Pages

Wednesday, January 19, 2011

Cocoșul lui Suzi

Suzi și-a facut un nou iubit. Este foarte fericită. Nu a mai fost atât de fericită de când și-a cumpărat mașină de spălat.

Îi place când are un nou iubit. Parcă are un nou aparat electrocasnic și învață să-l folosească fără să citească instrucțiunile de utilizare. Apasă pe toate butoanele cu mare entuziasm, sperând să nu strice ceva și țopăie de fericire când nimerește câte o funcție.

Noul iubit a fost greu de utilizat la început. Părea ca Suzi apasă greșit absolut toate butoanele. Sau că el are un defect de fabricație.

La mașina de spălat, când apasă butonul pentru limpezire, știe sigur că rufele vor fi limpezite. Unui bărbat, când îi pregătește o cină, se așteaptă ca el să manânce. Când îi face un cadou, se așteaptă ca el să se bucure. Dar nu și noul ei iubit! După fiecare apăsare pe buton, el a dat eroare și a dormit pe canapea, pentru că Suzi este o femeie nebună și instabilă, ca toate femeile de altfel și el nu poate să o înțeleagă.
   
Multe nopți a dormit pe canapea. Când i-a cumpărat cămăși, când i-a dus costumele la curățat, când i-a luat costumele de la curățat, când l-a invitat la film, când a avut dureri menstruale, când a vrut să facă dragoste cu el într-o seară, când n-a vrut să facă dragoste cu el în altă seară, când a fost geloasă că l-a văzut cu o fată pe stradă, când n-a fost geloasă că l-a sunat o fată, când a avut iar dureri menstruale, când i-a plăcut un film prost, când nu i-a placut un film bun...

Într-o bună dimineață, Suzi vroia să-și asculte horoscopul la Tv și el era supărat că ea nu vroia cafeaua cu lapte. Atunci Suzi s-a hotarât să fie cea mai găină și să nu mai apese nici un buton.

Și el a început să nu-și mai ducă perna pe canapeaua din living.

Acum Suzi este o gaină împiedicată. Nu poate să meargă singură la serviciu, nu poate să se întoarcă singură de la serviciu, nu poate să meargă singură nici la supermarket, nici la salon, nici la cafea cu fetele, nici la gară, nici la aeroport. Nu se descurcă singură, fie se rătăcește, fie întarzie, fie ajunge mai devreme, fie este frig, fie este cald. Și are nevoie de iubitul ei s-o conducă. Suzi nu mai gătește pentru că ori nu mai are timp, ori e obosită, ori nu mai știe, ori are amețeli. Și gătește iubitul ei. Ori o scoate în oraș. Ori comandă ceva acasă. Și o servește pe Suzi la pat. Că-i obosită. Sau o doare capul. Sau spatele. Sau are amețeli. Suzi îl întreabă ce filme să vadă, ce muzică să asculte, ce cărți să citească, dacă să facă dragoste acum sau puțin mai târziu, dacă să se vopsească brunetă sau șaten inchis, dacă să se îmbrace în mov sau în lila, dacă să bea apple vodka sau orange vodka, dacă să meargă în concediu în Creta sau în Santorini, dacă să mănânce budincă sau orez cu lapte...

Și el este fericit și țanțoș. Ca un cocoș.

1 comment:

Cristi said...

Pe Suzi o mai cheama Nuti, daca sotul ei e Cocos...?