Pages

Sunday, June 15, 2014

Eu, yoga și alte sporturi

Nu știu altele cum sunt, dar mie de vreun an-doi au început să-mi atârne toate cele. N-am gene bune, n-am făcut sport la viața mea, nu știu nici măcar să merg pe bicicletă, dacă e posibil așa ceva!, și cele câteva ședințe de aerobic și pilates răsfirate de-a lungul unui deceniu și ceva nu m-au transformat în vreo gazelă. 

Că-s scundă, cu fund mare și țâțe mici știu și nu mă deranjează. La asta chiar nu am cum să lucrez. Adică aș putea să-mi pun implanturi și s-ar schimba proporțiile dar mi se pare prea mare bătaia de cap. Și oricum, recunosc că țâțele mici sunt foarte comfortabile: dorm pe burtă foarte bine, nu trebuie să port sutien că unde le pun acolo stau și știu că pot să torn zece plozi, nu vor atârna în veci. De fapt, la ora actuala sunt singurele părți ale corpului meu care nu au început migrarea la vale. Că fundul parcă vrea să spună ceva la ureche călcâielor și șoldurile și brațele îmi fâlfâie când bate vântul, de mi-e că o s-o iau frumos în zbor într-o bună zi.  

Să ne înțelegem, exagerez un pic, nu arăt atât de rău. Încă. Dar e clar că trebuie să mă apuc serios de sport, având în vedere că operațiile estetice nu intră în calculele mele. Înafară de botox, nu cred că voi apela la altceva în anii următori.

Cochetez de ceva timp cu alergatul și fitnessul în parc. Îmi place energia pe care o am după, parcă-s fumată, zău. Dar mai trebuie niște chestii pe lângă, că în Londra mai și plouă și chiar așa de sportivă nu sunt să mă duc să alerg în orice condiții meteo. Pe ploaie, se știe: pat și o carte bună. Că nu m-a făcut mama atletă, m-a făcut o mare leneșă.

Tot zic că o să mă apuc de înot. De lecții adică, că nu știu să înot. E în plan vara asta, acum caut cluburi. Apoi voi putea merge o dată pe săptămână să dau ture de bazin. Ok, aspir măcar la o tură, sinceră să fiu.  

Până una alta, ieri am fost la yoga. Și mi-am făcut abonament pe o lună ca să mă țin de treabă. Am fost la Bikram yoga (yoga într-o sală încălzită la 40 de grade), că cică e bună pentru relaxare, depresie, detoxifiere, mobilitate și slăbit. Să vedem...

Am început să mă pregătesc pentru ședința de yoga la ora 10 dimineata. Se pare că trebuie să fii foarte bine hidratat, deci cu două ore înainte de începerea ședinței trebuie să ai la bord1.5 litri de apă. Începea la 3 deci de la 10 la 1 a trebuit să beau 1.5 litri de apă. Am făcut pipi din zece în zece minute, nu mai știu de câte ori m-am dus la baie în cele trei ore. Poate calculați voi. 

Am ajuns la studio la 2.30. Până la 3 am mai făcut pipi de două ori. Apoi, în timpul ședinței, am mai băut un litru de apă. La sfârșit m-am dus direct la budă, evident. După care am intrat la duș. La dușul comun. Am făcut duș împreună cu încă niste fete/doamne. A fost prima dată când am împărțit dușul cu un grup de femei. A fost ciudat. A, și am făcut duș fierbinte. Îmi place apa fierbinte, nu contează că afară sunt 50 de grade. Eu fac dușuri fierbinți. Punct. 

După duș am mai făcut un pipi apoi am început să mă schimb. Când am făcut bagajul pentru yoga, nu mi-a trecut prin cap ca după o oră și jumătate de sport la 40 de grade nu doar maioul și pantalonii scurți vor fi fleașcă, ci și chiloții, așa că nu mi-am luat de rezervă. Și uite așa, am plecat eu de la studio într-o rochiță suavă, de vară, fără chiloți pe mine. Și bătea un vânt! Și ce m-am mai chinuit să țin de rochita mea suavă, de vară să nu o ia ascendent și să îmi lase părțile intime în văzul lumii. Că eu mi-s decentă, nici plajă fără sutien nu fac, doamne fere!

Până la urmă călătoria înapoi spre casă s-a desfășurat fără incidente nude. Ajunsă acasă, am mai făcut un pipi și m-am băgat în pat că eram frântă.

Azi m-am trezit cu febră musculară în locuri în care habar nu aveam că există mușchi și cu poftă de sport. Mi-am pus hainele speciale pentru fitness (mi le-am cumpărat nu de fițe, ci ca să nu se mai ia românii mâncători de semințe de mine, că îmbrăcată în colanți vechi și tricouri expirate păream de-a lor, cred) și am purces spre parc. După o oră și o lecuță, un pic leșinată dar foarte high, am hotărât că ajunge cu sportul pe săptămâna asta și m-am întors acasă, la starea mea naturală, cea de leneveală adică. Mâine seară mă duc iar la yoga. Doamne ajută.

10 comments:

amiralul said...

vezi ca astia cu yoga sunt cam perversi :))

adriana said...

Eu te sprijin în orice inițiativă ai avea în legătură cu sportul. Din pat. Amin!

Lavinia said...

in ce sens?

Lavinia said...

Tu faci galerie :)))

Mirona said...

Nici eu nu stiu sa ma dau cu bicicleta. :D Am supravietuit asa pana acum. O lene conica m-a apucat si pe mine, ar trebui sa ma reapuc de alergat ca parca ma las si eu. Bafta cu yoga si cu urinatul. :)))

Irealia said...

Și pe mine m-a făcut mama într-un an leneș, să dau vina pe ceva, nu pe cineva. ;) Tot sportul pe care-l reușesc e de pe un scaun pe celălalt, dar idei mărețe am și eu, în fiecare an. Poate ești molipsitoare, în cele din urmă, ține-mă la curent. :)

Cuvanta said...

:)))
Nu stiam ca yoga face bine la vezica!

Lavinia said...

Am mai facut cateva sedinte si yoga este minunata. Nu stiu ce optiuni de yoga sunt in Romania, dar bikram yoga este super. Am tenul mai limpede si mai neted, nu prea mai am pofta de junk food, nu ma mai tin incheieturile si am slabit si 2 kile!

Lavinia said...

Nu stiu daca e sanatos sa faci atata pipi! Eu cum am baut ceva, trebuie sa merg la buda in zece minute. Vezica mea nu tine nici un pahar cu apa :))) Iubitu e disperat, cum ajungem undeva eu caut baia. Pana beau o bere fac pipi de doua ori.

o femeie said...

prima bicicleta am luat-o la 34 ani. Si am invatat sa merg pe ea.
Niciodata nu e prea tarziu.