RECIA FOTUL PARTENERULUI ÎNAPOI ESTE GARANTATĂ CU DR ISIKOLO. CONTACTATI-L ACUM
Mă numesc Alexandra Bucătaru. Nu am știut niciodată că există o mare posibilitate de a-mi avea bărbatul înapoi la mine până când l-am întâlnit pe DR ISIKOLO. A fost foarte greu pentru mine când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Am fost devastat și nu m-am putut recupera. Prietenii și familia lui au făcut tot ce le-a putut pentru a ne reuni, dar s-a dovedit a eșuat. Am fost singur câteva luni și nu mă vedeam iubind pe altul. Așa că a trebuit să caut ajutor de la DR ISIKOLO, care mi-a oferit privilegiul de a mă asigura că mi-au fost îndeplinite dorințele inimii. Ne-a reunit și dragostea și fericirea au fost restaurate. Cuvintele lui sunt obligația lui și nu eșuează niciodată când promite cuiva 48 de ore de a obține rezultatul, ceea ce m-a uimit când propriul meu rezultat s-a manifestat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte. Contactează-l acum. E-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196.

Unknown said...

Numele meu este Georgiana Luca. Am trecut prin momente grele cu diferiți bărbați care au găsit dragoste adevărată și acceptare autentică, până când l-am întâlnit pe soțul meu care a intrat în viața mea și m-a iubit dincolo de cuvintele. Am locuit împreună 2 ani și am fost fericiți până au apărut prea multe certuri și ne-am împărțit. Am crezut că pot merge mai departe, dar mi-am dat seama că sunt profund îndrăgostită de el și că am nevoie pentru totdeauna de el. Nu am avut nicio opțiune decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să-l contactez pe Dr. Isikolo, știind cum a reușit să-i ajute pe alții. Mi-a acordat atenția și a făcut tot posibilul să ne împace din nou împreună și în 48 de ore, rezultatul s-a manifestat și a revenit la mine și am reinventat lucrurile. Acum dragostea și fericirea au fost restabilite și tot ce pot spune este că apreciez cu adevărat Dr. Isikolo pentru că a fost altruist în a ajuta pe mine și pe alții. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți WhatsApp pe +2348133261196

Unknown said...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru lui DR ISIKOLO pentru că m-a ajutat să-mi refac casa stricata. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și mi-a rupt carnea de când am început să avem prea multe neînțelegeri. În unele zile, tocmai a plecat și nu s-a mai întors până în ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut să rezolv problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să-l contactez pe DR ISIKOLO, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR ISIKOLO m-a asigurat și mi-a spus doar să am încredere în el și să cred că mi se vor îndeplini dorințele. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă, iar soțul meu este cu mine pentru a nu mai pleca niciodată. Contactați-l și voi și credeți că vă poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown said...

Numele meu este Monica Lupău. Știm cu toții că dragostea rămâne uimitoare atunci când sunteți alături de sufletul pereche și fericirea este asigurată pentru amândoi. DR ISIKOLO m-a făcut să înțeleg că poți recupera ceea ce îți face viața frumoasă tocmai atunci când mi-am pierdut speranța de a-mi recupera bărbatul și mi l-a înapoiat. Am avut o relație complicată și ne-am certat tot timpul și el a lăsat inima zdrobită și am fost nefericit. DR ISIKOLO a intrat în imagine după mai multe încercări de a-l recâștiga și nu a reușit. A restabilit dragostea și conexiunea dintre mine și bărbatul meu și, în doar 48 de ore, am avut o întâlnire și am discutat despre lucruri, iar acum plănuim să ne căsătorim și să trăim fericiți împreună pentru totdeauna. Cuvintele nu pot exprima recunoștința mea față de DR ISIKOLO și toți cei care au vorbit foarte bine despre el nu au mințit niciodată despre el, deoarece el este într-adevăr de încredere. Contactează-l astăzi și lasă-l să te ajute și pe el. e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com) sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196

Anonymous said...

