Pages

Thursday, July 23, 2015

O mare derivă

Mă gândesc că tare mult a trecut de când nu v-am mai povestit ce-i cu mine. Ba n-am timp, ba n-am chef, ba sunt muzele plecate la naiba în praznic. În principiu trec printr-o perioadă în care nu îmi vine să scriu. Ca urmare, blogurile sunt în derivă, proiectele literare personale la fel, să nu mai vorbim de contul bancar care plânge după banii veniți din scris. Bine că mai am și alte joburi, că altfel aș fi la dietă forțată acum.

Pe scurt, mi s-au întâmplat chestii în viață după cum urmează:


- în ianuarie m-am mutat singură într-o garsonieră
- în februarie am început să lucrez ca interpret
- în martie am fost în Tenerife și trebuie să vă povestesc neapărat ce am făcut pe acolo
- în iunie m-am mutat cu prietenul într-un apartament mult peste rangul meu
- în iulie am făcut doi ani de când sunt în Londra
- în iulie am pierdut/mi s-a furat telefonul
- în iulie am fost la Paris pentru a doua oară
- în iulie am fost în Țara Galilor pentru prima dată

După cum se poate observa cu ochiul liber, habar n-am ce am făcut senzațional în aprilie și mai. Dacă am făcut ceva senzațional, that is. Probabil că nu.

Urmează trei săptămâni ceva mai libere, în care o să încerc să îmi trezesc muzele din mahmureală, printre altele. Apoi plec în Malta și după Malta nu știu ce o să mai urmeze. (Bag seama că și eu sunt în derivă un pic.)

6 comments:

Anonymous said...

neaparat sa ne scrii despre Tenerife. Si despre unde ti-e telefonul. Si cum fuse la Paris. A si cum a fost tara galilor. Si daca tot ai inceput, sa nu uiti sa zici si de Malta

Imperfect woman said...

Malta??? Bem o cafea? :-) Tare m-as bucura sa te cunosc personal! Hugs!

Alina said...

Eu sunt curioasa cum e cu interpretariatul, as vrea sa vin si eu acolo sa ma ocup de ceva traduceri si interpretariat, am diploma in Filologie, insa am observat ca pentru interpretariat trebuie practic sa alergi de colo colo pentru ca ar trebui sa lucrez ca si freelancer. Ti-am descoperit blog-ul in urma cu ceva timp, imi place povestea ta. A.

Lavinia said...

Hai ca am inceput cu Malta :)) O sa urmeze Tenerife ca in Malta ne-am dat seama cat suntem de indragostiti de Tenerife :)

Lavinia said...

Am uitat sa raspund la comentariu si acum imi pare rau. Poate ca ne-ar fi placut mai mult Mmalta cu niste tips de la un localnic :)

Lavinia said...

In primul rand trebuie sa faci un curs pentru Level 3 Community Interpreting. Al meu a durat din mai pana in decembrie, o zi pe saptamana, cu ingrozitor de multe teme. La curs inveti tehnici de interpretariat si notiuni despre sistemul britanic: educatie, sanatate etc. Lucrezi ca freelenacer dar in parteneriat cu o agentie sau mai multe, pentru ca toate contractele de social services si sanatate sunt facut de institutiile statutului cu agentiile. Si, da este de alergat si daca nu iti place partea asta, nu te baga. Mie exact asta imi place, ca nu trebuie sa stau intr-un birou 8 ore pe zi, chit ca am de lucru sau n-am. Si nici nu trebuie sa vad aceeasi oameni in fiecare zi. Volumul de lucru variaza si sincer, este cam greu sa faci mai mult de 4-5 programari pe zi din cauza distantelor. Eu mi-am pastrat jobul de nanny, pe care l-am redus la 2 zile pe saptamana, ca sa am banii de chirie asigurati. La tariful la care lucrez acum nu pot sa traiesc din interpreting. Trebuie sa dau DPSI dar inainte trebuie sa fac un curs de pregatire care costa destul de mult (apoi examenul in sine iarasi costa) deci probabil o sa castig mai bine in vreo 2 ani. Am vrut intai sa vad cum merge, daca imi place si se pare ca imi place si desi lucrez cu o singura agentie momentan, sunt multumita, imi dau mult de lucru si platesc relativ la timp. Sper ca te ajuta informatiile! :) Multa bafta!