Nu pot uita cum dr. Ilekhojie m-a ajutat să-mi refac căsnicia după 2 luni de despărțire de soția mea. Ea a plecat și nu mi-a preluat apelurile. Am făcut atât de multe ca să o recuperez, dar nimic nu a funcționat până când am văzut un comentariu online când cineva depunea mărturie despre modul în care dr. Ilehojie a ajutat-o să-și restabilească căsnicia. Am luat contact imediat cu el și i-am spus despre situația mea. M-a asigurat că eu și soția mea vom fi din nou împreună după ce va restabili legătura noastră pierdută cu un ritual. Am făcut tot ce mi-a spus că este necesar și am oferit detaliile noastre corecte. A trecut peste o lună și eu și soția mea suntem mai fericiți decât am fost vreodată. Toate mulțumim doctorului Ilekhojie. Ce altceva nu putea face, Dr Ilekhojie a făcut posibil acest lucru cu 3 zile. Mulțumesc dr că m-ai asigurat că nu ești ca ceilalți. Dacă doriți ajutor real, contactați Dr Ilekhojie Numărul de telefon/Whatsapp +2348147400259 sau prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com

Unknown said...

Căsătoria MEA A FUNCȚIONAT DIN NOU CU AJUTORUL DR. ISIKOLO, CARE ESTE CEL MAI CEST VORAȘTOR PE CARE ÎL POȚI GĂSI
Eu sunt Helena Breban. Casa mea a fost plină de probleme și mizerie nesfârșite care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR ISIKOLO după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Mă bucur să vă spun tuturor că dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR ISIKOLO pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: isikolosolutionhome@gmail.com Doar trimite-i prin WhatsApp: +2348133261196

Unknown said...

CĂUTAȚI AJUTOR PENTRU A-ȚI REDUCE EXISTUL LA DVS., CONTACTAȚI ACUM DR ISIKOLO
Numele meu este Nadia Brancusi. Din abundența de bucurie, inima mea vorbește foarte bine despre DR ISIKOLO. A venit în ajutorul meu când viața mea a fost distrusă luni de zile. Iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă și nu știam că era controlat și hipnotizat. Am făcut tot ce am putut ca să-l fac să se întoarcă la mine, dar fără rezultat. A plecat din oraș cu doamna și nu am mai auzit de el și nici măcar nu l-am mai văzut. Am fost în căutarea ajutorului online când am citit despre modul în care DR ISIKOLO a ajutat alte femei care aveau aceleași probleme. L-am contactat și mi-a spus tot ce trebuie făcut, lucru pe care l-am respectat. Așa cum a promis, dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cu partenerul meu au fost restaurate, iar el a fost curățat de farmecul întunecat pe care l-au pus asupra lui și s-a întors la mine după 48 de ore. DR ISIKOLO este sincer în a ajuta oamenii și vă poate ajuta dacă decideți astăzi să îl contactați. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți WhatsApp pe +2348133261196.

Unknown said...

Salutare tuturor, numele meu este Anna Macovei. De ceva vreme, soțul meu locuia într-un alt apartament din cauza presiunii de la muncă și eram foarte fericiți împreună, deși a stat departe de noi câteva luni. Nu știam că un coleg de la serviciu avea deja o aventură cu el, ceea ce l-a făcut pe soțul meu să depună de nicăieri un divorț împotriva mea. Știam că ceva nu este în regulă pentru că nu a trebuit niciodată să ne luptăm sau să ne certăm atât de mult ca să-l facem să plece. Am fost traumatizat și caut ajutor pentru a aborda situația care m-a condus la DR ISIKOLO din laudele pe care oamenii i-au făcut-o online. Am discutat pe larg și mi-a spus tot ce trebuia să știu despre ce s-a întâmplat și despre procesul de rezolvare a problemelor. Și-a îndeplinit promisiunile și l-a adus pe soțul meu înapoi la mine, iar procesul de divorț a fost anulat. Acum soțul meu s-a întors acasă la noi și suntem fericiți împreună. Este într-adevăr uimitor cum oamenii pot ajuta cu adevărat pe alții atunci când au nevoie. El te poate ajuta si pe tine. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown said...

IUBITUL MEU S-A RETURNAT LA MINE CU AJUTORUL DR ISIKOLO SI SUNT CU adevarat coplesiti
Salutare tuturor, sunt Elisabeta Damian. Când s-a pierdut orice speranță în a face relația mea să funcționeze din nou între mine și iubitul meu, am intrat online în căutarea ajutorului și l-am citit și l-am contactat pe DR ISIKOLO care a venit și a reparat totul și va rămâne apreciat de mine pentru tot restul vieții. De prea multe ori am trecut prin traume emoționale din cauza problemelor nesfârșite pe care le-am avut cu bărbatul meu și a dus la despărțirea noastră și de aceea am căutat ajutor și am aflat despre DR ISIKOLO care mi-a venit în ajutor. Mi-a spus procedurile și m-a îndemnat să le respect ceea ce am făcut cu plăcere și nu a întârziat procesul de a da soluții la problemele mele și am obținut rezultatul în doar 2 zile așa cum m-a asigurat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte pentru că este prea bun în a ajuta oamenii. El este de încredere și onest, așa că trimite-i acum prin WhatsApp: +234-8133261196 sau e-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown said...

CÂND CĂUTAȚI UN CASTĂTOR DE VORAȚI DE ÎNCREDERE PENTRU A VA AJUTA ȘI ÎȚI REDUCEȚI EXOSUL, CONTACTAȚI DR. ISIKOLO.
Buna ziua tuturor, ma numesc Rosita Damian. A fost foarte greu pentru mine când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Eram distrus emoțional și nu știam ce să fac ca să-l recuperez. Am fost în dificultate luni de zile și am continuat să caut ajutor de pretutindeni până am ajuns să aflu despre DR ISIKOLO. L-am contactat și i-am explicat problemele mele. A fost dispus să mă ajute și să mă îndemne să respect procedurile, astfel încât să poată restabili dragostea dintre mine și bărbatul meu și, de asemenea, să se asigure că am fost amândoi înapoi unul la celălalt. Am îndeplinit toate cerințele și și-a făcut treaba. După 48 de ore, am primit un mesaj de la iubitul meu în care îmi cerea o întâlnire ca să putem arunca lucrurile la gunoi. Acum suntem din nou împreună și totul datorită lui DR ISIKOLO. El te poate ajuta și pe tine dacă ești dispus să crezi și să rămâi plin de speranță. Doar e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-i puteți WhatsApp pe +2348133261196

Anonymous said...

Mi-am pierdut căsnicia și casa frumoasă, distrusă de nefericire, văzându-mi pe soția plecând din cauza minciunilor cu care era hrănită și a nesiguranțelor care nu au fost niciodată adevărate. Am jurat de la început să nu fiu niciodată un trișor și m-am susținut pentru a mă asigura că îmi construiesc o casă fericită, dar, din păcate, ea nu a avut niciodată suficientă încredere în mine. Am rătăcit luni de zile încercând să o recuperez și am căutat ajutor din diverse surse, inclusiv din intervenția familiei ei, dar nu am avut niciodată succes. Am intrat în contact cu dr. Ilekhojie, de care mă îndoiam mai devreme, când am luat legătura cu el. A trebuit să păstrez speranța vie și să respect procedurile așa cum mi-a explicat totul. M-a asigurat de întoarcerea ei, care s-a întâmplat după 3 zile și încă nu găsesc cuvinte pentru a exprima cât de fericit și de recunoscător sunt, știind că fiul meu și că o am pe mama lui acasă. Îți mulțumim Dr. Ilekhojie pentru că ne-ai adus fericirea în viețile noastre. Aveți nevoie de ajutor, luați legătura cu acest minunat Dr Whatsapp +2348147400259 sau prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com

Unknown said...

Pozdrav svima. Moje ime je Anna Grubišić. Ovdje sam kako bih zahvalila velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog supruga i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous said...

Încercați să rămâneți însărcinată, nu vă mai faceți griji. Totul se întâmplă ca un miracol, cu ajutorul doctorului Ilekhojie, căruia prietenul meu mi l-a prezentat când aveam dureri, suferea de mai multe probleme de avort spontan în încercarea de a concepe, el m-a examinat punându-mi câteva întrebări despre cum să știu ce mi-a cauzat. infertilitate și apoi mi-a spus ce să fac, dintre care i-am cumpărat plantele de sarcină pe care mi le-a trimis prin serviciul de livrare. Spre cea mai mare surpriză a mea, am rămas însărcinată în mai puțin de 40 de zile de utilizare a plantelor medicinale, așa cum mi-a spus el. Dr Ilekhiojie m-a făcut în sfârșit mamă după atâția ani de încercări cu eforturi irosite. Pentru orice femeie care i se pare dificil să încerce să conceapă, încearcă să-și obțină ierburile, indiferent cât de dificil. Contactați-i adresa de e-mail: e-mail gethelp05@gmail.com sau WhatsApp/Telegram +2348147400259

Anonymous said...

Eu și soțul meu ne-am luptat cu probleme maritale în ultimele 8 luni și nu știam că familia este creierul din spatele problemelor pe care le-am avut vreodată. Problemele au escaladat și în cele din urmă s-a mutat din casă. Am fost singur cu copiii mei de-a lungul sărbătorilor și viața a fost mizerabilă fără el lângă noi. Am făcut tot ce am putut pentru a pune capăt problemelor, dar fără progres. Așa că a trebuit să caut ajutorul doctorului Ilekhojie după ce am văzut atât de multe rezultate mărturisite de oameni. Așa cum mi-am dorit mereu, mi-a auzit strigătul și mi-a venit în ajutor. A efectuat un ritual de reconciliere care a rezolvat problemele pe care le-am avut noi și soțul meu și sunt din nou împreună și încă mă uimește când am primit rezultatul în 3 zile așa cum mi-a promis. Acum am început noul an ca o familie completă și sunt recunoscător pentru ajutorul lui. contactați-l acum și nu vă va dezamăgi și pentru că este de încredere și de încredere. e-mail-i: gethelp05@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348147400259

Unknown said...

Nimeni altcineva nu te poate ajuta să-ți rezolvi relația și problemele de dragoste mai bine decât doctorul Isikolo
Eu sunt Elena Ardelean. Te va uimi să știi că tot ceea ce atât de mulți oameni au mărturisit despre DR ISIKOLO nu este altceva decât adevăr. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei pentru că am avut atâtea certuri și certuri. Oamenii lui au fost și împotriva căsătoriei mele cu el. L-am iubit atât de mult și am avut mare speranță că vom construi un viitor luminos împreună. Am așteptat 6 luni și nu s-a mai întors la mine. Așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO, care a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ne reuni și a restabili dragostea și fericirea pe care le-am împărtășit cândva. S-a întors acasă la noi după 48 de ore, așa cum m-a asigurat DR ISIKOLO. Și tu poți obține acest mare ajutor și poți trăi pentru a-i fi recunoscător pentru că nu dezamăgește niciodată pe nimeni. contactați-l prin e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com și puteți, de asemenea, să-l puteți pe WhatsApp la +2348133261196.

Unknown said...

POSIBILITATEA DE A RECIA FOTUL PARTENERULUI ÎNAPOI ESTE GARANTATĂ CU DR ISIKOLO. CONTACTATI-L ACUM
Mă numesc Alexandra Bucătaru. Nu am știut niciodată că există o mare posibilitate de a-mi avea bărbatul înapoi la mine până când l-am întâlnit pe DR ISIKOLO. A fost foarte greu pentru mine când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Am fost devastat și nu m-am putut recupera. Prietenii și familia lui au făcut tot ce le-a putut pentru a ne reuni, dar s-a dovedit a eșuat. Am fost singur câteva luni și nu mă vedeam iubind pe altul. Așa că a trebuit să caut ajutor de la DR ISIKOLO, care mi-a oferit privilegiul de a mă asigura că mi-au fost îndeplinite dorințele inimii. Ne-a reunit și dragostea și fericirea au fost restaurate. Cuvintele lui sunt obligația lui și nu eșuează niciodată când promite cuiva 48 de ore de a obține rezultatul, ceea ce m-a uimit când propriul meu rezultat s-a manifestat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte. Contactează-l acum. E-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196

Anonymous said...

Ai o neînțelegere cu iubitul tău care a dus la despărțire și ai încercat să te împaci cu el sau ea, dar el/ea nu îți dă un răspuns pozitiv și simți că ceva nu merge bine în relația ta și ai nevoie de o soluție rapidă , contactează DR WALE astăzi și asigură-te ca viața ta amoroasă să revină în bine cu fostul tău, DR WALE m-a ajutat să refac pacea în casa mea, deoarece soțul meu m-a părăsit timp de zece luni și a trăit cu o altă femeie și nu a vrut niciodată să fac. întoarce-te acasă, dar cu ajutorul vrăjitorului DR WALE s-a întors acasă după o săptămână după ce DR WALE a făcut o vrajă puternică de restaurare. Deci, dacă aveți nevoie de o soluție rapidă în relația sau căsătoria dvs. cu ajutorul unui vrăjitor, contactați: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau E.Mail: drwalespellhome@gmail.com

El poate efectua și următoarea vrajă de mai jos
1. Vraja de loterie
2 Vraja de noroc
3. Vrăjiți pentru a câștiga cazul în instanță
4. vrajă de sarcină
etc..

Anonymous said...

De ce să te doare capul, de ce să permiti depresiei să te mănânce când poți doar să-l contactezi pe DR WALE pentru ca el să rezolve problemele cu care te confrunți.
Aveți un dosar în instanță
Cauți promovare
Vrei să câștigi un joc jackpot la loterie
HIV/SIDA dumneavoastră poate fi vindecat
Suferiți de un accident vascular cerebral
Suferi de Rac?
Ai un număr scăzut de spermatozoizi
Vrei să-ți repari căsnicia ruptă
Vrei să-ți aduci înapoi fostul iubit
Ai o boală/infecție pe care vrei să o vindeci
Aveți nevoie de un remediu pentru Herpes Simplex Virus 2/PCOS
și așa mai departe și așa mai departe.
contactați-l pe DR WALE astăzi, vă voi aduce înapoi toată fericirea și vă voi face fericit din nou.
Contactați DR WALE pe WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Unknown said...

IUBITUL MEU S-A RETURNAT LA MINE CU AJUTORUL DR ISIKOLO SI SUNT CU adevarat coplesit
Salutare tuturor, sunt Elisabeta Damian. Când s-a pierdut orice speranță în a face relația mea să funcționeze din nou între mine și iubitul meu, am intrat online în căutarea ajutorului și l-am citit și l-am contactat pe DR ISIKOLO care a venit și a reparat totul și va rămâne apreciat de mine pentru tot restul vieții. De prea multe ori am trecut prin traume emoționale din cauza problemelor nesfârșite pe care le-am avut cu bărbatul meu și a dus la despărțirea noastră și de aceea am căutat ajutor și am aflat despre DR ISIKOLO care mi-a venit în ajutor. Mi-a spus procedurile și m-a îndemnat să le respect ceea ce am făcut cu plăcere și nu a întârziat procesul de a da soluții la problemele mele și am obținut rezultatul în doar 2 zile așa cum m-a asigurat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte pentru că este prea bun în a ajuta oamenii. El este de încredere și cinstit, așa că trimite-i acum prin WhatsApp: +234-8133261196 sau e-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown said...

salut peeps. Numele meu este Andrada Giurgiuca și am avut experiențe dure și oribile în relațiile mele din trecut și într-adevăr am așteptat până mi-am cunoscut soțul și după ce ne-am cunoscut, ne-am îndrăgostit și ne-am căsătorit. După doi ani de Uniune, s-a schimbat și a început să se poarte ciudat și în cele din urmă m-a părăsit pe mine și pe fiul nostru. Am făcut tot ce am putut ca să-l recuperez, dar totul a fost inutil. Am intrat în contact cu comentariile și cu ce spuneau toată lumea despre Dr Isikolo. L-am contactat și mi-a răspuns și mi-a oferit tot efortul și sprijinul său pentru ca căsătoria mea să funcționeze din nou. El a fost cel care mi-a făcut cunoscut că soțul meu mi-a fost luat de o altă femeie și a făcut o vrajă de reîntâlnire de dragoste care ne-a reunit împreună și s-a întors acasă la mine și la băiatul meu. Într-adevăr, nimeni acolo nu a mințit despre doctorul Isikolo și despre faptele sale bune. Soțul meu s-a întors acasă la 48 de ore după ce a făcut lucrul așa cum am promis. Luați legătura cu el acum și fiți siguri că vă va ajuta. Va trebui să-i trimiteți un e-mail acum prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau să-i trimiteți un mesaj pe WhatsApp la +2348133261196

Unknown said...

Soțul meu, cu care mi-am construit viața timp de 23 de ani, mi-a lăsat pe mine și pe copii fără un cuvânt. Totul s-a prăbușit peste mine și am ajuns la cei dragi și nimeni nu m-a putut ajuta. A venit o vreme când a cerut divorțul chiar și când nu am avut probleme sau ne-am certat vreodată pentru ceva dezastruos. Dr Isikolo a venit în ajutorul meu și a rezolvat problema pe care o aveam cu bărbatul meu. Ne-a reunit din nou împreună și s-a întors acasă la noi. Într-adevăr, viața este misterioasă și nu m-am gândit niciodată că voi experimenta ceea ce am trecut, dar toate mulțumesc doctorului Isikolo care a lucrat pentru mine și m-a asigurat de rezultatele pozitive după 48 de ore, care într-adevăr s-au împlinit așa cum a promis. El vă poate rezolva problemele dacă îl contactați acum. Trimite-i un mesaj pe WhatsApp la +2348133261196 sau e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

Unknown said...

Imaginați-vă că deveniți foarte bogat peste noapte. A fi un câștigător la o loterie de mai multe milioane de dolari va fi cu siguranță un eveniment care va schimba viața pentru aproape fiecare câștigător la loterie. Numele meu este Joe Macquez și am câștigat suma de 1.800.000 de euro. Știu că mulți oameni s-ar întreba cum am câștigat la loterie. M-ai crede dacă ți-aș spune că am făcut-o cu vrăji? L-am cunoscut pe acest faimos vrăjitor cunoscut sub numele de DR ISIKOLO și el a fost cel care a făcut-o pentru mine. Oricât de șocant a fost pentru mine, celebrul meu comentariu adresat presei a fost „Mă duc să mă ascund în patul meu”. Nu am crezut niciodată că DR ISIKOLO m-a făcut bogat peste noapte. Dacă doriți să aveți șansa de a câștiga și de a deveni foarte bogat la fel ca mine, trimiteți-i un e-mail doctorului Isikolo prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau Whatsapp-i la +2348133261196

Anonymous said...

Mi-a fost zdrobit că iubitul meu a decis să părăsească relația, așa că am făcut vraja Retrieve A Lover. cu DR WALE La câteva săptămâni de la vrăji, el a sunat „doar pentru a vorbi”. După niște discuții plăcute și după ce a ajuns din urmă, a cerut să mă vadă din nou. Am simțit că începuse să se întoarcă. Am decis să-i dau o șansă doar să vadă. acum suntem fericiți căsătoriți și El este absolut nebun după mine, îi mulțumesc lui DR WALE că mi-a adus fostul înapoi, dacă aveți nevoie de ajutorul lui, îl puteți contacta prin WhatsApp: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous said...

Soția mea suferă de cancer tiroidian, care s-a confirmat că este stadiul patru, doctorul mi-a spus că nu putea face nimic, deoarece ea nu răspundea la tratament, dar un prieten de-al meu a venit în ajutorul nostru comandând acest ulei de canabis de la DR. WALE despre care a spus că a ajutat unii pacienți să lupte împotriva cancerului de diferite tipuri, așa că am decis să îi dăm o șansă, până acum soția mea se îmbunătățește foarte bine și în prezent poate să se plimbe prin casă singură. Am simțit că este necesar să le permit altora care suferă de această boală acută că, odată ce ai un ulei bun de canabis, acesta poate oferi cu adevărat o a doua șansă de a trăi. întâmplător, dacă se întâmplă să aveți nevoie de acest ulei de canabis, puteți contacta DR WALE care mi-a furnizat mie și soției mele acest WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 SAU E-mail: drwalespellhome@gmail.com

EL REPARA URMĂTOARELE PROBLEME TUTUROR
PRIN GLOBUL PE:
1. Să-ți recuperezi iubitul sau soțul
2. Spiritual antiglonț
3. Loterie
4. Vraja de bani
5. Vrajă de viață lungă
6. Vraja de prosperitate
7. Vraja de protecție
8. Obțineți un loc de muncă
9. A deveni un manager vrajă
10. Obțineți un împrumut uriaș fără să plătiți niciun comision
11. Recuperarea banilor de escrocherie
12. Vraja copilului
13. Vrajă de sarcină
14. Vraja de libertate
15. Vraja de dragoste
16, vraja de dispariție
17. Vrajă umană invizibilă
18. Succes sau trece vraja
19. Vraja căsătoriei
20. Vrajă răzbunătoare
21. Vraja de popularitate
22. Vraja uciderii
23. Vraja cancerului
24. Vraja puterii supranaturale
25. Vraja de nebunie
26. Vrajă de împrumut gratuit pentru casă
27. Vraja de producție de filme și film
28. Vraja HIV/SIDA
29. Vrajă de tuberculoză
30. Pierde in greutate si vraja corpului

Unknown said...

Mi-am pierdut căsnicia după 2 ani și a fost o experiență îngrozitoare pentru mine. Soția mea ne-a părăsit pe mine și pe fiul meu și totul s-a întâmplat dincolo de controlul meu și nu am știut niciodată că puțini oameni din jurul meu mi-au proiectat soția și au întors-o împotriva mea doar pentru că aleg să-mi construiesc familia și să mă concentrez mai mult pe ea. A trebuit să caut ajutor pentru că știu că nu am făcut nimic pentru ca căsătoria mea să se prăbușească. Dr Isikolo m-a ajutat și mi-au fost dezvăluite multe despre ceea ce s-a întâmplat. A făcut o vrajă de reuniune de dragoste care ne-a legat pe soția mea și pe mine și tot răul pe care familia mea l-a făcut împotriva mea a fost dezvăluit. Sunt recunoscător că casa mea s-a întors mai fericit ca niciodată și toată aprecierea este către doctorul Isikolo, deoarece într-adevăr mi-a rezolvat problemele imediat după 48 de ore. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj pe WhatsApp la +2348133261196

Unknown said...

Eu și soția mea am avut o neînțelegere care a dus la o luptă uriașă și ea a plecat de acasă și s-a întors la casa tatălui ei. Mi-am lăsat emoțiile să aibă tot ce e mai bun din mine și am rămas permanent departe de ea. Lucrurile s-au înrăutățit când a început să se vadă cu un alt bărbat și nu am știut niciodată despre asta. Am încercat să rezolv problema și să o fac să se întoarcă acasă și nu s-a mai întors niciodată. Am aflat mai târziu tot ce s-a întâmplat și am decis să caut ajutor pentru a-mi remedia căsătoria cu ea, ceea ce m-a făcut să contactez Dr. Isikolo. Așa cum era de așteptat, a lucrat pentru mine și problema a fost rezolvată și m-am reunit cu soția mea. S-a întors acasă imediat după 48 de ore, așa cum a promis dr. Isikolo. Îi sunt mereu îndatorat pentru că a rezolvat problema pe care am avut-o în căsnicia mea. Vă rugăm să-l contactați pentru ajutor rapid și urgent, trimiteți-i un e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com sau WhatsApp-i la: +2348133261196